Evanđelje po Luciferu

utorak, 11.07.2006.

Svi smo jednaki? Ma odakle im ta ideja!

Dok su se mladi "alternativni" kulturnjaci iz inicijative Pravo na grad, o kojoj sam pisao prošloga tjedna, pobunili protiv zagrebačkog karizmatskog lidera Milana Bandića, što je ipak relativno bezopasno i bezazleno, zahuktavala se, u međuvremenu, socijalna i politička inicijativa "Svi smo jednaki", koja udara na puno opasniju metu, svetinju dapače: branitelje domovine, odnosno njihovu djecu.

Pitaju se mladi i naivni, koji se eto predstavljaju na blogu, prikupljaju potpise na peticiju, pa se bogami i u mas medijima imenima predstavljaju: zašto bi, o zašto netko imao direktno pravo upisa na fakultet na temelju zasluga koji je njegov otac ili majka imao prije deset ili 15 godina?

Zamislite, čak i nekakav letak tiskaju i još bi htjeli, da ga i drugi djele! Pa kamo ide ova zemlja!!??

Pitaju se oni pitaju, a i ne znaju, da govore protiv uljudbenih tradicija naroda hrvatskoga! Pa naravno da branitelji moraju dobiti bar dio onih privilegija, koje su u komunističkom mraku imali partizani i njihova djeca! Pa vidite kako lijepo i samorazumljiv UHDDR, HVIDRA i druge "udruge proizašle iz domovinskog rata" dobivaju status političkog čimbenika kakvog je nekad imao SUBNOR! Inače, ova povlastica upisa vrijedi od prošle godine, na temelju Zakona o pravima hrvatskih branitelja... iz 2004.

A sasvim je u skladu s tradicijama hrvatske uljudbe i to, da broj branitelja i "branitelja", kao i u komunističkom mraku, narastao preko svake realnosti. Tito je jednom bio rekao: "Da sam 1941. stvarno imao na raspolaganju sve prvoborce koji se sada javljaju, osvojio bih Berlin."

Do pobune je pak došlo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu zato, jer je njegov dekan, gle čuda velikoga, odlučio poštovati slovo zakona i ne upisivati djecu branitelja izvan odobrene kvote. Jer, kaže, jednostavno na fakultetu nema mjesta za sve. Pa je tako ispalo, da će filozofiju i psihologiju i anglistiku i druge besposlice studirati samo djeca branitelja.

Otkuda mu drskost, da negira drugo veliko kulturno nasljeđe komunističkoga mraka, naime slavno "samoupravno dogovaranje i sporazumijevanje": ako nam neki zakon ne odgovara, lijepo se dogovorimo, da ga ne poštujemo!

Ja, Sotona, smatram da tu balavurdiju treba naučiti pameti, da više ne lupetaju gluposti protiv ovog divnog nepravednog reda i poretka! Zabraniti im potpisivanje peticije, ili poslati žbire, pa da zapisuju ime i prezime svakog, tko peticiju potpiše. Sve ih izbaciti s fakulteta i zabraniti im dalje školovanje! Neka ubuduće bolje biraju roditelje!
- 16:47 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.