01

srijeda

ožujak

2017

FARMAS- "True Color Lipstick", "Matte Lipstick" & "Lip Pencil"




Pozdrav drage moje!

Balzami, sjajila, ruževi, olovke za usne... i još malo ruževa i još malo olovki i tako u nedogled. Da, svi koji me i malo poznaju znaju da sam već godinama opsjednuta proizvodima za usne. U samim počecima to su bili obični balzami, labela i slično, kasnije se javila ljubav prema sjajilima, a danas jednostavno obožavam ruževe i olovke za usta. U ovoj priči vrijedi ono "moram skupit sve". I, iako imam već četiri, pet nijansi primjerice crvenog ruža, ni šesti nije na odmet, pa čak i onda ako se nijansa minimalno razlikuje od one koju već posjedujem :).

I tako, većina brendova ruževa je već isprobana, dojmovi o istima skupljeni, zalihe omiljenih napravljene, međutim, evo FAMASi-ja, novog brenda na tržištu.

Već sam prethodno napisala post o prvim dojmovima naručenih proizvoda spomenutog brenda, te sam naknadno naručila još dvije nove mazalice sretan. Također, prošlo je dovoljno vremena u kojem sam iste isprobala te vam u nastavku dajem konkretne dojmove wink.



Nijanse ruževa o kojima je riječ prikazane su nastavku te kreću s lijeva na desno.

True Color Lipstick

"Plush Blush"
- prva nijansa s lijeve strane, broj 21
- boja: nude/breskvasta s rozim podtonom
- nanošenje: lako se nanosi i razmazuje, ne isušuje usne
- pigmentacija : dobra (4/5)
- trajnost: solidna (3/5)

Matte Lipstick

"Pretty Vampire"
- nijansa u sredini, broj 22
- boja: ljubičasta
- nanošenje: maaalo se teže nanosi, ne isušuje usne
- pigmentacija: odlična (5/5)
- trajnost: odlična (5/5)

True Color Lipstick

"Bold Bordeaux"
- zadnja nijansa s desne strane, broj 45
- boja: bordo crvena
- nanošenje: lako se nanosi i razmazuje, ne isušuje usne
- pigmentacija: odlična (+5/5)
- trajnost: odlična (5/5)

Lip Pencil
- nijansa kojom je napisana riječ "Farmasi", broj 221
- boja: ljubičasta s malom dozom tamno crvene ( na slici nije ispala realna nijansa),
nijansa je sličnija Matte ružu u nijansi 22 (Pretty Vampire)
- nanošenje: fantastično, olovka je mekane teksture, lako se nanosi i razmazuje
- pigmentacija: odlična (+5/5)
- trajnost: odlična 5/5

O trajnosti, točnije izdržljivosti najbolje govori slika u nastavku. Naime, nakon isprobavanja nijansi, iste sam obrisala u dva poteza vlažnom maramicom natopljenom micelarnom otopinom kojom inače skidam šminku.

23

ponedjeljak

siječanj

2017

FARMASi, FARMASi, FARMASi :)



Kako je nastao FARMASi?

Davne 1946. godine Dr. Cevdet Tuna osnovao je tvrtku za proizvodnju lijekova i uvoz kemijskih sredstava pod nazivom "TAN HEALTH COSMETICS". Nadalje, 1985. dolazi do osnivanja "ALIZE COSMETICS" tvrtke koja je na tržište ušla sa mirisnim asortimanom te proizvodima za njegu kože.
2010. godine napokon dolazi do pojave FARMASi-a, novog brenda na tržištu od strane tvrtke "TANALIZE KOZMETIKA A.S. ISTANBUL".

FARMASi asortiman trenutno obuhvaća preko 2500 proizvoda kreiranih od strane kvalificiranih kemičara i dizajnera proizvedenih pod strogom kontrolom Ministarstva zdravlja Republike Turske.Proizvodi su na prirodnoj bazi bez silikona, parabena i drugih štetnih materijala, biološki razgradivi, te se njihov testiranje ne provodi na životinjama.

FARMASi je na hrvatsko tržište došao u prosincu 2016. godine, te me s istim upoznala prijateljica Marijana Vinski kojoj se možete obratiti za bilo kakve informacije vezane za njihove proizvode.

I ja sam se odlučila za nabavu nekoliko istih o kojima više riječi slijedi u nastavku.

CC Color Control



Prvi proizvod je CC krema. Međutim, većina cura ne zna kojom je kombinacijom ista nastala (Btw, ni ja nisam znala :) ), te mi je objašnjenje u katalogu baš zapelo za oko :).

CC (color control) = AA (antiaging) + BB ( beauty balm)


FARMASi-jev bestseller, odnosno njihova najprodavanija krema. Zapravo sam se prvobitno odlučila na kupnju njihove BB kreme, međutim u razgovoru s Marijanom odluka je ipak pala na ovaj proizvod zbog kojeg definitivno nisam požalila. A zašto? Čitajte dalje:).

CC krema deklarirana je kao multifunkcionalna tonirana hidratantna krema sa osam učinaka. Krema sadrži multiminerale i vitamin B3 koji hrane kožu, ulje makadamije koje istu hidratizira, ekstrakt zobi koji obnavlja kožu, proteine svile koji kožu čine mekanom, vitamin C koji ujednačava ten, te kolagen i arganovo ulje koji služe za revitaliziranje kože, smanjenje bora te sprječavanje starenja kože. Osim toga CC krema sadrži i SPF 25 zaštitni faktor koju štiti kožu od sunčevih zraka. Nadalje, krema je namijenjena svim tipovima kože i svim dobnim skupinama što je odlična informacija jer današnji trendovi potiču sve mlađe djevojke na korištenje razne kozmetike koja u većini slučajeva nije primjerena njihovim godinama, te korištenje iste, posebno teških pudera koji zatvaraju pore i ne dopuštaju koži normalan razvoj rezultiraju ponekad i dugoročnim posljedicama na koži lica u vidu suhoće, ljuštenja, akni, te bora.

Što se tiče ambalaže, krema dolazi u plastičnoj ambalaži u količini od 50 ml. A cijena iste je u ovom katalogu 29 kn. Naravno, riječ je o promotivnoj cijeni, odnosno sniženju iste od 65 %. Normalna cijena je 95 kuna.




Krema dolazi u dvije nijense, "Light to Medium" i "Medium to Dark". Razlika u istima, nije pretjerana, međutim ja sam se ipak odlučila za tamniju, "Medium to Dark" nijansu. Pošto sam paket dobila jučer, nisam imala priliku isprobati kako se ponaša na licu, koja je trajnost i slično, te sam ju samo isprobala.

Prvi dojmovi:
Krema je lagane teksture, pomalo vodenaste prilikom uzimanja iz ambalaže. Lagano se nanosi na lice, te se odlično stapa s kožom. Nakon nanošenja krema se prilagođava licu, te ista daje dojam mat efekta (bar na mojoj koži). Vrlo je lagana i prozračna, te nema osjećaja zatezanja. Prekrivenost je dobra, ali krema se u slučaju većih nedostataka na licu može nadograđivati. Osim toga, krema ima nježan puderasti miris.


Sve u svemu, pozitivno sam iznenađena jer sam do sada prema toniranim kremama bila vrlo skeptična, što zbog lošeg prekrivanja, što zbog dostupnosti u samo dvije boje od kojih meni ni jedna nije odgovarala. U globalu, za prvi puta i za prvo korištenje vrlo sam zadovoljna, te se nadam da će se zadovoljstvo nastaviti. A kako će se ponašati na mojoj koži, te kolika joj je trajnost ovisno o raznim faktorima, javim vam naknadno, naravno :).



True Color Lipstick



Ruževi, ruževi i opet ruževi. Definitvno jedna od mojih najvećih opsesija :). Još kad su na sniženju od 75 %, te isti dođe samo 10 kn :).

Riječ je o "True Color Lipstick", ruževima sa novom, poboljšanom formulacijom koja kombinira posebne sastojke kako bi se osigurala dugotrajnost boje.

Ovaj puta odlučila sam se na kupnju FARMASi "must have" nijansi. Riječ je o "Plush Blush" i "Bold Bordeaux" nijenasama. Dvije totalne suprotnosti, "Plush Blush", neutralna, nude nijansa nasuprot "Bold Bordeaux" intenzivne crvene nijense.



Nijanse možete vijdeti na slikama, međutim boje nisu točno onakve kakve su na koži (aparat odbija suradnju :D). Ali pokušat ću vam ih što bolje objasniti.
21 - "Plush Blush" - nude, breskvasta nijansa sa dozom rozog koja se odlično stapa sa
bojom usana, te je zbog toga nosiva na sve look-ove i u svim prigodama
45 - "Bold Bordeaux" - intenzivno bordo crvena nijansa, odlična za nude kombinaciju na očima
ili samo lagani eyeliner i maskaru, podiže svaki makeup i također je
nosiva u svim prigodama

Također valja spomenuti da boje nisu ni malo slične onima koje su prikazane u katalogu. Ruževi u katalogu djeluju više kao neka sjajila, te boje nisu toliko intenzivne. Ali zato u živo, pigmentacija istih i sam izgled nijansi, odličan je.

Što se pakiranja tiče, ruževi dolaze u plastičnoj crnoj ambalaži na kojoj su naznačeni nazivi, te gramaža i općeniti podaci o proizvođaču i proizvodu. Ambalaža je čvrsta, te se u istoj dobije 4 g proizvoda.
Nadalje što se strukture tiče, ruževi su kremasti i lako se nanose, te imaju blagi miris. O trajnosti više nakon dužeg isprobavanja.

I zadnja stvar koju sam naručila je ....

Krema za ruke s arganovim uljem




Krema s arganovim uljem, pomlađuje stanice kože, usporava starenje iste te nastanak bora, a pomaže i u terapiji ublažavanja psorijaze i ekcema, te revitalizira suhu i osjetljivu kožu.

Iskreno, sve ovo što sam vam napisala nisam ni vidjela do sad. Naime, kremu sam kupila zato što mi je bila potrebna, a općenito nemam neke određene marke i vrste koje volim. Bitno mi je samo da je krema dovoljno hidratantna te sam se nakon što sam vidjela da ima arganovog ulja odlučila za kupnju iste.



Što se tiče samog proizvoda, krema je bijele boje, gustoća je taman, odnosno, krema nije ni previše gusta ni previše rijetka, lagano se razmazuje, te se brzo upija u kožu. Miris je odličan, ali s vremenom nestaje što je kod mene vrlo pozitivno jer se isti ne prenosi na stvari koje nakon nanošenja koristim.
Krema dolazi u količini od 75 ml., promotivna cijena je 8 kn, a normalna cijena 21 kn.

O tome kako djeluje i na ruke, ali i na ostale dijelove tijela napišem vam nakon detaljnog isprobavanja. S obzirom da muku mučim s atopijskim neurodermatitsom, možda pomogne i s te strane :).

U globalu, na prvu sam zadovoljna svim proizvodima i definitvno ih prepuručujem.
Moje oseobne preporuke ima:
CC krema, promotivna cijena 29 kn (ineče 95 kn), te
True Color Lipstick promotivna cijena 10 kn (inače 42 kn).


Ukoliko ste zainteresirani za ove ili druge proizvode Brenda FARMASi, informacije o njima može dobiti kod moje već spomenute prijateljice Marijane Vinski ili na internetskim stranicama FARMASi.

20

četvrtak

listopad

2016

Beauprox "BLACK FOR WHITE"

Pozdrav drage moje!

Danas za vas imam jednu dosta zanimljivu recenziju. Sigurno vam se puno puta znalo dogoditi da vam na blagajni prilikom plaćanja proizvoda prodavačica ponudi neki novi proizvod ili proizvod na akciji koji vrlo često uzmete ili iz razloga jer je na akciji ili je novi pa bi ga možda probali ili vam se jednostavno ne da objašnjavati da ne želite i zašto ne želite isti.

Upravo se ta situacija dogodila meni prilikom kupovanja nekih stvarčica u Mulleru. Prilikom plaćanja žena mi je ponudila neki novi proizvod za koji sam s obzirom da sam bila u velikoj žurbi jedino uspjela skužiti da se radi o pasti za zube i da je cijena 12,00 kn. Proizvod sam kupila i koristila par dana te sam počela vidjeti jako veliku razliku na zubima. S obzirom da na deklaraciji nema nekog posebnog opisa o kakvom se proizvodu radi znatiželja me odvela do googla.

Dakle, riječ je o Beauprox "BLACK FOR WHITE" pasti za izbjeljivanje zubi.



Radi se o pasti koja sadrži aktivni ugljen koji na prirodan način, bez abrazivnih sredstava i kemijskih bjelila uklanja obojenja zuba koje je nastalo od razne hrane, kave, cigareta .... Vrlo važno je spomenuti i da je upotreba aktivnog ugljena stara i dokazana metoda prirodnog izbjeljivanja zubi koja ne šteti zubnoj caklini.




Kao što na prethodnoj slici možete vidjeti, pasta je crne boje što stvara poteškoće kod čišćenja četkice za zube. Dugoročnim korištenjem četkica postaje crna i nemoguće ju je oprati. Nadalje, proizvod dolazi u količinama od 25 i 50 ml. to se cijene tiče, ja sam kupila ovo manje pakiranje od 25 ml i njegova cijena je 12,00 kn te zbog toga ne znam koja je cijena full size pakiranja.
Međutim, ovu pastu koristim već nekih 3 tjedna te sam sigurna da proizvoda ima dovoljno za bar još tjedan dana korištenja s obzirom na to da je za jedno pranje dovoljna količina "zrna graška".


Moji dojmovi!dojmovi!

* Prvo, veliko hvala ženi koja mi je "uvalila" ovaj proizvod! Drugo, od kada koristim ovu pastu zubi su mi stvarno puno bjeliji, a imam osjećaj da mi se i naslage hrane puno teže nakupljaju na njima. I treća stvar, možda i najbitnija, koristeći ovu zubnu pastu gotovo sam se u potpunosti riješila kamenca na zubima. To ne bih toliko ni primjetila da nisam gotovo svaki tjedan kod zubara, te me zubarica na nekoliko pregleda pitala da li sam bila na skidanju kamenca, na što sam ja odgovorila da ne, i nikako nam nije bilo jasno kako se on "sam od sebe" povlači. A razlog je upraavo korištenje ove pase.

Tako da, ja je kupujem prvom prilikom s obzirom da je pri kraju i bez obzira na crnu četkicu (rađe ću svaki mjesec po novu četkicu nego koristiti neku drugu pastu :D), a i vama je baš baš preporučujem!

Nadam se da ćete je isprobati i javiti mi dojmove.
I usput imam pitanje, da li koristite neku sličnu pastu za zube, koja vam je pasta najbolja? Koju četkicu koristite i koju bi mi preporučile s obzirom da sam po pitanju toga uvijek u nekim dvojbama??

09

nedjelja

listopad

2016

Moja rutina njege kose

Pozdrav drage moje!



Prije nekoliko dana na mojoj facebook stranici ( KAI´s the beauty) koja je vezana uz ovaj blog prijateljica me je zamolila da napišem nešto o njezi kose.

Pa krenimo. Prvo da vam kažem nešto općenito o svojoj kosi :). Nisam prirodna plavuša, ali nisam ni daleko od toga, točnije, moja prirodna kosa, od polovice prema vrhovima je neke mišje sive boje a korijen kose izrazito je taman, varira od tamno smeđe do čak potpuno crne boje ovisno o godišnjem dobu, količini izlaganja sunčevoj svjetlost i slično. Nadalje, što se tiče bojanja kose uvijek sam bila sklona eksperimentiranju te sam isprobala gotovo sve boje ( potpuno crna, crna sa ljubičastim odsjajem, tamno smeđa, smeđa sa bakrenim pramenovima, crvena sa rozim i narančastim pramenovima :D :D, plava, plava sa sivim odsjajem ...). I na kraju krajeva plava mi je nekako najviše sjela, te sam "plavuša" već nekoliko godina.
Osim toga, moram spomenuta da mi je kosa dosta "zahvalna" što znači da kako je stavim tako ona stoji. Frizure, bilo one "home made" bilo one profesionalno napravljene uvijek izdrže čak i po nekoliko dana. Nadalje iako vrlo često imam ravnu kosu, ona zapravo uopće nije skroz ravna, već ima lagane kovrče, no međutim kako će ispasti ovisi o tome kako ju tretiram nakon pranja.


Nadalje, moram napomenuti da već godinama koristim Schwarzkopf Gliss proizvode. Naravno, isprobavala sam i proizvode za kosu drugih proizvođača međutim uvijek sam se nekako vraćala ovima.

Schwarzkopf Gliss Ultimate Repair



Ova linija njihovih proizvoda bila je prva koju sam isprobala te sa iz iste koristila šampon, regenerator i masku.

1. Gliss Ultimate Repair šampon - šampon je sa koncentriranim tekućim keratinskim kompleksom koji obnavlja ekstremmna oštećenja na površini i vlasi, "obećaje" 95% manje oštećenu kosu, jaču otpornost vlasi te veći sjaj.

2. Gliss Ultimate Repair regenerator - regenerator sa koncentriranim tekućim keratinskim kompleksom koji omogućuje savršeno raščešljavanje, obnaavlja ekstremna oštećenja na površini i unutar vlasi te smanjuje lomljivost kose za 95%.

3. Gliss Ultimate Repair maska - maska s koncentriranim tekućim keratinskim kompleksom koja obnavlja ekstremna oštećenja na površini i unutar vlasi, korištenjem kosa postaje otpornija, te smanjuje lomljivost za 95%.

- To je ono što kaže proizvođač, a i ja se slažem s većim dijelom navedenog. Proizvode ove linije koristila sam dosta dugo, ček nekih godinu i više. Svi proizvodi dobro su odradili svoj posao. Šampon je vrlo dobro očistio kosu od raznih prljavština, regenerator je uvjetovao lagano raščešljavanje, a od maske kosa je bila izrazito mekana. Miris je također bio ugodan, ali nije se dugo zadržavao na kosi. Nakon dužeg korištenja kosa je djelovala zdravije, vlasi kose postale su znatno čvršće, manje ih je ispadalo prilikom pranja i češljanja, bila je dosta gušća i sjajnija. Međutim nakon dužeg vremenskog perioda kosa mi se nakon korištenja navedenih proizvoda počela mastiti jače i brže nego inače. Sad, da li je to bilo do toga što sam pre dugo koristila iste proizvode s obzirom da se preporučuje promijeniti ih s vremena na vrijeme ili je proizvođač promijenio nešto u formuli istih, ne znam. Kod sljedeće kupnje odlučila sam isprobati neku od drugih linija proizvoda istog proizvođača o kojoj više u nastavku.

Gliss Ultimate Oil Elixir



Odabir je pao na Gliss ltimate Oil Elixir proizvode, točnije šampon i regenerator iz navedene linije.

Proizvođač kaže: "Oštećena i lomljiva kosa zahtjeva posebnu njegu koja će obnoviti njenu strukturu i vratiti joj sjaj. Upravo novi Gliss Ultimate Oil Elixir pruža kosi takvu njegu. Ovi proizvodi sadrže njegujući uljni eliksir koji vašoj kosi pruža obnovu od oštećenja, te tekuće komponente koje trenutno pružaju elastičnost, mekoću i prekrasan sjaj.",
,
a ja kažem: Nikad gori šampon i regenerator nisam probala. Kosa mi je nakon ispiranja doslovno izgledala kao slama kojoj čak ni puna šaka regeneratora nije pomogla. Raščešljavanje je bilo gotovo nemoguće. Nakon velike borbe oko istog i napokon osušene kose, kosa mi je bila toliko masna da sam odmah odlučila ponoviti postupak pranja. Šamponiranje istim šamponom dva puta kao i inače + ovaj puta vrlo mala količina regeneratora ( mislila sam da je prevelika količina njega izazvala "masnoću kose") = kosa Tine Turner je bila "mala beba" nasuprot moje.

Nakon takvog iskustva vjerojatno bi se svatko odlučio za promjenu proizvođača, ali s obzirom na pozitivna iskustva iz prethodne linije odlučila sam isprobati još jednu koja j bila pun pogodak i kojoj sam vjerna i dan danas, a radi se o Gliss million gloss.

Gliss million glloss



Proizvodi koji se nalaze na prethodnoj slici ulaze u moju svakodnevnu rutinu njege kose, a u nastavku slijedi par riječi o spomenutoj liniji i ostalim proizvodima koje koristim.

1. Gliss million gloss šampon - "Šampon za beživotnu kosu. Obavija vlasi kose sjajem za dugotrajnu blisstavost i milijun blistavih odsjaja"
2. Gliss million gloss express - repair - conditioner - " Regenerator za beživotnu kosu. Pruža treenutačno lakše raščešljavanje i milijun dugotrajnih blistavih odsjaja"
3. Gliss million gloss 10 days shine - mask

- Navedeni proizvodi su odlični. Šampon čak i nakon samo jednog pranja odlično očisti kosu od nečistoća a djelovanje maske osjeti se odmah kod ispiranja - kosa je strašno mekana i lako se raščešlja te gotovo nikad nakon nje nije potrebno nanositi regenerator. Međutim, masku ne koristim prilikom svakog pranja te tu uskače ovaj regenerator u spreju koji se ne ispire već se nanese na ručnikom posušenu kosu, malo utlja i to je to. Nadalje, osim što proizvodi odlično obavljaju svoj posao primjetila sam da mi se kosa jako oporavila od kada koristim iste - ne ispada mi prilikom pranja i češljanja, ima sjaj, vrhovi su manje oštećeni, a i primjetila sam da mi puno brže raste ( u prosjeku 1,5-2 cm mjesečno što vidim po izrastu).
Btw, kako bi provjerila da li su proizvodi toliko dobri odlučila sam ih testirati i na kosi od dečka koji ima strašno slabu kosu koja je užasno rijetka i koja prilikom svakog pranja ispada. Jedva sam ga nagovorila da koristi šampon i regenerator, a sada se ne odvaja od njih. Čim vidi da su bočice pri kraju kupuje nove zalihe. Kosa mu više ne ispada, puno je čvršća i dosta gušća.


4. L´oreal Elseve double elixir - "Eliskir s dvostrukim djelovanjem: 1. Jača kosu, 2. Olakšava raščešljavanje i pruža zaštitu kose"

- Eliskir u spreju koji se sastoji od dva dijela, na dnu je tekućina roze boje, a na površini bezbojna tekućina koja ssadrži sitne sjajne čestice. Kada se bočica protrese tekućine se spoje i tako se nanosi na kosu, suhu ili posušenu ručnikom. Taj proizvod pošpricam nakon svakog pranja bez obzira da li sam već nanjela regenerator, te ponekad na dnevnoj bazi kada kosi želim dati malo sjaja ili jednostavno želim da ljepše miriši jer je miris odličan i dosta se dugo zadržava na kosi.

5. Gliss Kur liquid silk anti - frizz serum

- Odličan serum za kosu koji mi odllično služi za "hranjenje" vrhova kose nakon peglanja, zaglađivanja kose kod izrada raznih frizura, te definiranja kovrča i davanja sjaja kosi onih dana kada ju samo posušim i ne tretiram nikakvim drugim proizvodima.


Sve gore navedeno odnosi se na moju svakodnevnu rutinu njege kose, međutim, kao što sam spomenula ovisno o tome kako kosu tretiram nakon pranja ovisi i njezin "vijek čistoće i normalnog izgleda" što znači - ako kosu nakon pranja peglam dosta brzo se masti te je već nakon 2 dana moram prati ponovno, a ako je ostavim prirodno kovrčavu ili kovrče napravim pomoću pegle kosa izgleda uredno i čisto čak i 4,5 dana.



Kao što sam spomenula kod intenzivnog peglanja kose ona se brže i jače masti, te ju češće moram prati. Kako ne bih svaka dva dana koristila navedene preparate koji su dosta jaki, jedno pranje zamijenim pranjem Nivea Baby Mild šamponom koji je vrlo blag, ima pH vrijednost srodnu koži te 0% alkalnih sapuna. Osim toga, nisam baš neki fan šampona za suho pranje te u te svrhe koristim Nivea Baby caring powder točnije običan baby puder koji u maloj količini nanesem i lagano utrljam na vlasište. Kosa djeluje puno čišće, a osim toga dobije i volumen. Međutim ne preporučam ga curama sa tamnijom kosom jer ponekad bez obzira koliko ga malo nanijeli ostavlja bijeli trag.

Kao što sam spomenula, nisam prirodna plavuša već kosu bojam. Godinama sam išla na pramenove i bojanja kod frizera međutim jednom prilikom na nekoj kavi ušla sam u razgovor sa jednim, sada profesionalnim frizerom koji radi u dosta elitnom frizerskom salonu u Zagrebu. On mi je rekao "kupi si boju i bojaj se sama" što mi je na prvu djelovalo zbunjujuće jer je to bilo kontradiktorno - frizer kojem je posao bojanje kose i koji naa taj naačin zarađuje savjetuje me da ta posao odradim sama uz minimalno dva puta manje troškove. Još uz to mi je preporučio Palette boje koje su cjenovno najpristupačnije i svatko bi pomislio da su baš zbog toga niske kvalitete.
I već drugi dan, kupila sam Palette boju koju mi je preporučio i odlučila se bojati sama. I tako radim već četiri godine. Bojam se mjesečno jednom i kosa mi nikada nije bila bolja.




Pallete Deluxe u nijansi 230 koristim već duže vrijeme, a osim nje otkrila sam još jednu boju koja mi super odgovara, a radi se o



Garnier Color Senssation boji u nijansi 111.

Još jedna odlična stvar je to što se obje boje vrlo često mogu naći u DM prodavaonicama na akcijama 1+1 gratis ili na popustu u raznim supermarketima (Konzum, Kaufland, Interspar).

Kao što vjerojatno znate, nakon svakog bojanja kose plavom bojom ona nakon nekog vremena požuti, a kao "lijek" za odgađanje i smanjivanje tog žutila na kosi pronašla sam SWISS o PAR SILVER šampon.



Radi se o šamponu koji je posebno proizveden za sivu ili izbijeljenu kosu te kosi daje srebrni sjaj. Obično ga počnem koristiti kod pranja kose 5,6 puta nakon bojanja. Stavim ga na kosu nakon pranja obični šamponom, ostavim da djeluje 5,10 minuta ovisno o željenoj jačini tog srebrnog sjaja točnije, ako želim da mi je kosa jače siva, ostavim ga da djeluje duže. Iako je cjenovno puno pristupačniji mogu reći da opasno komparira sa dosta skupljim šamponima iste namjene kao što je primjerice silver šampon od Keune. Za razliku od Keune šampona, ovaj šampon znatno manje isuši kosu.

Kokosovo ulje



Kokosovo ulje je proizvod koji sam tek nedavno otkrila, te ga nisam stigla dovoljno isprobat. Kroz tjedan, dva napisati ću vam detaljniju recenziju, a u nastavku vam dajem pregled prednosti koje ono ima za kosu.

Kokosovo ulje veoma je popularno i smatra se jednim od najboljih ulja za kosu širom svijeta. Posjeduje čak 11 prednosti za kosu:
1. Sprječava gubitak kose - kokosovo ulje pomiješati sa limunovim sokom i utrljati u vlasište
2. Oporavlja oštećenu kosu - korištenjem se sprječava gubitak proteina u kosi, nanijeti prije pranja na cijelu kosu i pustiti da odstoji
3. Dugo hidratizira kosu - teško isparava i teško se skida sa kose pa kosi daje dugotrajnu vlažnost
4. Postiže efekt hlađenja - pogodno za ljude koji se brzo i jako znoje
5. Odlično djeluje protiv peruti - pomiješati toplu vodu sa kokosovim i ricinusovim uljem, nanijeti na kosu i ostaaviti 30 minuta
6. Održava kosu zdravom - utrljati malu količinu ulja u kosu kako bi bila mekana i lepršava
7. Štiti od uši i ukljanja ih
8. Oblikuje kosu - može služiti kao gel zbog toga što se kod topline ruku pretvara u tekuće stanje, a nakon toga u doticaju s hladnoćom postaje čvršće strukture
9. Tonira kosu - kokodovom ulju dodati lavandino eterično ulje i nanijeti na kosu, ponavljati postupak
10. Sprječava pucanje vrhova - samo ili ss dodatkom bademovog ulja nanijeti na vrhove kose
11. Poboljšava cirkulaciju - masirati vlasište kako bi se poboljšala prokrvljenost i cirkulacija krvi u glavi


Uz navedene postoje još tri proizvoda koje konstantno koristim.



1. Hello Beauty Detangling Brush četka
Četka sa savitljivim iglicama različitih dužina, kupljena u Bipi prije 2,5 godine. I dan danas izgleda kao da jenova. Cijena joj je nekih 50-tak kuna i stvarno vrijedi svake kune. Prilikom raščešljavanja ne čupa, ne trga kosu i ne zateže vlasište. Od kad je imam ne koristim ni jednu drugu četku. I stvarno ako je nemate, a ako si ju možete priuštiti, neka vam bude prva investicija :).
2. Veliki češalj sa širokim kako ja to zovem "zubima"
Odličan za brzinsko češljanje ravne kose, za raščešljavanje nakon bojanja ....
3. Silikonska gumica ( opet moj naziv :D)
Otkrila sam je prošle godine prije mora u Kiku. Na moru obično imam kosu u repu, punđi ili nečem sličnom, obično nepažljivo "smotanom" na glavi. Kada sam to znala napraviti običnom gumicom, kosu sam raspetljavala bar 5 minuta, isčupala bar nešto... ovu gumicu koristim doslovno svakodnevno. Dovoljno je čvrsta da mi drži rep, običan neki brzinski "smotuljak" na glavi, ma bilo što za što vam je potrebna gumica za kosu. I ono što je najbitnije, ne zapetlja se u kosu, ne urezuje se u kosu, ne ostavlja tragove nakon nošenja i nakon 10 sati sa repom ili punđom na glavi - ne boli me glava :D!!



Toliko od mene danas. Kvalitetno sam se natipkala ali nadam se da će vam bar nešto od ovoga poslužiti/pomoći!
Čitamo se uskoro :) :) :*!!

04

utorak

listopad

2016

Make up look za "Kozmo beauty team"

Pozdrav cure!




Drage moje, kao što već vjerojatno znate, Kozmo je na svojoj internetskoj stranici objavio natječaj putem kojega bilo koja od vas može postati dijelom Kozmo Beauty Teama.

Jedini uvjeti koje trebate ispuniti su:
1. Poslati svoj CV

2. Fotografiju svojih radova ili

3. Link na filmić u kojem šminkate sebe ili nekoga drugoga


CV i nešto od navedenog potrebno je poslati na adresu: kozmobeautyteam@konzum.hr najkasnije do 30.10.2016. godine.




Fotografija je preuzeta sa službene stranice Kozma i na njoj se nalaze detaljne upute.

I ja sam odlučila prihvatiti izazov ću vam u nastavku pokazati look s kojim ću se prijaviti :).










Držite palčeve :) ... čitamo se uskoro!

02

nedjelja

listopad

2016

Make up look sa samo 6 Essence proizvoda + recenzija Essence blogger´s beauty secrets the glow must go one palete

Pozdrav cure :)!



Kao što sam obećala u prethodnom postu danas vam donosim recenziju jedne palete iz cjenovno vjerojatno najprihvatljivijeg, a ujedno i dosta kvalitetnog brenda.
Riječ je naravno o Essence proizvodima.. Cilj ovoga posta je upoznati vas sa Essence blogger´s beauty secrets the glow must go one paletom te vam u nastavku pokazati make up look sa samo 6 Essence proizvoda koji možete nositi u bilo kojim prilikama (kava,škola,fakultet,posao,izlazak ...).


Fora je u tome što sve što vam je potrebno košta oko 160 kn. Na prvi pogled možda malo veliki iznos, no međutim sigurna sam da si svaka od vas kroz nekoliko mjeseci može priuštiti sve proizvode navedene u nastavku.
Pa krenimo :).

Essence blogger´s beauty secrets the glow must go one paleta



Ova paleta je paleta iz blogger's beauty secrets kolekcije koja je nastala u suradnji s engleskim, njemačkim i nizozemskim blogericama i youtubericama. U kolekciji se nalaze četiri palete. Paletu koju ja imam radila je lifestyle blogerica Serena iz Nizozemske.



Paleta sadrži dva sjenila (Sandalwood eyeshadow i Annamon eyeshadow), highlighter (Honey glow higlighter) te bronzer (Glowing bronzer) koji dolazi u tri nijanse. Paleta dolazi u količini od 14,5 grama, a cijena joj je 43,90 kn. Osijm sjenila, highlightera i bronzera uz paletu dobijete i mali kistić.




Što se tiče sjenila, oba imaju mat finish te su dobro pigmentirana. Jedina zamjerka je to što se kod nanošenja malo truse, međutim to ćete lako riješiti ako nakon uzimanja otresete višak sa kista ili ga lagano "protrljate" po sredini dlana. Kod highlightera je situacija ista osim što nije mat već sadrži sitne zlatne šljokice koje odlično izgledaju i na obrazima i u unutarnjem kutu oka, ispod obrva, ma bilo gdje gdje ih poželite nanijeti.

Slika u nastavku, s lijeva na desno (swatch je bez baze): Sandalwood eyeshadow, Annamon eyeshadow, Honey glow higlighter




Glowing bronzer - tri prekrasne nijanse, odlična pigmentiranost, dosta se manje truse od sjenila i highlightera i što je najbolje, multifunkcionalne su. Mogu se koristiti na cijelom kapku, u pregibu oka, u unutarnjem kutu oka, te naravno na obrazima i ostalim dijelovima lica za koje su bronzeri inače namijenjeni.
Swatch na slici u nastavku također je rađen bez baze.




Rezimirano - ova paleta je sve što vam treba za kreiranje make up looka za gotovo sve prilike.Uz to pigmentacija i trajnost su odlične, a cijena za ovoliku multifunkcionalnost i više nego prihvatljiva. Definitivno je preporučujem. Ocjena +5.

U nastavku slijedi ono malo zanimljivije - Make up look sa Essence blogger´s beauty secrets the glow must go one paletom .

Ostali Essence proizvodi koje sam koristila su (slike su preuzete sa Essence internetske stranice jer su moji proizvodi već korišteni, poluprazni...):


1. Soft touch mousse puder u pjeni - 02 Matt beige (cijena 32,90kn)


2. Stylist set za oblikovanje obrva (cijena 21,90kn)

30

petak

rujan

2016

Prva narudžba s Pink Pande :)

Bok cure :)!

Kao što sam u svom prvom postu spomenula, do sada nisam imala neku veliku kolekciju kistova za šminkanje, već je jedan, primjerice Bipa kist za rumenilo služio i za nanošenje pudera u kamenu i rumenila i highlightera i svačega nečega što mi je u tom trenutku bilo potrebno. Osim njega do sada sam imala i nekoliko Essence kistova koji su također služili u razne svrhe.
I tako, listajući naslovnu stranicu facebooka pojavio mi se sponzorirani oglas sa PINK PANDA stranice na kojem je bilo navedeno da imaju 24 sata sniženje od 69% na Jessup 7-dijelni set kistova. Navedeni set bio je snižen sa 224,99 na 69,00 kn, te mi se to činilo kao primamljiva ponuda i odlučila sam naručiti ih.



Međutim, jedan od uvjeta naručivanja preko webshopa bio je i minimalan iznos narudžbe u iznosu od 77,00 kn što je značilo da moram naručiti još nešto kako bih ispunila navedeni uvjet, te sam se odlučila za Freddom Makeup paletu sjenila i highlightera koja je koštala 30,90 kn.

Ukupna cijena oba proizvoda bila je 99,90 kn + troškovi pakiranja i slanja 29,00 kn iz čega je vidljivo da me ukupna kupovina koštala 128,90 kn.



Kao što možete vidjeti, proizvodi su bili pakirani u velikoj bijeloj koverti koja je unutra imala dodatnu zaštitu. Svaki kist bio je pakiran kao u neku foliju s dodatnom zaštitom na gornjem dijelu gdje se nalaze dlačice što je rezultiralo potpuno zaštićenim i neoštećenim proizvodima prilikom isporuke. Osim naručenog, u paketu sam dobila i Promo kod koji mi prilikom sljedeće kupnje donosi 13% popusta, međutim najvjerojatnije ga neću iskoristiti jer se odnosi samo na proizvode koji nisu sniženi te traje samo do kraja rujna.

U nastavku reći ću vam osobne dojmove o proizvodima koje sam naručila.


Jessup 7-dijelni set kistova - Travel Brushes Set
Black/Silver T071-138_18





Jessup - LARGE POWDER



Ovaj kist najveći je kist u navedenom setu. Prvotna namjera bila mi je koristiti ga za tekući puder, međutim nije se pokazao dobrim u te svrhe, te sam ga zbog toga odlučila koristiti za nanošenje pudera u kamenu ili prahu za što se pokazao odličan. Osim toga jako je dobar za blendanje rumenila. Sve u svemu, ima više funkcija te zaslužuje dobru ocjenu :).

Jessup - LARGE ANGLED CONTOUR



Drugi kist je kosog oblika i namijenjen je za konturiranje i u tu svrhu je odličan. Međutim, osim toga ja ga koristim i za nanošenje rumenila i highlightera za što se isto pokazao kao jako dobra opcija.

Jessup - FOUNDATION



Ovaj kist je plosnatog oblika i trebao bi služiti za nanošenje tekuće podloge međutim meni se u tome nije pokazao najbolji te sam ga odlučila koristiti za utapkavanje korektora na područja ispod očiju i na druga mjesta gdje mi je on potreban.

Jessup - EYE SHADING



Kist za nanošenje sjenila koji upravo tome i najbolje služi. Plosnatog je oblika te se sa njime vrlo lako nanosi sjenilo kako na sam kapak tako i na pregib kapka ukoliko to mjesto želim dodatno naglasiti.

Jessup - TAPERED BLENDING



Odličan kist za bledanje koji osim toga koristim i za nanošenje sjenila u pregib kapka.

Jessup - SMALL ANGLE



Još jedan odličan kist iz ovog seta kosob oblika te dovoljno čvrst i precizan za nanošenje eyeliner-a, a sdruge strane odličan za povlačenje linije sjenilom duž gornjeg kapka ili nanošenje istog ispod kapka.

Jessup - PENCIL



Dosta dobar kist za nanošenje sjenila ili highlightera u sam kut oka, te nanošenje highlightera iznad gornje usne. Drugu namjenu mu još do sada nisam pronašla :/.




I to je sve što se tiče kistova. Kistovi su odlični i doista pružaju sve što vam je potrebno za svakodnevno šminkanje, a iako je relana cijena doista "paprena" svakako preporučujem da pratite akcije i naručite ih u nekoj od sljedećih.

Druga stvar kao što sam već spomenula je Freddom Makeup paleta o kojoj više u nastavku.


Freedom Makeup paleta sjenila i highlightera - Pro Shade & Brighten Stunning Rose Kit - 109_41
- 109_41




Ova paleta kao što možete vidjeti sadrži 6 sjenila i 1 highlighter (bar sam ja tako shvatila :), ispravite me ako griješim), te dolazi u količini od 5,6g .Od navedenih nijansi 3 su nijanse mat, a 3 shhimeraste.


Tekstura sjenila dosta me je razočarala. Sjenila su dosta praškasta, te se kod uzimanja prstom ili kistom te kod nanošenja dosta truse. Ista situacija je i sa pigmentiranošću što možete vidjeti na slici u nastavku.



Ukratko ću vam opisati svaku od nijansi.
Zadnja nijansa na desnoj strani označena brojem 1 mat je izgleda, ali gotovo je ne iskoristiva. Pigmentacija je krajnje loša, te eventualno može poslužiti kao baza za neka druga sjenila. Nadalje situacija sa nijansom 2 malo je drugačija. Navedena u sebi ima shimmer u veoma sitnim česticama te na očima daje lagani sjaj, no opet ništa spektakularno. Sljedeće nijanse 3 i 4 mat su i obje su nekog roskastog podtona međutim nijansa 4 ujedno mi se i najviše svidjela zbog toga što vrlo lijepo izgleda kada se nanese u pregib kapka. Nije ni presvijetla ni pretamna te samim time daje oku lijepu dubinu. Nijanse 5 i 6 u sebi sadrže sitni shimmer te su ujedno i najpigmentiranije u ovoj paleti. Nijansa 5 vrlo lijepo izgleda u unutarnjem kutu oka, a nijansa 6 je uz nijansu 4 jedini favorit, ako se to uopće može tako nazvati u ovom slučaju. Topla brončana boja sa malo shimmera koja će lijepo upotpuniti jesenske lookove. Zadnja nijansa, nijansa broj 7 trebao bi biti hightlighter ili nešto slično tome, međutim toliko je ne pigmentirana i ne vidljiva da joj iskreno ne vidim nikakvu svrhu.


Sve u svemu,dosta sam razočarana ovom paleticom. Činjenica je da nije nešto poznata i da je dosta jeftina, međutim očekivanja su bila daleko veća. Za tu ili tek nekoliko kuna višu cijenu možete si priuštiti paletu koja je ispunila sva moja, a sigurna sam da će i vaša očekivanja ukoliko se odlučite kupiti je.
O kojoj paleti je riječ i šta sve možete s njom, te kako složiti makeup sa samo nekoliko proizvoda istog, cjenovno vjerojatno najprihvatljivijeg brenda moći ćete pročitati u novom postu kroz nekoliko dana :).



Do čitanja :)!







Oznake: makeup

26

ponedjeljak

rujan

2016

Prvi post, osnovne informacije i zašto blog?

Bok cure, žene, majke, kraljice :)!



Ja sam Ivana Žunac, imam 26 godina i dolazim iz manjeg mjesta u blizini grada Karlovca.Nedavno sam završila Ekonomski fakultet u Rijeci te sam sada magistar ekonomije međunarodnog poslovanja.

Šminka, moda i slične stvari oduvijek su me zanimale, no međutim zanimale na neki moj način točnije - "uvijek u trendu, ali u nekom svom trendu" :). Pratim trendove ali ih kombiniram na neki svoj način, onako kako mi se u tom trenu sviđa, kako želim i kako se osjećam. Nisam neka "luda" koja trči u trgovine čim izađe nova kolekcija kako bi imala baš sve komade odjeće/obuće, mat ruževa koji su predstavljeni kao vrh mode u narednom vremenskom periodu ili zalihe eyeliner-a kako slučajno ne bi bili rasprodani a totalni su hit :).




Kao što sam spomenula, oduvijek volim šminku i sve ostale beauty stvarčice, te sam prije nekoliko godina počela čitati blogove drugih blogerica, pratiti njihove facebook stranice, instagram profile i slično te sam od istih dosta toga naučila (Mash´in the Beauty i Dashofblue Make Up su zakon :) ).

Međutim iako mi je to sve bilo odlično, tada kao tinejđerka nisam si mogla priuštiti neke poznate i cjenovno neprihvatljive proizvode bilo da je bila riječ o puderima, maskarama, paletama sjetnila, ruževima, lakovima, kistovima ili slično. Maybelline puder mi je bio vrh vrhova, Essence maskare su mi bile najbolje maskare na svijetu ( a i danas su), a Bipin kist za puder služio je za nanošenje pudera,rumenila i highlighter-a.

I tako malo po malo kolekcija proizvoda se gomilala, a moja želja za šminkanjem kako sebe tako i prijateljica, kolegica i poznanica iz dana u dan sve je više rasla. Želja za šminkanjem sa proizvodima koje si svaka tinejđerka može priuštiti, a koji su opet dovoljno kvalitetni da izdrže prosječan dan na poslu, u školi, kavu, izlazak ili nešto slično. Upravo to mi je ponekad falilo kod blogerica koje su mi bile (a i sada su) veliki idoli. I baš zato rodila se ideja o otvaranju i pisanju ovoga bloga u kojem ću vam na pokazati proizvode koje si možete priuštiti, a s kojima ćete svaki dan izgledati odlično, objasniti vam na najlakši mogući način osnovne tehnike šminkanja, pokazati vam svoje makeup stvarčice, kupljene nove zanimljive stvarčice od dekorative do preparative, look-ove koje sam radila i slično.
Osim make up postova objavljivat ću i outfit postove u kojima ćete vidjeti neke meni zanimljive odjevne kombinacije, te postove sa novitetima u vidu i odjeće, šminke i "svačega nečega".

Osim toga dosta sam kreativna osoba, te volim "preuređivati" stare stvari u vidu DYA projekata, te od "ničega" napraviti nešto zanimljivo i korisno. Bavim se i decoupage (salvetnom) tehnikom, te ću vam pisati i o tome i naučiti vas kako dragim osobama pokloniti divne stvarčice koje vrlo lako možete same izraditi.

Nadalje, osim navedenog, odgovarati ću vam na na sve upite i komentare, savjetovati vas, ali i slušati vaše savjete i ideje, jer "čovjek oči dok je živ". Nadam se i sklapanju novih prijateljstava i poznanstava. Da, i jedva čekam da sve to krene :D!


I da, nikad nemojte zaboraviti ...



Čitamo se uskoro :D!!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.