Iznajmljivanje stanova

28.12.2016., srijeda

Izgradnja dva luksuzna ljetovališta Valamar Rivijere vrijednih 562 milijuna kuna

U ta dva ljetovališta radit će više od 620 zaposlenika, a u samu izgradnji uključen je lokalni građevinski sektor, s tim da je čak 55 posto lokalnih tvrtaka i dobavljača opreme iz Istre", rekao je Kukurin.
Radovi na dva luksuzna ljetovališta u Rapcu - Family Life Bellevue Resort i Valamar Girandella Resort u punom su jeku, a te su trenutačno najveće investicije Valamar Rivijere vrijedne 562 milijuna kuna, istaknuto je u utorak tijekom obilaska tih gradilišta.
Izgradnja dvaju novih luksuznih ljetovališta sa 764 sobe i više od 2700 postelja zasigurno će Rabac repozicionirati u vodeću destinaciju visoke kategorije, a višestruko će koristiti i cijeloj lokalnoj zajednici, istaknuli su čelnici Valamar Riviere, koji su u utorak o radovima na najvećem gradilištu u hrvatskom turizmu izvijestili i istarskog župana Valtera Flegu te labinskoga gradonačelnika i saborskog zastupnika Tulia Demetliku.
Kako je istaknuo predsjednik Uprave Valamar Rivijere Željko Kukurin, otvaranjem ljetovališta u svibnju iduće godine otvorit će se čak 350 novih radnih mjesta,
zbog čega su u Valamaru već počeli zapošljavati nove kadrove apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra


- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.12.2016., četvrtak

Viadukt u 2017. očekuje 2 milijarde kuna prihoda i 2500 radnika

Riječ je o atraktivnim turističkim resortima od pet zvjezdica koje će Viadukt do godine graditi na Jadranu, ali i u kontinentalnoj Hrvatskoj u području zdravstvenog turizma, kao i o vrijednim poslovno-stambenim projektima. Ulazak naše najveće građevinske kompanije s 1700 radnika u visokogradnju donijet će konkurenciju Kamgradu i Tehnici koji u tom segmentu tradicionalno drže primat. Letvica je i u planu za zaposlenost, kao i kod prihoda, visoko postavljena. Mikulić najavljuje rast zapošljavanja i Viadukt će kaže brzo imati više od 2000 radnika, što je blizu zlatnih godina kad je imao dvije i pol tisuće radnika, no ne otkriva kako, s obzirom na našu boljku kroničnog manjka radnika u mnogim gospodarskim granama.
Također, mnogo očekuje i od velikih međunarodnih poslova, primarno riječ je o tržištima Irana i Iraka te Kamerunu, a u regiji to je Srbija, gdje Viadukt očekuje prve odgovore zbog visoke faze pregovora. Poslovi se tiču stanogradnje, izgradnje zračnih luka i industrijskih postrojenja, a na čekanju je više stotina milijuna eura, no rezultat će biti poznat u prvom polugodištu, kaže Mikulić. Sumirajući poslovanje u 2016. nakon nova dva dobivena posla (rekonstrukcija na Bina-Istri i brana za Hrvatske vode ukupne vrijednosti više od 120 mil. kuna), kaže da je krivac dugotrajno smanjenje investicijskih aktivnosti, a potom je politička okolnost pada Vlade.
S time je vezana paraliza sustava donošenja odluka u javnim poduzećima što im je skresalo ukupni prihod za oko 200 milijuna kuna, a poslovi se tiču prometne infrastrukture i vodnog gospodarstva koji se u najvećoj mjeri financiraju iz EU fondova. Primjerice, Viadukt je trenutno u procesu natječaja samo kod Hrvatskih voda za projekte ukupne vrijednosti milijardu i 60 milijuna kuna,
ali više od godinu dana se ne donose odluke po tim natječajima prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 15:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.12.2016., srijeda

Međunarodna zračna luka Zagreb traži 60 ljudi koji će glumiti putnike

Prijevoz će biti organiziran autobusom Pleso prijevoza u utorak, 27 prosinca, s polaskom u 8,30 sati s Autobusnog kolodvora u Velikoj Gorici.
Međunarodna zračna luka Zagreb provodit će testiranje sustava i procedura na novom putničkom terminalu Franjo Tuđman, za što im je potreban angažman 60 građana volontera.
Oni će trebati glumiti putnike te sudjelovati u procesu prihvata i otpreme putnika i prtljage u novom terminalu, u utorak 27. prosinca nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.12.2016., ponedjeljak

Cijena stanova na Manhattanu prvi puta dosegnula 2 milijuna dolara

NEW YORK - Prosječna cijena stanova na Manhattanu ove godine će, prema očekivanjima, po prvi puta dosegnuti dva milijuna dolara, no u 2017. cijene će se iznivelirati, nakon što su se gotovo udvostručile u posljednjih deset godina.
Cijene su porasle zbog pojačane prodaje apartmana vrijednih 10 milijuna dolara i više, što iskrivljuje podatke, objavio je u utorak CityRealty, oglasnik nekretnina za područje New Yorka.
Otvaranje nebodera na 96 katova, 432 Park Avenuea, najviše stambene zgrade u Americi, imalo je pretjerano veliki utjecaj na cijene, kaže istraživačka direktorica u
CityRealtyju Gabby Warshawer.
U neboderu koji ima pogled na Central Park, od 75 stanova 52 su prodana za više od 10 milijuna, dok su cijene nekih stanova iznad 40 milijuna dolara, ističe.
Porast izgradnje novih stanova i rast cijena postojećih također su podignuli tržište, napominje Warshawer.
Cijene stanova na Manhattanu su rasle svake godine od 2011., no očekuje se da će se iduće uravnotežiti. Nedostatak skupih, velikih, novih zgrada u 2017.
zadržat će daljnji porast cijena, procjenjuju iz CityRealtyja Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine


- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.12.2016., srijeda

SMS Global otvorio podružnicu u Hrvatskoj, zaposlit će 30 radnika

"Zaintrigiran i uzbuđen s prospektom vala novog i mladog tehnološkog talenta u istočnoj Europi, kao i s prilikom za njegov razvoj, Krumins se odlučio na kupnju prostora u Zagrebu koji služi kao novootvoreni ured za razvoj", navodi se u priopćenju.
U uredu od 401 četvorni metar u Eurotoweru, planira se angažirati 30 talentiranih developera i dizajnera, koji će raditi na razvoju kompletno nove i napredne platforme za digitalnu komunikaciju. Ona će pri završetku biti lansirana u New Yorku, a eventualno i puštena u optjecaj na globalnoj razini.
"Vrlo smo uzbuđeni što otvaramo podružnicu u Hrvatskoj. Uvidjeli smo da postoji izrazit talent za tehnologiju u ovom dijelu svijeta i jednostavno ne možemo dočekati da dovedemo više mladih developera koji će postati dio našeg tima", izjavio je Krumins.
Projekt i sve operacije vezane uz hrvatsku podružnicu SMSGlobala nadgleda Nedim Čehajić, 22-godišnji projekt menadžer.
SMSGlobal je trenutno u procesu zapošljavanja, a posao je okarakteriziran zavidnim plaćama i
prilikama za konstantni razvoj i unaprjeđivanje vještina zaposlenika prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.12.2016., ponedjeljak

Njemački investitori nedaleko Čakovca zaposlili 800 ljudi, već su rasprodali sve što će proizvesti do veljače

I dok su mnogi proizvodnju selili u Aziju, oni su odlučili proizvodnju iz Vijetnama preseliti u Hrvatsku. Uložili su 30 milijuna eura.
Hrvatska nije baš u vrhu kad je riječ o 'prijateljskom okružju' za ulagače. Domaći i strani žale se desetljećima - na često mijenjanje propisa, sporost administracije,
velik broj nameta. Država, koja je odgovorna za takvu regulativu i stanje, često se i sama žali da investicija ima malo - prošle godine samo 169 milijuna eura.
Uvijek se obećava da će se okružje promijeniti - evo jednog pozitivnog primjera stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.12.2016., četvrtak

HOC Bjelolasica i dalje čeka investitore

ZAGREB - Na natječaj za prodaju imovine HOC Bjelolasice, objavljenom krajem studenog, nije stigla nijedna ponuda, a stečajni upravitelj tog društva Tomislav Đuričin najavljuje novi natječaj početkom iduće godine, vjerojatno s nižim početnim cijenama.
"Iako se natječaj službeno zatvara 8. prosinca, ne očekujem ponude. Slijedi ponovno dogovaranje s najvećim vjerovnicima, bankama Erste i RBA, te Centar bankom u stečaju i Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP) o daljim koracima da se pokriju njihova potraživanja, pri čemu je moguće i daljnje spuštanje cijena oglašene imovine HOC-a Bjelolasica za prodaju", kazao je za Hinu Đuričin.
Dodao je da se za svaki novi krug natječaja cijena prodaje spušta otprilike za daljnjih 10 posto.
S obzirom na kraj godine, Đuričin kaže da se novi natječaj teško može očekivati prije siječnja iduće godine, a ako bi završio uspješno, da se netko i javi s konkretnom ponudom, cijeli posao mogao bi biti gotov tek početkom proljeća.
To bi značilo i kraj stečajnog postupka za HOC Bjelolasica, pri čemu Đuričin napominje da je i dalje teško predvidjeti okončanje tog postupka koji će vjerojatno
trajati dok se ne proda imovina.
Stečajni postupak za HOC Bjelolasicu pokrenut je krajem travnja 2014., nakon što je za taj HOC obustavljen postupak predstečajne nagodbe, da bi se krajem kolovoza prošle godine na jedan od natječaja za prodaju imovine, odnosno za lokaciju Sabljaci uz istoimeno jezero u sklopu bivšeg Hrvatskog olimpijskog centra (HOC) Bjelolasica u blizini Ogulina javio kupac-tvrtka Air-Albatros s Krka.
Bio je to peti krug natječaja za prodaju imovine HOC-a, koji se kao i za druge objekte, provode neprestano od početka otvaranja stečajnog postupka.
Na toj lokaciji Sabljaci nalazio se i restoran koji je izgorio u požaru 2013., a nakon pet krugova za to se cijena smanjila na nešto malo više od milijun kuna.
Zadnjim natječajem od 28. studenoga ove godine, a koji se sada zatvara bez ponuda, na prodaju su se od imovine HOC-a nudile tri cjeline, od kojih Jasenak I za ukupnih početnih (minimalnih) 16,7 milijuna kuna, od čega se za nekretnine odnosi gotovo 12,5 milijuna kuna, a za pokretnine 4,1 milijun kuna.
Te su cijene i više nego dvostruko manje od ukupno utvrđene vrijednosti imovine na toj cjelini od gotovo 39 millijuna kuna, odnosno od utvrđenih oko 29,1 milijuna kuna za nekretnine i gotovo 9,7 milijuna kuna za pokretnine.
Slično je i za drugu cjelinu, Jasenak II, za koju se ukupno tražilo početnih i minimalnih gotovo 5 milijuna kuna, od čega za nekretnine nešto malo više od 4,7 milijuna kuna, a za pokretnina oko 103 tisuće, dok su utvrđene vrijednosti te cjeline ukupno oko 9 milijuna kuna, od čega nekretnine 8,8 milijuna kuna, a pokretnina na istoj lokaciji 193,7 tisuća kuna.
Treća cjelina koja se prodavala je tzv. pod branom za koju se tražilo početnih 1,7 milijuna kuna, što je i utvrđena vrijednost te nekretnine.
Kao i u prijašnjim natječajima, zainteresirani su morali prethodno uplatiti jamčevinu od 5 posto od ukupne cijene svake pojedine cjeline, što nisu imali uvjet razlučni vjerovnici
kao ponuditelji, a nekretnine su mogli i razgledati stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 13:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.12.2016., ponedjeljak

Kuvajćani će ubrzo slobodno kupovati nekretnine u BiH

Državljani Kuvajta, jedne od najbogatijih država na svijetu, uskoro bi mogli dobiti mogućnost kupnje i uknjižbe nekretnina na svoje ime na teritoriju Bosne i Hercegovine bez postojećih zakonskih ograničenja koja se odnose na nužnost reciprociteta odnosno mogućnost da i državljani BiH takvo isto pravo imaju u Kuvajtu, prenose u petak lokalni mediji. Takav prijedlog već se ozbiljno razmatra u vladi Federacije BiH, potvrdio je savjetnik entitetskog premijera Suvad Osmanagić za Dnevni avaz. Prema njegovim riječima, cijeli projekt izmjene zakona bi
podrazumijevao i izmjene propisa koji se odnose na reciprocitet te inozemna ulaganja u cijelosti apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra


- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.12.2016., četvrtak

Dobra vijest za trudnice: Vlada će povećati porodiljne naknade

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić u četvrtak je novinarima potvrdila kako će se dogodine porodiljne naknade za zaposlene znatno povećati u odnosu na sadašnje.
Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić u četvrtak je novinarima potvrdila kako će se u drugom dijelu sljedeće godine porodiljne naknade za zaposlene znatno povećati u odnosu na sadašnje.
Upitana pred početak sjednice Vlade može li potvrditi informaciju da će se roditeljske naknade u drugih šest mjeseci dopusta nakon rođenja djeteta za zaposlene povećati do najviše 4000 kuna, ministrica Murganić istaknula je kako je Vlada premijera Andreja Plenkovića najavila da će poduzeti mjere za demografsku revitalizaciju, te je u tu svrhu u projekcijama proračuna za 2017. namijenila i određena sredstva.
"U okviru tih odobrenih sredstava, za koje vjerujemo da će i po usvajanju državnog proračuna za 2017. ostati takva kakva jesu, radimo izračun s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, koji ima najtočnije podatke o broju porodiljnih naknada koje se koriste", kazala je Murganić.
Tako bi prema njezinim najavama Vlada najkasnije s 1. srpnja 2017., kada zakon o porodiljnim naknadama prođe svoje izmjene vezano za roditeljske i porodiljne naknade,
išla na njihovo povećanje prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 13:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi