JJA

srijeda, 07.11.2007.

Muska pilula



Citala sam knjigu muskarca koji se doborovoljno podvrgao testnoj godini za musku kontracepciju, kaze da je nakon te grozne godine dana postao svjestan koliko neke zene pate kroz hormonalnu kontracepciju i da nikad vise nece vlastitu zenu nagovarati na istu. Uglavnom dobio je u nadlakticu usprican jedan stapic koji je otpustao hormone, u ovom slucaju etonogestrel.

Sto mediji kazu o ovome, link na clanak:

http://www.3sat.de/3sat.php?http://www.3sat.de/nano/bstuecke/15325/index.html
http://www.netdoktor.de/sex_partnerschaft/fakta/pille_fuer_manner.htm

Evo covera te zanimljive knjige:





Dakle spermici se neutraliziraju i vi niste vise plodni. Nazalost sa njima se blokira i testosteron. Bez cega muskarac nije muskarac pa je isao na injekcije testosterona svaka 3 mjeseca. Sto je otprilike imalo efekta kao kad kod voznje istovremeno stisnete kocnicu i gas.
I kako je reagirao muskarac? Kojeg su pomno promatrali vrhunski doktori i znanstvenici. Dobio je dosta kila, depresiju i imao uzasne promjene raspolozenja. Bio je cesto jako umoran i dosta se znojio. Ali depresija je bila glavni simptom. Tako je postao depresivan da je imao suicidalne misli i dobio antidepresiv do kraja promatranja, nekih 4 mjeseca prije kraja. Dakle ako patite recimo od depresije, mozda su bas hormoni razlog.

- 10:29 - Komentari (11) - Isprintaj - #