ZID MOJIH UVJERENJA

ponedjeljak, 25.01.2021.

PONUDA I POTRAŽNJA

-Idemo u lov na cure/dečke?
-Idemo van jer možda nađem dečka/curu?
-Kako joj/mu prići?
-Znaš koji dobar ulet?

Često na filmovima, serijama, životu nailazimo na scene u kojima idemo u taj nekakav "lov" na "srodnu" dušu. Ali da li je to zbilja moguće? Na netu postoje hrpe uputa i priručnika o uletima. Čak i razumijem kada si balavac do nekih 25 (bez uvrede) pa istražuješ sebe i svoje mogućnosti ali kakve su zbilja šanse za upoznavanje nekoga a da to nije neki instant kratkotrajni odnos svrsi shodan (sex ili trošenje vremena) ? Da li je dovoljna namjera i net priručnik? Mogu zamisliti scenu u kakvom klubu prilaziš curi/frajeru i kažeš nešto tipa: " šećeru nemoj na sunce da se ne otopiš koliko si slatka / sladak."..ono zbilja? zbilja? Osobno i ja sam sa svojim kokama išla u te neke pohode ali nikad nisam nikoga našla niti sam imala potrebu kome prići...bitno da sam se s namjerom napirlitalasretan. S druge strane tu je i to nepisano pravilo da su muškarci ti koji moraju da priđu dami bez obzira na nevolju koju nosi sa sobom naughtysmijeh i to je još jedna glupa generalizacija.
Dakle, kako se traži srodna ili barem privremeno srodna duša?
Glupo je i to kaj u startu postavljamo te nekakve kriterije o tome kako mora taj prvi susret biti ko iz španjolskih sapunica iz doba Esmeralde gdje na prvu osjetiš navalu adrenalina i ljubavi i suza i smijeha ko da si na nekim drogama. Nema toga. Još bolje od tih kriterija mi je kada kažemo da nema više dobrih žena a ni muškaraca pa ispada da smo u masi mi jedini od izumiruće vrste savršenih. Koje gluposti. Generalno smo puni predrasuda i sve bi nešto na silu po nekim ludim pravilima. Ljubav i srodna duša nisu stvari koje uzmeš na polici u supermarketu. Možda bi bilo lakše da je tako ali nije.
Ništa ne možeš na silu ni uzeti ni zadržati jer su to umjetni uvjeti koji nisu održivi u stvarnosti. Kemije ili ima ili nema a onaj koji ti treba doći u životu dođe samo je stvar u tome da se okanimo tih filtera koje stavljamo na ljubav jer nećemo moći prepoznati ljubav i kada dođe. Možda je već tu negdje. Treba imati otvoren um i biti na čisto sa sobom te u svakom trenutku znati što nudiš a i što tražiš. Prekrasnih ljudi ima svugdje samo treba dati priliku da ih upoznaš. Ponuda i potražnja je ogromna samo ti filteri u tražilici su pogrešni. A lov na ljubav ne postoji kao ni na prijatelje.

25.01.2021. u 20:28 • 6 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  siječanj, 2021 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Veljača 2022 (1)
Siječanj 2022 (1)
Listopad 2021 (2)
Rujan 2021 (3)
Travanj 2021 (2)
Ožujak 2021 (11)
Veljača 2021 (13)
Siječanj 2021 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Kako mi ne bi bila još veća zbrka u glavi moram višak misli pustiti van i napraviti mjesta za nove obzirom da nadogradnja memorije nije moguća...a puna memorija usporava procese...pišem jer pišem i kako bi manje pričala...i možda dobijem od nekoga kakvu reakciju ili kakvu korekciju misli...

Linkovi