ZID MOJIH UVJERENJA

ponedjeljak, 25.01.2021.

PONUDA I POTRAŽNJA

-Idemo u lov na cure/dečke?
-Idemo van jer možda nađem dečka/curu?
-Kako joj/mu prići?
-Znaš koji dobar ulet?

Često na filmovima, serijama, životu nailazimo na scene u kojima idemo u taj nekakav "lov" na "srodnu" dušu. Ali da li je to zbilja moguće? Na netu postoje hrpe uputa i priručnika o uletima. Čak i razumijem kada si balavac do nekih 25 (bez uvrede) pa istražuješ sebe i svoje mogućnosti ali kakve su zbilja šanse za upoznavanje nekoga a da to nije neki instant kratkotrajni odnos svrsi shodan (sex ili trošenje vremena) ? Da li je dovoljna namjera i net priručnik? Mogu zamisliti scenu u kakvom klubu prilaziš curi/frajeru i kažeš nešto tipa: " šećeru nemoj na sunce da se ne otopiš koliko si slatka / sladak."..ono zbilja? zbilja? Osobno i ja sam sa svojim kokama išla u te neke pohode ali nikad nisam nikoga našla niti sam imala potrebu kome prići...bitno da sam se s namjerom napirlitalasretan. S druge strane tu je i to nepisano pravilo da su muškarci ti koji moraju da priđu dami bez obzira na nevolju koju nosi sa sobom naughtysmijeh i to je još jedna glupa generalizacija.
Dakle, kako se traži srodna ili barem privremeno srodna duša?
Glupo je i to kaj u startu postavljamo te nekakve kriterije o tome kako mora taj prvi susret biti ko iz španjolskih sapunica iz doba Esmeralde gdje na prvu osjetiš navalu adrenalina i ljubavi i suza i smijeha ko da si na nekim drogama. Nema toga. Još bolje od tih kriterija mi je kada kažemo da nema više dobrih žena a ni muškaraca pa ispada da smo u masi mi jedini od izumiruće vrste savršenih. Koje gluposti. Generalno smo puni predrasuda i sve bi nešto na silu po nekim ludim pravilima. Ljubav i srodna duša nisu stvari koje uzmeš na polici u supermarketu. Možda bi bilo lakše da je tako ali nije.
Ništa ne možeš na silu ni uzeti ni zadržati jer su to umjetni uvjeti koji nisu održivi u stvarnosti. Kemije ili ima ili nema a onaj koji ti treba doći u životu dođe samo je stvar u tome da se okanimo tih filtera koje stavljamo na ljubav jer nećemo moći prepoznati ljubav i kada dođe. Možda je već tu negdje. Treba imati otvoren um i biti na čisto sa sobom te u svakom trenutku znati što nudiš a i što tražiš. Prekrasnih ljudi ima svugdje samo treba dati priliku da ih upoznaš. Ponuda i potražnja je ogromna samo ti filteri u tražilici su pogrešni. A lov na ljubav ne postoji kao ni na prijatelje.

25.01.2021. u 20:28 • 6 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  siječanj, 2021 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Veljača 2021 (12)
Siječanj 2021 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Kako mi ne bi bila još veća zbrka u glavi moram višak misli pustiti van i napraviti mjesta za nove obzirom da nadogradnja memorije nije moguća...a puna memorija usporava procese...pišem jer pišem i kako bi manje pričala...i možda dobijem od nekoga kakvu reakciju ili kakvu korekciju misli...

Linkovi