JJA

petak, 23.11.2007.

Ormari







Prva dva mi se nikako ne svidaju, prvi je neuredan a drugi i nije ormar, znam da to dosta ljudi ima ali tu se sve zaprasi, sto ne perete jednom tjedno. Treci je naravno ono cemu tezim.

U dusi redjusa teske kategorije, nema mi goreg od natrpanog ormara. Ja u istome imam malo robe, ormar je poluprazan. Sve sto nisam obukla godinu dana dajem dalje i tako redovito. Volim otvorivsi vrata odmah vidjeti red, sve sto imam i koji outfiti se daju sloziti. Moglo bi se reci da se palim na poluprazne ormare. I na mirisljave, pa godinama kod iste firme kupujem mirisljave podmetace za police, jer su uz razna isprobavanja ovi najbolji.

Ja imam kod mene njihov ducan i osim toga tamo kupujem marmeladu i kekse, kozmetika mi nije nesto ali vec zbog podmetaca se vracam.
Miris nije penetrantan niti vas sprecava korisitit vas omiljeni parfem, ali ja ne koristim omeksivac, sve suslica omeksa i spegla, pa je ovo miris od kojeg ne zelim odustati.


Onda necu kasmirske pulovere objesiti na vjesalicu, niti cu opcenito koristiti vjesalice iz kemijske cistionice, one su smrt za odjevne predmete.
Robu slazem po sezoni, a unutar sezone po bojama, ima i opcija da slazete po vrsti materijala i slicno. Sve sitne djidje koje se ne daju lijepo uredno sloziti drzim u kutijama, pogadjate one se daju sloziti. Tu ide fini donji ves, pa druga kutija za rukavice, pa treca sa igrackama itd.



Obozavam jako jako visoke ormare, barem 2,30. Moj ormar je kombinacija bijelog drva i satiniranog stakla, dakle hocete necete mora biti uredno jer se sve vidi.

Imam i posebne carapice za spavanje zimi, ne jer je hladno nego jer volim osjetiti kasmir na stopalima, ovdje to zovu Bettsocken, cijena im je po paru oko 30 eura ali vrijedne su svakog centa. Nema bolje nego kad je vani kisa, a ja navucem sokne, donesem vruci kakao i citam u krevetu satima.
Povoljnije su poliesterske ali nikako nisu konkurencija onim pravima.








Ovaj tjedan sam radno bila u Bonnu, a sutra idem u posjet nekome jako jako dragome u Stuttgart cerek, ocekujem pravi zenski vikend sa redom brbljanja, redom kavice, redom shoppinga pa ispocetka.

Filmska preporuka:

http://www.liebesleben-derfilm.de/]http://www.liebesleben-derfilm.de sa Serbedzijom i meni odlicnom spisateljicom po cijoj knjizi je i film i radjen ZERUYA SHALEV.cerekcerekcerek

Viseslojan, tezak i odlican film! Zapravo ima Jara sve, sretno je udana, odlicne sanse za karijeru na sveucilistu, zivi u lijepom stanu i ima oslonac u obitelji. Tad upoznaje mnogo starijeg Arija, starog prijatelja njenog oca, poludi za njim, erotski potpuno sludjena, unistava svoj savrseni svijet, iza svega krije se jako tuzna tajna...



Samo zbog njega (tj. da ga konacno pohvalim) sam se registrirala na coolinariku, sam za sebe kaze da je u prijasnjem zivotu bio torta zubo, a za mene je on bog svih kolaca. Napravila sam nekoliko stvari njegove stranice i sve su mrak!
http://broccoli.coolinarika.com/recepti?page=4

Svakako probajte nutella-tortu! A ima i jedan dugacak novi komentar na temu masaza, koji sam primila na mail i uz suglasnost posiljatelja stavljam na blog.


- 11:03 - Komentari (18) - Isprintaj - #

petak, 16.11.2007.

Kozmetika petkom...

Napomena: nazalost zadnjih dana steka arhiva, upozorilo me nekoliko osoba putem maila na to. Svi moji postovi od pocetka bloga su i dalje tu, datumi kozm. tekstova ne rade nego morate blog rucno listati unatrag. Zamolila sam blog. hr za pomoc, pa cekam.


Vitaskin kremu sam kupila prvenstveno iz nostalgicnih razloga i to u Makedoniji a na kraju mi se dopala i cijena i kvaliteta sa lanolinom i glicerinom
.

Kupila sam na istom putu i one male jastucice regeneratora da probam i to Top Balsam iz Zrenjanina, 6 centi po jastucicu a regenerator je bio odlican, kako i ne bi bio kad na pakiranju pise, ekskluzivna formula za njegu svakog tipa kose ;-) Tamo sam kupila i Explicit od Aure, proizvodi Nis, taj regenerator nije mi odgovarao, dapace u trenu mi je kosu pretvorio u metlu. Iako je formula od svega 5 sastojaka jednostavna, proizvod ima jako puno alkohola u sebi?!

Jos jedna nostalgcina kupovina je u teglici i krema bi bila dobra da nije eto te nesretne teglice – imaju li oni neku suvislu stranicu? Nasla sam samo neva. hr i tamo nisam nasla fotografije svih proizvoda.

Izvadila sam umnjak nedavno i isti dan kupila pastu za zube ma bazi ulja cajavca jer djeluje protiv upala u usnoj supljini. Ne znam jel do paste ali ovo vadjenje umnjaka je proslo bolje nego proslo. Ulje cajavaca je visoko pri vrhu liste sastojaka, pasta je blaga ali djelotvorna, bez PEG derivata, kome je to bitno. Ulje cajavca je miks vise desetina razlicitih komponenti, koje variraju od klime i uvjeta rasta biljke, od vremena berbe tako da ulje cajaveca moze u svom sastavu prilicno varirati. Odlucujuci za kvalitetu su dva sastojka: Terpinen-4-ol (ca. 38% u prvoklasnim uljima) i Cineol (ca. 4%). Naravno kao posebno dobro ulje vazi ono sa visokim terpentinom i niskim cineolom. U ovoj pasti ima vise od 35% terpentina (u vecini proizvoda koji se hvale da sadrze ulje cajavaca nema ni 10%) i cineola manje od 4%, dakle i to stima.

Cijena za 100 ml je manje od 3 eura, sto je kod mene cijena prosjecne paste za zube.



Sredstva za umivanje, dostupna u apotekama:

DERMASENCE Mousse Reinigungsschaum, 200 ml u obliku pjene, cijena 10 eura, ima glikolne i salicilne kiseline i proizvod je namjenjen kozi sklonoj miteserima te masnoj kozi. Nema dodataka mirisa ni boje. Oprez - nikako ne smije doci u oci. Na ostatku lica dobro bi bilo da pusite pjenu da djeluje nekoliko minuta, prije nego ju isperete. Kome je to preriskantno moze kupiti tonik na bazi istih kiselina, njega je lakse kontrolirati oko ociju i prije svega ne ispire se, dakle djeluje dulje. Ista firma proizvodi i odlicnu kremu za suhu kozu: DERMASENCE cream extra, u bocici 50 ml za nekih 15 eura i sa nekim dobrim njegujucim uljima.



http://www.dermasence.de/

Jos jedan apotekarski proizvod: EUBOS SENSITIVE Vital Schaum Gesichtsreinigung, 150 ml cijena 10 eura



http://web.eubos.de/joomla/

Inace ova linija se specijalzirala za suhu kosu i kozu beba, vrijedi isprobati.



Recimo njihova krema za stopala na bazi 10% uree je savrsena, preporucena i dijabeticarima i kod psorijaze i kod neuro dermatitisa.



Kad smo kod suhe koze i Eucerin je jaka konkurencija na tom polju. Recimo urea emulzija za lice i tijelo ako vam je koza jako suha.

Eucerin trockene Haut 5% Urea Waschfluid 200 ml za manje od 7 eura je odlicna cijena za ovako dobar proizvod.



Uvijek u novoj potrazi za finim kupkama, recimo bio kozmetika lavera i njihova linija Body Spa je odlicna, na bazi morske soli i raznih mirisa, recimo vanilje i kokosa. Mozete prvo kupiti jastucic dovoljan za jednu upotrebu prije nego se odlucite na kupovinu velikog pakiranja. Ovo je jedna od rijetkih ako ne i jedina kupka koja ostavlja kozu blago navlazenom/namascenom ali ne i masnom i ne ostavlja kadu masnom sto je uvijek slucaj sa uljnim kupkama.
Cijena paketica je 2 eura, unutra je cista prirodna Algarve sol, ekstrakt kokosa i vanilije, shea maslac, vitamin e i neka blaga etericna ulja tipa jojoba ulje. Dobije cistu (bez pjene) kupku bez boje ali divnog mirisa.


http://www.vegantemple.com/veganshop/images/badesalz_lavera.jpg



Evo zasad mi je jedino puder te firme bio zaista dobar, preporucam i kupku.

http://www.lavera.de/

a preporucam i "zimski" gel za tusiranje s mirisom narandje, dobila na poklon.



Kakve cijene ocekivati od firme koja prodaje svijece po 40 eura komad?

Uglavnom njihov kemijski peeling High Potency AHA 20 za 40 eura i 30 ml sa pogadjate 20% glikolne u sebi. Ja nikome ne bih preporucila koristiti tako jake koncentracije duze vrijeme, takvi se tretmani rade u salonu sa u prosjeku svega 10 ponavljanja.
Za kucnu upotrebu i na duze staze sasvim je dosta i 5% glikolne za dnevnu njegu, veci postoci su za profesionalne peelinge a JAKO je lose tako guliti kozu svaki dan.

Iako ja volim Neutrogenu jer ima o.k. proizvode i pristupacnu cijenu na crnoj je listi njihov Ultra Sheer Body Mist Sunblock SPF 45 jer nema UVA!!! . Niti ga ima verzija sa SPF 30.

http://a1468.g.akamai.net/f/1468/580/1d/pics.Drugstore.com/prodimg/166370/300.jpg

No ima firma i jako dobrih proizvoda recimo njihov Healthy Skin Glow SPF 30, sto je zapravo obojana krema sa svom potrebnom zastitom, pokriva minimalno ali izgleda jako prirodno
i kosta manje od 10 eura.

Nude i 3u1 korektor sto bi zapravo bila kombinacija korektora, okoloocne njege i SPF-a u jednom. Zastita je odlicna ali proizvod bi mogao za neke biti presuh.

, ako imate masnu kozu, vrijedi probati, SPF je 20 a cijena je 7 eura!
Kad smo kod SPF Neutrogena ima i divne ruzeve koji nude dobru zastitu, zapravo su neki mix labela u boji i jako jako nijeznog ruza za usne
i cijenom od 5-6 eura svakako konkuriraju mnogim skupljim firmama, SPF je isto 20.

Olay Regenerist Touch of Sun UV Defense Regenerating Lotion SPF 15 75 ml za 14 eura.



Ima u sebi malo samotamnjujuceg sastojka koji vam omogucava da dobijete blagu i postepenu boju.

Crna lista: Total Effects Touch of Sun 45 ml za 14 eura



kombinira dva koraka, samotamnjenje i piling u jednom proizvodu. Zvuci super usteda vremena zar ne? No peeling u pravilu trebate raditi PRIJE samotamnjenja ne za vrijeme. Proizvod ima pH od 2.3 sto je dodatna iritacija za kozu.
Olay ima i liniju za tijelo i tu je odlican Age Transformation Body Creme Serum oko 300 ml za 7 eura.

, proizvodjac kaze da od vrata na dolje ima 5 znakova starenja koze, od vrata nagore kaze ima ih sedam. Hm. Ovaj losion sadrzi stanicni komunikator niacinamide te mnogo antioksidansa kao recimo onaj zelenog caja. Iz iste linije ima i Skin Tone Equalizer 180 ml za istu cijenu s malo sastojka za samotamnjenje s kojima Olay tvrdi da cete kasirati sitne kapilare ili pigmentacijske fleke. Well, necete. Ali cete dobiti nijeznu boju na tijelu.

5 znakova: (dull, dry, rough skin, lack of elasticity and uneven skin tone)



I opet Origins na crnoj listi Modern Fusion Skin Transforming Catalyst 35 eura za 30 ml ima unutra razna etericna ulja (bas kao i decleor) koja NE SMIJU na lice. Narandja, mentol, tangerina, limun jesu prirodni ali prirodna je i limunska kiselina pa ju ne stavljate na lice. Osim toga neka od ulja u proizvodu cine kozu fotoosjetljivom! A to vam po svoj prilici nece reci kod kupnje.



Ista firma sampon Jump Start – je isto iritirajuci jer ima neka ulja u sebi koja su oznacena kao potencijalni alergeni. Cinnamon, Geranium Oil, Lavender and Ylang Ylang,

250 ml i 10 eura.
Iz iste linije regenerator sadrzi jos vise tih iritirajucih ulja. Prodaju i cisti sampon od mentola sto je veliki ne ne, rashladiti ce vas na nekoliko minuta i pruziti iritaciju nekoliko sati ili cak do sljedeceg pranja.






30 dolara i 15 ml, bez mirisa, ne nece zamijeniti botox ili dermalne injekcije ali je odlicna okoloocna kremica, doduse za cijelo lice, ali mladjim zenama je dosta oko ociju (advanced_no_injection_wrinkle_smoother)

Ima i verzija za oci i usne i to za 17 dolara

sa odlicnom silikonskom bazom.
Ono sto definitvno nije dobro od ove firme je njihov Lip Plumper, iako se furaju na hijaluricnu kiselinu zapravo glavni efekt ima mentol u sluzbi iritacije, bolje onda odmah uloziti u dermalne injekcije koje doticna u svojoj ordinaciji isto nudi ;-)

Ima i izbjeljivac na bazi 2% hidrokinona koji nisam probala ali mi se pakiranje u olovci cini prakticnim kad morate izbjeliti odredjenu fleku a ne citavo lice.



Crna lista: od Physicians’s Formula i njihova Mineral Wear Talc-Free Mascara za 7 dolara


Ne kuzim sto im znaci ime jer svaka maskara je bez talka, jel to sad tak vazno za istaknuti, isto kao da napisu na sampon za kosu Talc Free LOL, osim toga talk i nije nesto uzasan sastojak jer ga ista firma ima u svim sjenilima koja nude, maskara je mineralna jer je na bazi mineralne vode ali razmrlja se i nikako da se posusi, a s druge strane jako tesko ju je skinuti. Ako imate osjetljive oci a ja s vremenom imam, doduse skuplji ali u izvedbi daleko bolji proizvod je maskara od La Roche Posay:



Dalje firma Prescriptives i njihov izbjeljivac Vibrant-C 45 ml i 40 eura kasnije dobijete teglicu

sto znaci da ce krema djelovati svega nekoliko dana nakon otvaranja, bacen novac zar ne? Osim toga ulje narandje nije dobro stavljati na lice. Imaju i okoloocnu verziju i da je mnogo bolje upakirana (ova firma je u vlasnistvu E. Laudera) ima malo shimmera pa i opticki osvjetla to podrucje 15 ml i 35 eura. Dakle bolja opcija od gornje kreme.
evo link.

Ujedno imaju i laganiju verziju od kreme naime u losion formi i bila bi to odlicna stvar da ne sadrzi ulje narandje i lavande, kome ne smeta nek pokusa, ima 45 ml i 40 eura



Njihov self tanner je na crnoj listi jer usprkos imenu Sunsheen Custom Color Tinted Self Tanner SPF 15 nema UVA. Evo link.

Dobar proizvod iste kuce je Virtually Fresh Skin Refining Makeup SPF 15 cijena oko 30 eura, pokriva savrseno, nije upadljivo i super je upakirano i ima SPF 15,



17 divnih prirodnih nijansi, moj favorit je Natural Cream, tko ima suhu kozu nece mu biti dobro ali oni sa relativno masnom mogu uzivati u ovom oil free proizvodu.

Njihovo rumenilo je u sticku sto je veliki ne za masnu kozu i sklonu pristicima, ostavlja vlazan feeling na kozi i na to ce vam se lijepiti prljavstina i kosa.

Prescriptives 'Colorscope' Plush Blush for Cheeks & Lips
Proizvod je gelast i lagan.



Perfect Every Line Gel Eyeliner iskustvo iz druge ruke, prijateljica to koristi ja ne

cijena oko 15 eura, prvo je ovakav proizvod lansirala Bobbi Brown pa onda M.A.C a svi su pogadjate u krilu E. Laudera, dakle boja koja se NE razlijeva niti packa, jako brzo se susi, alternativa klasicnoj olovki za oci.

Zanimljiva ali meni nedokuciva ideja je i nekog posebnog kista: Curvelinear kist za obraze, doduse od kvalitetne dlake i cijena je o.k. za taj rang kistova, 20 eura, ima formu C slova i navodno je za zene koje nisu bas vjeste nanosenju rumenila, mogu plosnu stranu kista utapkati u rumenilo i potegnuti po licu, well ideja je simpaticna ali u praksi to bas tako i ne ide.



Druzimo se kozmeticki ponovo za 2 tjedna!

- 12:38 - Komentari (14) - Isprintaj - #

subota, 10.11.2007.

Shopping

Za pocetak malo neobaveznog shoppinga, za novopecene roditelje odlican poklon sa made with love

Sa duhovitim porukama tipa, dostava 9 mjeseci

ili

te rodjen te i te godine i napravljen sa ljubavlju od mame i tate i to na mjestu gdje obicno ide „made in“ i zemlja proizvodnje. Ima i body sa porukom new sound system zubo
Ostale poruke: "Verwöhnt mich! Ich zahle Eure Rente..." "Genie im Wachstum!"
"Vom Umtausch ausgeschlossen!" "Statt Karriere!", "Weckdienst!" Sluzba budjenja LOL
"Master of Desaster! "Deutsche Wertarbeit!"(ovaj hoce zakoniti kupiti jednog dana), "Gut gelungen!" "Wenn hier jemand brüllt, dann ich!"
"Denn zum Küssen bin ich da!" "Der neue Mittelpunkt!"
"Alles dran! Meine Eltern machen keine halben Sachen!"
"Steuerzahler!" iliti porezni obveznik LOL: "Als Gott mich schuf, wollte er angeben!" Kad me Bog stvorio zelio se praviti vazan LOL
"Unikat!" "Teamchef!" "Ganz der Papa, nur pflegeleichter!" Naravno da vam ne treba nuzno takav body zato ga nece kupiti vi, nego ce vam ga pokloniti duhoviti prijatelji, ja sam vec dva s ove stranice poklonila i to nedavno. Sa istim natpisima ima bodija raznih fela, majca, odjelca itd.preslatkih zimskih kapica, podbranjak s naslovom LOL "Für die Schlacht an Mama's Buffet!" – za pokolj na maminom bifeu.
A ima i majci za mame – "Cija su ovo djeca, zasto mi se obracaju sa mama?


Jos jedna inspirirajuca web stranica:
http://www.design-3000.de/ stranica ima i englesku verziju a ovo su recimo otkacene gumice u obliku zivotinja, koja ostaju u svojoj formi i nakon visekratnog koristenja
, zgodne kante za smece.
Sto vas skolarac treba za red u sobi u svakom slucaju ako nemate ideja za poklon, prosarajte stranicom naici cete na otkace dizajnerske stvari po pristupacnim cijenama, recimo novi mis za radnu kolegicu, ili neradnu, kakvu vec imate.

Svjetlece kutije za sjedenje

Städter vam nudi erotske torte i osobno slozene cokolade:
http://www.staedter.de/details.asp?lang=de&aid=305502

Tamo cete naci i mastovite oblike torti za pecenje, sastojke za pecenje kolaca iz cijelog svijeta, onda aromatizirani sirupi i paste koje i slasticari koriste gdje je potrebna mala zlicica da bi hrpa kolaca mirisala na mentol.

Sprejevi u svim bojama za torte, jestivi naravno. Ujedno i velik izbor gotovih slika i dekoracija za torte. I tamo cete kupiti gotove zelene listice od marcipana ili slatka srca kako bi ukrsavanje pecene torte bilo gotovo za 5 minuta. Obicna torta sa kakao biskvitom i bijelom kremom ukrasena zelenim listicima dobiva zanimljiv izgled. Recimo za sat vremena slozite ovakvu tortu a klinci su odusevljeni.

Jos jedna stranica za darove

http://www.schenkshop.de/da vase fine cipele ne dobe ogrebotine u koferu, ovakve platnene vrecice

jos jedna stranica za ideje http://www.echt-wahnsinn.de/

Nesto drugacija vaza

Kisobran koji mijenja boje

Ili recimo odlican poklon za mene kablomrzioca


Malo blagdanskog stimunga s nekoliko simbola:

Ove kutije svijetle u mraku, od sisala su i jako lijepo izgledaju ispod bora, kutije su 20 sa 20 cm.













A ovo moram imati za u spavacu ove dvije boje su boje na zidu i zastorima identicne keramicka srca i zvjezdice da objesim iznad kreveta.









Evo za Sv. Nikolu za objesiti na prozor, visoke 35 cm od nekog posebnog plasticnog svijetleceg konca.

Jos jedan adventski kalendar, mozda da ovaj kupimo skupa pa svatko smije jedan dan otvoriti.




http://en.wikipedia.org/wiki/Advent_calendar

Za one koji vec sve imaju, svemir u malom od NASA-e ne trebate ni cistiti ni hraniti ovaj akvarij.



Ovaj revolucionarni proizvod vam je objasnjen ovdje
http://www.eco-sphere.com/home.htm

Ili bi radije poklonili najmanji akvirj na trzistu

Nesto za privatnu kolekciju



I jos malo predblagdanskih ideja
http://www.alla-casa.de/



Vidi sto mozete sami sloziti, uzmete platna mala bilo 4 bilo 6 komada i na njih lijepite kamencice, koncice koji se presijavaju i pisete zlatnom olovkom neke rijeci koje vama mnogo znace, meni se ideja jako jako svidja!


- 13:00 - Komentari (19) - Isprintaj - #

srijeda, 07.11.2007.

Muska pilula



Citala sam knjigu muskarca koji se doborovoljno podvrgao testnoj godini za musku kontracepciju, kaze da je nakon te grozne godine dana postao svjestan koliko neke zene pate kroz hormonalnu kontracepciju i da nikad vise nece vlastitu zenu nagovarati na istu. Uglavnom dobio je u nadlakticu usprican jedan stapic koji je otpustao hormone, u ovom slucaju etonogestrel.

Sto mediji kazu o ovome, link na clanak:

http://www.3sat.de/3sat.php?http://www.3sat.de/nano/bstuecke/15325/index.html
http://www.netdoktor.de/sex_partnerschaft/fakta/pille_fuer_manner.htm

Evo covera te zanimljive knjige:





Dakle spermici se neutraliziraju i vi niste vise plodni. Nazalost sa njima se blokira i testosteron. Bez cega muskarac nije muskarac pa je isao na injekcije testosterona svaka 3 mjeseca. Sto je otprilike imalo efekta kao kad kod voznje istovremeno stisnete kocnicu i gas.
I kako je reagirao muskarac? Kojeg su pomno promatrali vrhunski doktori i znanstvenici. Dobio je dosta kila, depresiju i imao uzasne promjene raspolozenja. Bio je cesto jako umoran i dosta se znojio. Ali depresija je bila glavni simptom. Tako je postao depresivan da je imao suicidalne misli i dobio antidepresiv do kraja promatranja, nekih 4 mjeseca prije kraja. Dakle ako patite recimo od depresije, mozda su bas hormoni razlog.

- 10:29 - Komentari (11) - Isprintaj - #

petak, 02.11.2007.

Kozmetika petkom

Nastavljamo o kozm. proizvodima u revijalnom tonu, na kraju teksta je izabrani ARTE program za 11. mjesec.

CRNA LISTA

I na njoj Lancome. Koji sa High Resolution with Fibrelastine Intensive Recovery Anti-Wrinkle Cream SPF nema UVA, ali ima jako lose pakiranje.

50 ml za i 65 eura.

Ruz kojem nedostaje UVA zastita?! I to za cijenu od skoro 25 eura Lancôme 'Rouge Absolu Désir' Reshaping & Replenishing LipColour SPF 15

. Ja sam dobila tester, dovoljna za tjedan dana svakodnevnog koristenja.

Ista firma za to buy listu nudi UV Expert 20

i jasu na valu popularnosti Mexoryl-a SX kao THE sastojka kod UV zastite. Cinjenica je da je to dobar sastojak ali nije nikakav muss. Dapace dobri stari titanij dioksid kao i cink oksid su jos uvijek bolji uzevsi u obzir da pokrivaju i UVB spektar.Uglavnom ako se zelite zastiti od sunca dobar proizvod ali osim same zastite ne pruza mnogo. Kad bi ga gledali kao kvalitetnu dnevnu kremu onda kako to Nijemci vole reci "lässt zu wünschen übrig" ili moglo je biti i bolje. Naime jednako dobru zastitu ali mnogo bolje kreme pune antioksidansa i svega sto koza treba nudi recimo Clinique. Ako ste jako znatizeljni isprobati Mexoryl cekajte da ga jeftiniji L’oreal pocne koristiti, oni imaju vlasnistvo nad patentom i pitanje je vremena kad ce isti gazda umjesto u Lancome i La Roche Posay sastojak poceti stavljati i u povoljniju kozmetiku ne zeleci ostati i bez tog dijela trzista. A kad patent istece, zna se, imati ce ga mnogi i vise nece biti skup.

Inace divan M.A.C puder ali mu nedostaje UVA zastita. Lijepo pokriva, nije previse proziran i malo osvijetli lice...

inace se prodaje u 18 predivnih prirodnih nijansi i recimo odlican je puder za vecernje izlaske sa svojih 19 eura po bocici.

Nije tajna da mnoge zene uzdisu za proizvodima La Prairie, nazalost u nekim slucajevima bez razloga, jer astronomska cijena ne opravdava uvijek kvalitetu.
Recimo Cellular Comforting Cleansing Emulsion iliti mlijeko za ciscenje za 70 eura ?! (cemu to?)
moze ga zamijeniti ( po sastojcima) i Baleino mlijeko za ciscenje. Nista ama bas nista posebnog nema u ovom mlijeku za ciscenje i vjerojatno nece odgovarati masnoj ili mjesovitoj kozi.
Jos jedan proizvod koji nude u teglici za ponosnih 170 eura za 45 ml je kremica na bazi morskih proteina koji bi kozu trebali stititi od slobodnih radikala i njihovog djelovanja.



Ako ipak pozelite kupiti ovaj precijenjeni proizvod, imate ga u Douglasu i lakse cete dobiti na lotu nego probicu ove kreme.

Nisam neko vrijeme spominjala sjajila za povecanje usnica, jer znate da nemam dobro misljenje o istima i da rade, ali jako kratko i na principu toga da izazovu upalnu reakciju na usnama pa one nateknu. Ako bas morate, probajte, ali nikako nikako za svaki dan.

cijena oko 15 eura.

Kako se osobno vise bavim ruzevima nego sjenilima, tako ce sjenilo-obozavaoci nazalost biti zakinuti, ali evo jos jednog od trajnih ruzeva. Koji mirne duse konkurira M.A.C ovoj verziji a kosta i malo manje.



Ovaj ruz se ne skida minimalno 8 sati, kao i vecina slicnih, radi na principu dva sloja, boje i fiksatora. Ne skida se lako i morate imati neki odstranjivac sminke na bazi ulja. Zavrsni sloj je sam od silikona pa je logicno da su napravili formulu koja se upotrebom silikona ne da skinuti.
Nijanse su sve predivno nijezne..

Da se podsjetimo sto sam pisala o M.A.C verziji: M.A.C. Pro Longwear Lustre Lipcolour 19,50 dolara nastavlja two Stepp routine, pokrenutu by Max Factor ali usavrsenu kod M.A.C-a. Lustre verzija je drugacija od Pro Longwear klasicne jer su boje manje intenzivne i gornji sloj je malo svjetlucav dok je u klasicnoj verziji clear.
Za one koji bi radije neki nijezni svjetlucavi ruz koji nije ljepljiv i koji se ne razlijeva pretjerano u borice oko usana,


Za one koji mnogo lete a dosta im je kontrole po aerodromima
za 18,50 eura smijete ovdje upakirati najnuznije i cak ne morate ni otvarati torbicu.

Zgodan dizajnerski outlet za razno razne djidje

http://www.arshabitandi.de/



a mozete glumiti i modno osvjestenu laptop vlasnicu



I opet nemate nista za obuci a stojite pred punim ormarom i praznim novcanikom?

Kupite na ebayu neki dizajnerski remen i time osvjezite haljinu, ili pazite da finu crnu majcu ne perete arielom za bijeli ves kako bi nakon nekoliko pranja postala siva, pazite na svoju odjecu. Pozovite frendice koje se kladim isto nemaju nista za obuci bas kao ni vi i razmijenite odjecu.



Zelite razveseliti prijateljicu kao sto je mene netko razveselio posebno finom cokoladom od www.hussel.de

Jedan od rijetkih zadovoljstava kojih se ne odricem je posjet kvalitetnoj cokoladarnici



Na trzistu nema sto se ne nudi i kako bi sve razmazenijoj klijenteli ipak ponudili nesto novo, otvoreni su dental spa centri. Stilski slicni najluksuznijim hotelima, dok vam cackaju po zubima uz anesteziju mozete uz pomoc video naocala gledati film po zelji.

Mene jos uvijek cudi da je vecina ljudi spremna platiti profesionalno ciscenje tepiha ali ne i vlastitih zuba?!
Ah ti prioriteti.





http://www.ku64.de/

Samo mali djelic tako prosirene ponude vidite na stranici iznad, vec vidim da bookirate citav dan kod zubara i jos tamo idete veselo i poletno. Prvi takvi centri u vecim njemackim gradovima na celu sa Berlinom nude da cijelo vrijeme tretmana drzite bebu u krilu ili se ona igra kaj vasih nogu, ili vam jedna od sestara u drugoj prostoriji besplatno cuva dijete, mijenja pelenu, hrani itd. Takve spa imaju i fine skupe deke za slucaj da vam je tako ugodnije (meni nije ja bih se prvo upitala jesu li dobro oprane LOL). Dalje DVD naocale, placanje kreditnom karticom, onda jednokratne cetkice za zube da si ako idete s posla operete zube prije pocetka tretmana i tako se osjecate bolje, takve cetkice su vec natopljene pastom za zube.
sto komada istih kosta oko 20 eura...naravno nisu dovoljno dobre da bi njime vise puta oprali zube ali u nuzdi su daleko bolje nego nista. Prije i poslije tretmana besplatna kava, sok i voda. Kad razmislite relativno mala investicija a ostati ce vam u lijepom sjecanju. Dalje, izdavanje poklon bonova, poklonite frendici jedno izbjeljivanje zuba recimo. Masaze nakon tretmana za one kojima treba malo vise da se opuste cak i kad zahvat nije bolio. Kamin u koji opusteno gledate Ili dioptrijske naocale u svim mogucim jacinama ako ste ih zaboravili doma a cita vam se, uz to nude razlicito stivo i ne samo novine za 2 eura po primjerku nego i eksluzivne stvari koje bi rijetko sami abonirali, reicmo 20 eura po primjerku. Ili pedikuru/manikuru za vrijeme popravka zuba, ako to nije efektivno utroseno vrijeme ne znam sto je ;-)
Dalje, birate sami koju muziku cete slusati za vrijeme tretmana odabir je izmejdu 500- njak digitaliziranih albuma, u velikoj zdjeli vas ceka besplatno eko voce. Ne ovo nisu moje privatne fantazije nego ovo zaista i nude neki dental spa centri u Njemackoj. Uz ordinaciju je i mali shop koji nudi sve od elek. cetkice do mnogo vrsta pasti za zube, konac za zube, dakle sve sto trziste nudi.
Ako pada kisa posuditi ce vam kisobran do doma uz zelju da pri sljedecem posjetu vratite. Nude i sms/mail podsjetnik dan pred termin. Nude i ogromnu suncanu krovnu terasu i uz nju besplatno mlijeko za suncanje. Nude i potpunu narkozu za posebne strasljivce.

A prva pomoc za bolna ledja ukoliko niste u prilici uvaliti se u sto topliju kupku ili u saunu a ukljestilo vas je



Opet sam u gradu naisla na ove velike elektricne reklame koje same secu po ulici. Prve sam vidjela proslo ljeto i zakoniti mi je u smijehu objasnio da zaista unutra nisu ljudi nego sensori tako da reklame secu satima po napucenim ulicama i ne udare nikoga. Danas sam ih srela opet i steta sto nisam imala kameru da zabiljezim zaprepastene poglede starijih prolaznika LOL.
Koristeci boravak u drugom gradu i pauzu za rucak nasla sam pjene za tusiranje i odmah kupila tri naime vaniliju, jagodu i morsku verziju od Fruttnija po 3,30 eura po bocici.



Zavodljivog naziva slag za tusiranje, linija ima i kreme za tusiranje, body buttere i to sve u raznim mirisnim varijantama i po pristupacnoj cijeni, naravno isprobala sam isti dan, pjena je bogata meka i predivna, skoro imate osjecaj da ju mozete pojesti...nije precvrsta ni premekana...pravi mali uzitak za dusu :-)





Tekuci puderi za masnu kozu ili jeftiniji i dostupacniji La Roche Second Skin koji je meni i za ljeto bio presuh:
UNIFIANCE Puder-Creme Make-up ima SPF i pokriva dobro. Ovaj puder pretvara kozu u barsun, nevjerojatan osjecaj kad se nasminkate i lagano prijedjete rukom po kozi. Ujedno ako imate mjesovitu kozu na suhim dijelovima cete se puder ljuskati, zaista je najbolji za masnu kozu, cijena oko 17-20 eura. Bez dodatka mirisa, nekomedon, ne masti.

Za one koju mogu nabaviti liniju Make up Forever a isto imaju masnu kozu odlican ali zaista ODLICAN PUDER koji drzi gotovo citav dan a pokriva super je MatVelvet+Matifying Foundation za 30 i nesto dolara.



16 predivno prirodnih tonova vam je na raspolaganju (amazon i sephora).

Jednako dobar kompaktni puder, savrseno prirodan je od iste firme Make up For Ever za ponosnih 30 dolara ali zaista jedna od boljih na trzistu
Daje predivan svileni osjecaj na kozi.



Ista firma nudi i odlicna rumenila, cijena 20 i nesto dolara, bogata pigmentom, sto znaci trajati ce vam dugo dugo jer ih treba nanijeti minimalno.

Ovdje mozete vidjeti nijanse, za prirodan svjezi look je dobra mate light coral

Sculpting Blush Powder Blush

http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?categoryId=C13402&id=P177120

Ako i kod vas prodaju Mary Kay kozmetiku (kataloska prodaja tipa Avon) pa vas frendica snabdjeva testerima mozete probati iz linije TimeWise Targeted-Action Line Reducer u obliku kclick olovke manje od 15 ml za 40-ak eura, inace oni te testere dobivaju besplatno pa ne trebate ih platiti.

uglavnom zgodna stvar za one sa suhom kozom pogotovo zgodno za nanosenje oko ociju ali nikako vrijedno tolike cijene. Isti proizvod mozete kupiti na ebayu za 20 eura i to je vec o.k. cijena za taj proizvod.

Ono sto sam od nje kupilab je Lip Protector za 7 eura i SPF 15 sa cink oksidom.

I njihova linija za sunce sa SPF-om 30 je dobra 120 ml i 10 eura po bocici



Maybelline je imala uvijek dobre pudere tj dobar omjer cijene i kvalitete ali ovaj dualni Superstay Silky sa SPF 12 u jednoj polovici bocice u pregradi je cisti titanij dioksid odlicno, a u drugoj boja, nazalost boje nisu prirodne i nisam na counteru nasla nijansu koja bi imalo prirodno izgledalo. Steta. I cijena od 10 eura je pristupacna.



Ako ovo ljeto niste dovoljno pazili i dobili pokoju fleku od sunca sad je pravo vrijeme da se pozabavite izbjeljivacem, mnoge sam prosle godine spomenula a jos jedan je M.D. Formulations i to Vit-A-Plus Illumination Spot jedino je previse dati 35 eura za kolicinu od 10 ml kad za tu cijenu mozete dobiti od druge firme i 100 ml.



Proizvod je na bazi AHA glikolna 5% i arbutin kao izbjeljivac.Iako oglas kaze i da ovime mozete maknuti fleke od pristica, to nije istina. Oni nemaju veze sa melaninom i ne reagiraju na ovaj proizvod. Vise pomaze cisti AHA proizvod koji ubrzava zacjeljenje koze.

Polako se blize blagdani i kad zelimo malo zasjati pogotovo u vecernjim satima, puder koji sjaji je recimo od Loraca za 14 eura u boji bronce, bisera i zlata, mozete ga malo dodati svom obicnom puderu ili rumenilu



ARTE

02.11. petak u 19:00 zanimljiv dokumentarac Die Rückkehr der Plagen - kako se Kina zelenim zidovima brani od pjescanih oluja, te iste veceri njemacki film Kuckkuckszeit iz 2006; Claudia zivi sretno sa muzem i dvoje djece u malom mjestu Barstedt, pokusavajuci dignuti novce za kupovinu slucajno saznaje da je obiteljski racun blokiran i ono sto joj je muz tajio duze, da je njihova obiteljska firma bankrotirala. Iz lijepe kuce sele u socijalni stan, muz zavrsava sa infarktom u bolnici i....ne nije sve propalo. Zapravo jedan realistican, ne preslatki ali svakako vjerodostojan zavrsetak.
03.11. subota u 17:45 prica o nastajanju Body Shop-a, te u 20:45 dokumentarac snimljen ove godine, znanstvenici raznih disciplina su rekonstruirali pricu oko nastanka spiljskih crteza, Die Astronomen von Lascraux, svakako preporucam
06.11. utorak u 20:40 tema veceri: Nesigurnost, misli se prije svega na onu egzistencijalnu, dokumentarac o osobama koje su od prosjecnog gradjana dosle do socijalnog slucaja, kako izgleda dolje i gore.
I ovaj tjedan traje jos uvijek, prosli mjesec najavljen odlican kulinarski serijal Sarah Wiener, 26 minuta navecer, najljepse price strastvene kuharice
08.11. cetvrtak u 22:05 dokumentarac o Muslimanima u NJemackoj, slijedi pricu jedne zene, snimljeno prije nekoliko mjeseci
09.11. petak u 20:15 je zadnji dioe serijala Sarah Wiener i to onaj o kolacima, na to sam poznato slaba, dakle cokoladni eklari i co.
10.11. subota u 23:35 - 02:15 njemacki film Montaza, o ekonomskoj situaicji u Njemackoj koja prisliljava i Nijemce prvi put u zivotu da glume negdje auslendere i to radi gole egzistencije i kako to sve utjece na jednu prosjecnu obitelj
11.11. nedjelja u 15:50 odlican film Schläfer, ja sam ga gledala prosle godine, tko nije, moze danas
o filmu, spavaci su oni koji su pricuvne teroristicke snage, koji godinama zive normalan, neupadljiv zivot a po potrebi uskoce u akciju kad ih se pozove.
12.11. ponedjeljak u 19:00 trodijelni serijal o Wellness-u i onda doduse opet repriza ali meni i opet zanimljiva, serijal o Crazy Horse, legendarnim francuskim plesacicama, s njima na i iza bine.Vise o legendi ovdje.
Isplati se otici na stranicu i pustiti animaciju, stranica im je odlicna! Na stranici je i isjecak show-programa.San svake plesacice je nastupiti jednom s njima

Tamo cete naci erotiku ali ne i pornografiju. I serijal o tom kabaretu mozete gledati citav ovaj tjedan u isto vrijeme.







13.11. u utorak opet o wellnessu u isto vrijeme kao i jucer, te tema veceri Globalizacija (u kuhinji) i Camambert rat, strajk ribara itd. U 20:40 do 22:45.
14.11. u srijedu, zadnji dio wellness serijala i treci dio Crazy Horse-a

18.11
u nedjelju u 22:15 Champagner-Spion dokumentarac o covjeku koji je trebao protiv Izraela usmjeren program raketa izspijunirati i stavlja sve na kocku radi tog zadatka
19.11. ponedjeljak u 20:15 Deuschland ade:Kein Weg zurück, jos jedan 10-djelni serijal o njemackim obiteljima koje svoju srecu okusavaju u inozemstvu, pojedinacne sudbine i tako sljedeca dva tjedna u isto vrijeme.
22.11. cetvrtak u 20:40 Eyes Wide Shut sa Nicole Kidman, Tom Cruise-om i rezijom S. Kubricka
23.11 petak u 20:40 film Pod sumnjom, njemacki triler i nakon toga u 22:15 tema veceri Masturbacija; od toga kako vecina zena i muskaraca ne zna kako klitoris izgleda i sto je onaniranje kroz povijest

26.11. ponedjeljak u 20:15 nastavak serijala Deutschland ade, nakon toga film Far from Heaven sa mojom omiljenom Julianne Moore
http://www.farfromheavenmovie.com/ i nakon toga u 22:25 dokumentarac Tajni business sa genima
27.11 utorak u 20:40 tema veceri: Virusi, Bakterije i Co. Pored ostalog zanimljiva diskusija; cijepiti ili ne djecu? Ja o tome nemam jos neko definirano misljenje ali dok do toga dodje, budem ja vec, niste ni sumnjali ne?naughty



30.11 petak u 20:40 Alte Liebe, drama o starosti, strasti i moci oprastanja

- 13:37 - Komentari (13) - Isprintaj - #