JJA

subota, 04.08.2007.

Kozmetika petkom



Ima i verzija u soknama, da da bila sam u Douglasu (to je njemacka Sephora), kazu tretman luksuza za isusene ruke, u rukavicama je integrirana njega, najbolje ih je ostaviti preko noci.

Mali znaci paznje, po cijeni od 5 eura, recimo bomba za kupku...





Talika - Heated Eye Lash Curler, za oblikovanje trepavica, cijena 28 eura, princip je slican figaru za kosu, radi na baterije, koje dolaze sa aparatom.

Glatke noge:

O depilaciji sam vec pisala 03.11.2006, ako se brijete vazno je da ste se prije otusirali, bolje cete se obrijati, nema brijaceg aparata koji je ultimativno super za sve, isprobajte sto se na trzistu nudi i otkrijte sto je za vas najbolje. Sto se pjena za brijanje tice, najbolje su one na kojima pise da su za suhu kozu. Uvijek brijte obrnuto od smjera rasta dlaka.
Uraslu dlaku mozete sprijeciti redovitim koristenjem peelinga bilo kemijskog bilo mehanickog. Neki domaci toner koji se koristio u ratnim vremenima, prije svega za bikini zonu bi bio: destilirana voda i u njoj rastopljeno par aspirina. Ako ovaj tonik ne pomaze, pokusajte nekom kortizonskom kremom 1-2 dana, a ako je vec doslo do upale onda treba sve dobro dezificirati (Bivacin prasak?)

Guscja koza (sifra Sharon Stone):

Kerastosis Pilaris



Preporucuju se keratoloticke masti i vitaminska terapija. Ovo je nesto sasvim drugo nego kad imate slicnu reakciju koze ali samo nakon brijanja. Moze biti nasljedno, a uzrok je zasad nepoznat. Nastaje usljed gubljenja izumrlog epitela koze koji se javlja kao mali cep formiran iznas folikule dlake. Ti sicusni pristici su mali, cvrsti i bijeli i nazalost cine vasu kozu grubom na dodir. Ne bole, ne svrbe, dakle estetski su a ne zdrastveni problem. Cesto ih mozete istisnuti - sastoje se od smotane dlacice i sebuma.
Smatra se da su ovome posebno sklone osobe koje pate od manjka vitamina A, znaju ga imati i bebe, posebno na licu. Ono sto ipak mozete uciniti je koristiti neki AHA proizvod i odstraniti gornji dio odumrle koze kako bi ostatak prodisao i odcepio se. Kreme na bazi uree isto mogu pomoci.

Sljedeci faktori mogu pogorsati stanje: - sve sto isusuje kozu, dakle solarij, pretjerano kupanje, vruca voda, plivanje, neka agresivna kozmetika, nosenje sintetike, kontakt sa odredjenim otapalima, neki omeksivaci, neki deterzenti za ves, sapun, vunena odjeca, ili bilo kakva odjeca koja steze ili trlja kozu, jako suha klima, stres, duhanski dim, ako ste alergicni recimo na kucnu prasinu, zivotinjsku dlaku ili slicno i ovo ce pogorsati bolest. Ujedno ako jedete puno citrusnog voca i to moze biti okidac.

Koga zanima o ostalim koznim oboljenjima neka procita sve kozmeticke tekstove iz listopada prosle godine.

Za sve mlade mame, koje ipak ne zele sasvim odustati od parfema ali dok doje ne zele ni koristiti posebno agresivne, intenzivne mirise:

Bez alkohola Kaloo





Usput ista firma nudi i krasan namjestaj za djecje sobe!

Tipp! Lijepa kosa dolazi iznutra, pijte puno vode, jedite zobene pahuljice i soju, tunu i lecu.

O tome kako se i odabir boje a i oblika frizure a i sminke treba prilagodjavati kronoloskim godinama, sam vec pisala, vjerujem da se sa 40 ipak ne sminkate kao sa 18. Sto vam najbolje odgovara i najmanje odaje znakove prolaska vremena cete s malo testiranja utvrditi najbolje sami. Isprobavajte razne teksture pudera od onog u kamenu, tekuceg, onog kremastog koji dobiva puderasti finish na licu. Kako godine prolaze dobar korektor i/ili iluminator ce postati vas najbolji prijatelj. I ne previse sminke. Koja ce se s prvim borama skupljati u naborima istih i dati vam jos stariji izgled nego sto zasluzujete. Mat korektori su odlicna podloga za sjenila, dojam dobrog stila nikako ne ostavlja pretjerano sljedjenje trendova. Osim sto je to skup sport, po svoj prilici vam ne stoji svaki trend, drzite se onog sto vam stoji. Pazite da ste puder dobro razmazali na prijelazima kao i kod ruba kose. Ako ste prosjecna zena izmedju 30 i 40, onda radite, imate djecu, imate malo vremena i puno obaveza i vas dnevni makeup bi trebao biti jednostavan i brz. Ukoliko vam odgovaraju mutli-task proizvodi, ustedite vrijeme njima. Da pojasnim, to bi recimo bili ruzevi predstavljeni ovdje koje proizvodjac sam (rush hour/benefit) namjenjuje zeni s malo vremena jer imate i ruz i rumenilo u jednom. Poradite na tehnici i preciznosti, a ne na kolicinama koje stavljate na lice (spahtl-metoda je odavno out).
Ukoliko mislite da vasa koza izgleda umorno i bez sjaja, najbezopasniji nacin da to privremeno promijenite je traziti proizvode koji sadrze mica -u.. To su silikonski minerali kojo kozi daju suptilan sjaj. Mozete na dlanu pomijesati malu kolicinu dnevne kreme ili tekuceg pudera sa micom i tako se namazati. Dove ima slicnu verziju za malo novaca, u tubi. Ako imate 45 i vise, izbjegavajte previse tekuce ruzeve, previse skliska sjajija koja ce se razlijevati oko usana, s godinama i trepavice postaju sve tanje, no to nije razlog da nanosite duplu ili troduplu kolicinu maskare, jer od toga ce stvar biti jos gora, trepavice su u stanju podnjeti samo odredjenu kolicinu maskare na sebi.

TO BUY:

Firma Almay u vlasnistvu Revlona se ponosi hipoalergicnim, neiritirajucim proizvodima, s obzirom na to, linija za masnu kozu im ima puno previse mentola u sebi.
No - dobre stvari su:

Almay Anti-Aging Daily Lotion with SPF 15 za nekih 13-14 eura, odlicno pakirano

Anti-Aging Night Concentrate, oko 45 ml, ima silikona koji kozi daju fini izgled, cak iako je to samo privremeni efekt, proizvod je u obliku seruma, cijena oko 12 eura



Losione za ciscenje suhe koze sam vec spominjala, 119 ml za 8 eura Almay Cleansing Lotion for Dry Skin with Cucumber.

Za suhu kozu ali i mjesovitu zimi je dobra stvar (pogotovo ako provodite suncane zime ili idete na put u tople krajeve, na skijanje itd.) Almay Daily Moisturizer for Dry Skin with Cucumber, SPF 15 kao i Almay Daily Moisturizer for Normal/Combo Skin with Grape Seed, SPF 15.

TANJA BEDRA ILI SAMO TANJI NOVCANIK?

Od celulita pati preko 80% zena, o celulitu sam i ovdje visekratno pisala, za sve one koji su propustili ovogodisnju utrku mozda je kraj ljeta pravo vrijeme za pocetak nove. Bile mrsave ili debele ili one izmedju, na celulit nismo imune. Pokusavamo sve od masaza, umatanja, liposukcije, cudotvornih gelova, krema, blata, tableta, masina treskalica, samomasirajucih tajci, hormona, toplo hladnog tusa, kupki, drvenih masaznih rolera, saugera poput Cellesse.

Neki se kunu u ispijanje enormnih kolicina vode, osim sto to u nekim situacijama moze biti nezdravo (previse svega skodi) voda vas nece osloboditi celulita. Jer da je tome tako ne bi svake godine trosile velike novce na razno razne tretmane, nitko ne bi isao pod noz, bilo bi dovoljno otvoriti pipu.

Od gelova, losiona i kremi sigurno ste isprobale nesto iz siroke ponude: Avon i Cellu-Sculpt, Biotherm i Celluli-Chock, Clarins i Total Body, Estee Lauder i Body Preformance, L'oreal i Dermo Expertise, Guam, Murad, Neutrogena, neki posebno skupi kao Osmotic Lipoduction i 160 eura za pakiranje ili Sisley i Phyto Sculptural isto za 100 i nesto eura za 150 ml?!

Iza svih tih imena su gotovo identicni sastojci i dobar marketing.

Dakle, o najcescim sastojcima: chinese thistle daisy (distel), kofein - koji ima eventualno nekog ucinka na gubitak tezine ali kad se pije a ne kad se utrljava u kozu, dobar je antioksidans i nije ga lose imati u proizvodu za njegu, ali nece vas rijesiti celulita, dapace tu je Neutrogena postupila pametnije i ubacila retinol u cijelu pricu, od toga ce vam koza vec izgledati bolje. Ekstrakt kestena i njegov derivat escin koji moze poboljsati cirkulaciju i zato ga uzimaju osobe koje pate od grceva u nogama, tromboze, zacepljenih vena i slicno. Cesto se proizvodi u kombinaciji sa heparinom, za heparin gel ste sigurno culi. Neki anticelulitni proizvodi koriste i kemijske peelinge, sto isto nije losa stvar, potice se proizvodnja kolagena, ekstrakt ginko-a je potentan antioksidans i moze poboljsati cirkulaciju, hesperidin isto potice cirkulaciju i jaca stjenke kapilara. Guarana se prvenstveno koristi u picima kao stimulans, ima kofeina pa ju zato stavljaju i u ovakve proizvode.
Alge su isto cest sastojak.

Ukoliko su vam draze neke zesce metode, evo malo uvida u iste:

Mezoterapija http://www.mesotherapy.com/

Cijena tretmana je oko 200 i nesto eura i treba vam 10-15 tretmana, lakom racunicom se dolazi do zakljucka da je jednako skupa kao i liposukcija. Dobivate ustrcan phosphatdylcholine.



Postoji i knjiga o toj metodi. Osjeti se lagano peckanje 20 minuta, igle su tanke i ide se max. 4-6 mm ispod povrsine koze, natekline su moguce prvih dan dva, nuspojave su moguca diskoloracija koze i mali rizik infekcije.

Endermologija - masaza posebnom masinom. Tretman traje oko pola sata, za vrijeme istog koristite kompresivne carape, metoda se ujedno koristi kod postoperativne obrade oziljaka. Nuspojave su minimalne a masaznom glavom utjece se direktno na vezivno tkivo ispod koze, potreno je barem 10 tretmana a cijena im je od 700 eura nadalje.





Jedna od metoda su i neabrazivni laserski tretmani, body wrapping, EMS metoda, VelaSmooth sistem itd. Vise o tome potrazite u proslogodisnjim tekstovima 8. i 11. mjesec.




Od kucnih metoda - flasteri (Nivea recimo) a od provjerenih kiruskih dobra stara liposukcija.

Ja otisla biciklom na posao, nisam napravila ni dva metra kad mi zvoni mob, zove muz da se vratim jerbo nema da idem bez kacige....ja se vratim...slozim tuznu facu dok on to cudo instalira meni na glavu, on nabaci kez, ljubne me i kaze: tak, SAD mozes ici.
Da da ulazim ja na posao a troje ljudi u foajeu kaze....jao dosla si biciklom na posao? A ja - ma otkud znate??? ....vracam se za minutu i molim da mi skinu jer nisam jos sistem usvojila, slijezu ramenima i kazu: ne mozemo, bojimo se da ces morati tako raditi LOL.
Na kraju se sekretarica smilovala i pita a tko te tako upakirao? Pa zakoniti.

Stigao mi je i novi bassetti katalog, jao predivnih stvari ima...

Zurim, jurim (a kad to nisam radila zadnjih mjeseci ?) ali vam zelim svejedno ostaviti nesto stiva za preko vikenda.

A da vam isti bude jednako lijep kao i meni, to vam od srca zelim! Ja sutra idem na rodjendan muzevog sefa, je, je onog koji mi salje razglednice na hrvatskom, rekao je da ne moram donjeti nista nego bocu Dingaca, zna covjek sto valja. A u nedjelju i ponedjeljak mi dolazi jedna draga osoba, vidjeti cemo se tek sad prvi put uzivo, muzic je obecao kuhati nam, a mi cemo gustati cerek.
Uzela sam si ponedjeljak fraj da imamo vremena kak spada kad sam vec subotu zeznula sa duplim bukiranjem.

Zanemarila sam malo i ARTE rubriku, pa sam odmah dobila prituzbu na mail (je je Aleks tuzila sam te blogerima, vidis) wink - no cinjenica je da nisam zadnjih mjesec dana upalila teve. Ma ni duze. I nista mi nije falilo, bolje mi je sjediti na balkonu, noge na ogradu i piti kavu sa dragim ljudima.

- 00:18 - Komentari (9) - Isprintaj - #