21.01.2009., srijeda

Junac protiv "krize najboljih godina" ili Kako, s kim i da li uopće u Bolzano?

U krizi sam najboljih godina. Znate već, klasika; kolotečina, nemam ženu, nemam djecu, nemam ljubavnicu, nemam se čemu veseliti, na nogometu svaki tjedan gubimo (a tko zgubi plaća termin pa to ispada najskuplji nogomet na svijetu – jeftinije bih prošao da si Rooneya iznajmim utorkom), bonzai (nakon što sam mu već dva puta spasio život) se definitivno osušio.

Najviše me ubija pomisao da do Uskrsa, znači još 3 mjeseca, nema nikakvih neradnih dana, a godišnji mi se neda bezveze trošiti.

Al na nekaj konkretnog ga bih potrošio. Zato sam mislio otić na Oasis u Treviso i par dana do frendova u Padovu. Al koncert je rasprodan. A Padova kao takva u veljači mi nije tolko privlačna. No svira Oasis i u Bolzanu. Jedino je malo škakljivo kaj je taj Bolzano usred talijanskih Alpa.



Najveći problem u cijeloj priči je što imam samo jednog frenda koji bi s oduševljenjem otišao na Oasis, no on nema niti vremena niti para.

Eh sad, meni ne bi bio problem u Treviso-Padovu otić sam, imam tam dva frenda pa čak i smještaj. Al u Bolzano mi se nekak ipak nede sam, iako me vuče neki avanturistički duh, al bojim se da ne bi bilo preavanturističko, nemam pojma kakva je tam situacija; vjerojatno se varam, al smrdi mi na neke divlje ceste, kaj ak zapnem u snijegu, crkne akumulator i smrznem se ili me napadne Jeti pa iskočim iz auta i otkotrljam se niz nekakvu padinu... pa kotrljanje nekom srećom preživim, al da se opet ne smrznem, moram potražit konačište, pa pokucam na neka velika ukrašena drvena vrata, pa mi otvori brkati Austrijanac u štucnama i sa bedževima na tregerima i veli da mogu večerati i prenoćiti, ali ne smijem ni slučajno pipnuti nijednu od njegove tri kćeri: Gretta, Carla i – naravno – Heidi. I onda se desi ono najgore; zaskoče me usred najdubljeg sna i siluju sve tri. I drugi dan Austrijanac posumnja i baci me golog i bosog u šumu punu veprova. I opet naletim na onog Jetija i pojede me.


Vidite vi ove snježne vrhove, neka lavina će se strmoglavit prema meni ziher.

Uglavnom, kako mi se takve ili slične grozote ne bi dogodile, bilo bi lijepo kad bi išao netko sa mnom. Ne mora čak ni na koncert, sigurno je Bolzano lijepi gradić (imaju nekakvu staru katedralu), valjda nije tak strašno tamo provest dva dana i noć-dvije...

ViaMichelin kaže da bi troškovi puta do tamo bili oko 100 eura. No slovenska vinjeta se može izbjeći pa je to već 65 (ili su već uveli onu jeftiniju deseto ili kolko već dnevnu). Znači, tamo i natrag 130 eura. Ak ide dvoje to je već duplo manje. A i Hyundai mi troši manje nego li Michelin računa pa se i tu može nešto prištediti.

Ostaje pitanje smještaja. Ne znam kako će se ono riješiti jer meni se TAKO NEDA to istraživati, s tim se preko interneta zajebavati. Divim se frendu koji za svaku ideju o putovanju odmah ima i sve podatke i cifre vezane za smještaj (radi li se o hostelima, apartmanima, iznajmljivanju stana). Ja nisam takav. Najradije bih došao tamo i od vrata do vrata kucao i pitao za sobu.

Vrijeme je za poantu. Kako sam, dakle, prilično skeptičan da ću nekog od poznatih nagovoriti na takav put, odlučio sam ovdje raspisati natječaj za suputnike do Bolzana. Ili, budimo iskreni, suputnice. Jer, ruku na srce, s muškima s kojima se ne znam dugo, nemam si bogznakaj za reć. S curama to lakše ide. A i uvijek se možemo ljubit da izbjegnemo neugodnu tišinu. Sigurno će biti prikladnih vidikovaca.

Kako sumnjam da će se itko prijavit na natječaj, mislim da je nepotrebno navoditi bilo kakve zahtjeve, reference i slično. Al u svakom slučaju će biti zabavno. Obećajem da ćemo se bar jednom izgubiti.

Ali, osim prvotne Zagreb-Bolzano-Zagreb (preko Austrije), javile su se upravo još dvije varijante. Jedna je Zagreb-Bolzano-Padova bez noćenja u Bolzanu (možda je to malo prenaporno pa razmatram i poluvarijantu s jednim spavanjem). Druga varijanta, koju čak preporučuje Googlemaps, kaže da mi je do Bolzana brže preko Padove. I to 10 minuta brže. 6h7min naspram 6h17min (iako uzmite to s rezervom, do Graza mi je trebalo 4 i pol sata). To bi bilo i pametnije; dođem u Padovu kod frenda, drugi dan u Bolzano, istu noć se vratim u Padovu gdje provedem još par dana... al nekako me vuku te Alpe i Austrija; vožnja uz rijeku, tam je i nekakva brana, čini mi se, krajolik je sigurno ljepši... ne znam...



Kaj da radim? Kaj? Kaj? Kaj? Kaj?

p.s. ah, da. Radi se o 23.2.'09.

- 15:27 - Stavi u košaricu (13) - Sadržaj košarice - Blagajna

< siječanj, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Loading

junac04 pri yahoo.com


- Tko je?
- Nitko, prijatelju, samo koraci u noći.


Koji smo kurac mi! Po nama se ništa neće zvati...

Tribuson


Nekad je jednostavnije odustati.

Iva


"Life," said Marvin dolefully, "loathe it or ignore it, you can't like it."

Douglas Adams

Šima 2010./2011.
Šima i Ribac 2009./2010.
Šima i Ruska 2008./2009.
Smisaoživota42 2007./2008.
Bamby 2006./2007.

Do povećanja popularnosti i broja redovitih komentatora, tron drži Šima i natjecanja se neće niti održavati.

.