30

petak

rujan

2016

Prva narudžba s Pink Pande :)

Bok cure :)!

Kao što sam u svom prvom postu spomenula, do sada nisam imala neku veliku kolekciju kistova za šminkanje, već je jedan, primjerice Bipa kist za rumenilo služio i za nanošenje pudera u kamenu i rumenila i highlightera i svačega nečega što mi je u tom trenutku bilo potrebno. Osim njega do sada sam imala i nekoliko Essence kistova koji su također služili u razne svrhe.
I tako, listajući naslovnu stranicu facebooka pojavio mi se sponzorirani oglas sa PINK PANDA stranice na kojem je bilo navedeno da imaju 24 sata sniženje od 69% na Jessup 7-dijelni set kistova. Navedeni set bio je snižen sa 224,99 na 69,00 kn, te mi se to činilo kao primamljiva ponuda i odlučila sam naručiti ih.



Međutim, jedan od uvjeta naručivanja preko webshopa bio je i minimalan iznos narudžbe u iznosu od 77,00 kn što je značilo da moram naručiti još nešto kako bih ispunila navedeni uvjet, te sam se odlučila za Freddom Makeup paletu sjenila i highlightera koja je koštala 30,90 kn.

Ukupna cijena oba proizvoda bila je 99,90 kn + troškovi pakiranja i slanja 29,00 kn iz čega je vidljivo da me ukupna kupovina koštala 128,90 kn.



Kao što možete vidjeti, proizvodi su bili pakirani u velikoj bijeloj koverti koja je unutra imala dodatnu zaštitu. Svaki kist bio je pakiran kao u neku foliju s dodatnom zaštitom na gornjem dijelu gdje se nalaze dlačice što je rezultiralo potpuno zaštićenim i neoštećenim proizvodima prilikom isporuke. Osim naručenog, u paketu sam dobila i Promo kod koji mi prilikom sljedeće kupnje donosi 13% popusta, međutim najvjerojatnije ga neću iskoristiti jer se odnosi samo na proizvode koji nisu sniženi te traje samo do kraja rujna.

U nastavku reći ću vam osobne dojmove o proizvodima koje sam naručila.


Jessup 7-dijelni set kistova - Travel Brushes Set
Black/Silver T071-138_18





Jessup - LARGE POWDER



Ovaj kist najveći je kist u navedenom setu. Prvotna namjera bila mi je koristiti ga za tekući puder, međutim nije se pokazao dobrim u te svrhe, te sam ga zbog toga odlučila koristiti za nanošenje pudera u kamenu ili prahu za što se pokazao odličan. Osim toga jako je dobar za blendanje rumenila. Sve u svemu, ima više funkcija te zaslužuje dobru ocjenu :).

Jessup - LARGE ANGLED CONTOUR



Drugi kist je kosog oblika i namijenjen je za konturiranje i u tu svrhu je odličan. Međutim, osim toga ja ga koristim i za nanošenje rumenila i highlightera za što se isto pokazao kao jako dobra opcija.

Jessup - FOUNDATION



Ovaj kist je plosnatog oblika i trebao bi služiti za nanošenje tekuće podloge međutim meni se u tome nije pokazao najbolji te sam ga odlučila koristiti za utapkavanje korektora na područja ispod očiju i na druga mjesta gdje mi je on potreban.

Jessup - EYE SHADING



Kist za nanošenje sjenila koji upravo tome i najbolje služi. Plosnatog je oblika te se sa njime vrlo lako nanosi sjenilo kako na sam kapak tako i na pregib kapka ukoliko to mjesto želim dodatno naglasiti.

Jessup - TAPERED BLENDING



Odličan kist za bledanje koji osim toga koristim i za nanošenje sjenila u pregib kapka.

Jessup - SMALL ANGLE



Još jedan odličan kist iz ovog seta kosob oblika te dovoljno čvrst i precizan za nanošenje eyeliner-a, a sdruge strane odličan za povlačenje linije sjenilom duž gornjeg kapka ili nanošenje istog ispod kapka.

Jessup - PENCIL



Dosta dobar kist za nanošenje sjenila ili highlightera u sam kut oka, te nanošenje highlightera iznad gornje usne. Drugu namjenu mu još do sada nisam pronašla :/.




I to je sve što se tiče kistova. Kistovi su odlični i doista pružaju sve što vam je potrebno za svakodnevno šminkanje, a iako je relana cijena doista "paprena" svakako preporučujem da pratite akcije i naručite ih u nekoj od sljedećih.

Druga stvar kao što sam već spomenula je Freddom Makeup paleta o kojoj više u nastavku.


Freedom Makeup paleta sjenila i highlightera - Pro Shade & Brighten Stunning Rose Kit - 109_41
- 109_41




Ova paleta kao što možete vidjeti sadrži 6 sjenila i 1 highlighter (bar sam ja tako shvatila :), ispravite me ako griješim), te dolazi u količini od 5,6g .Od navedenih nijansi 3 su nijanse mat, a 3 shhimeraste.


Tekstura sjenila dosta me je razočarala. Sjenila su dosta praškasta, te se kod uzimanja prstom ili kistom te kod nanošenja dosta truse. Ista situacija je i sa pigmentiranošću što možete vidjeti na slici u nastavku.



Ukratko ću vam opisati svaku od nijansi.
Zadnja nijansa na desnoj strani označena brojem 1 mat je izgleda, ali gotovo je ne iskoristiva. Pigmentacija je krajnje loša, te eventualno može poslužiti kao baza za neka druga sjenila. Nadalje situacija sa nijansom 2 malo je drugačija. Navedena u sebi ima shimmer u veoma sitnim česticama te na očima daje lagani sjaj, no opet ništa spektakularno. Sljedeće nijanse 3 i 4 mat su i obje su nekog roskastog podtona međutim nijansa 4 ujedno mi se i najviše svidjela zbog toga što vrlo lijepo izgleda kada se nanese u pregib kapka. Nije ni presvijetla ni pretamna te samim time daje oku lijepu dubinu. Nijanse 5 i 6 u sebi sadrže sitni shimmer te su ujedno i najpigmentiranije u ovoj paleti. Nijansa 5 vrlo lijepo izgleda u unutarnjem kutu oka, a nijansa 6 je uz nijansu 4 jedini favorit, ako se to uopće može tako nazvati u ovom slučaju. Topla brončana boja sa malo shimmera koja će lijepo upotpuniti jesenske lookove. Zadnja nijansa, nijansa broj 7 trebao bi biti hightlighter ili nešto slično tome, međutim toliko je ne pigmentirana i ne vidljiva da joj iskreno ne vidim nikakvu svrhu.


Sve u svemu,dosta sam razočarana ovom paleticom. Činjenica je da nije nešto poznata i da je dosta jeftina, međutim očekivanja su bila daleko veća. Za tu ili tek nekoliko kuna višu cijenu možete si priuštiti paletu koja je ispunila sva moja, a sigurna sam da će i vaša očekivanja ukoliko se odlučite kupiti je.
O kojoj paleti je riječ i šta sve možete s njom, te kako složiti makeup sa samo nekoliko proizvoda istog, cjenovno vjerojatno najprihvatljivijeg brenda moći ćete pročitati u novom postu kroz nekoliko dana :).



Do čitanja :)!







Oznake: makeup

26

ponedjeljak

rujan

2016

Prvi post, osnovne informacije i zašto blog?

Bok cure, žene, majke, kraljice :)!



Ja sam Ivana Žunac, imam 26 godina i dolazim iz manjeg mjesta u blizini grada Karlovca.Nedavno sam završila Ekonomski fakultet u Rijeci te sam sada magistar ekonomije međunarodnog poslovanja.

Šminka, moda i slične stvari oduvijek su me zanimale, no međutim zanimale na neki moj način točnije - "uvijek u trendu, ali u nekom svom trendu" :). Pratim trendove ali ih kombiniram na neki svoj način, onako kako mi se u tom trenu sviđa, kako želim i kako se osjećam. Nisam neka "luda" koja trči u trgovine čim izađe nova kolekcija kako bi imala baš sve komade odjeće/obuće, mat ruževa koji su predstavljeni kao vrh mode u narednom vremenskom periodu ili zalihe eyeliner-a kako slučajno ne bi bili rasprodani a totalni su hit :).




Kao što sam spomenula, oduvijek volim šminku i sve ostale beauty stvarčice, te sam prije nekoliko godina počela čitati blogove drugih blogerica, pratiti njihove facebook stranice, instagram profile i slično te sam od istih dosta toga naučila (Mash´in the Beauty i Dashofblue Make Up su zakon :) ).

Međutim iako mi je to sve bilo odlično, tada kao tinejđerka nisam si mogla priuštiti neke poznate i cjenovno neprihvatljive proizvode bilo da je bila riječ o puderima, maskarama, paletama sjetnila, ruževima, lakovima, kistovima ili slično. Maybelline puder mi je bio vrh vrhova, Essence maskare su mi bile najbolje maskare na svijetu ( a i danas su), a Bipin kist za puder služio je za nanošenje pudera,rumenila i highlighter-a.

I tako malo po malo kolekcija proizvoda se gomilala, a moja želja za šminkanjem kako sebe tako i prijateljica, kolegica i poznanica iz dana u dan sve je više rasla. Želja za šminkanjem sa proizvodima koje si svaka tinejđerka može priuštiti, a koji su opet dovoljno kvalitetni da izdrže prosječan dan na poslu, u školi, kavu, izlazak ili nešto slično. Upravo to mi je ponekad falilo kod blogerica koje su mi bile (a i sada su) veliki idoli. I baš zato rodila se ideja o otvaranju i pisanju ovoga bloga u kojem ću vam na pokazati proizvode koje si možete priuštiti, a s kojima ćete svaki dan izgledati odlično, objasniti vam na najlakši mogući način osnovne tehnike šminkanja, pokazati vam svoje makeup stvarčice, kupljene nove zanimljive stvarčice od dekorative do preparative, look-ove koje sam radila i slično.
Osim make up postova objavljivat ću i outfit postove u kojima ćete vidjeti neke meni zanimljive odjevne kombinacije, te postove sa novitetima u vidu i odjeće, šminke i "svačega nečega".

Osim toga dosta sam kreativna osoba, te volim "preuređivati" stare stvari u vidu DYA projekata, te od "ničega" napraviti nešto zanimljivo i korisno. Bavim se i decoupage (salvetnom) tehnikom, te ću vam pisati i o tome i naučiti vas kako dragim osobama pokloniti divne stvarčice koje vrlo lako možete same izraditi.

Nadalje, osim navedenog, odgovarati ću vam na na sve upite i komentare, savjetovati vas, ali i slušati vaše savjete i ideje, jer "čovjek oči dok je živ". Nadam se i sklapanju novih prijateljstava i poznanstava. Da, i jedva čekam da sve to krene :D!


I da, nikad nemojte zaboraviti ...



Čitamo se uskoro :D!!

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.