Ivan Cerovac, dirigent, Dugo Selo

30.06.2010., srijeda

Snimak dodjele nagrada na I. hrvatskom natjecanju u sviranju sintesajzera



Nagrađene najavljuje ravnatelj Glazbenog studia Cerovac, Ivan Cerovac, a nagrade nagrađenima dijeli ing Anto Bauer dopredsjednik Gradskog vijeća Dugog Sela.

- 06:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.06.2010., utorak

Na I. hrvatskom natjecanju u sviranju sintesajzera odlučivale nijanse

Imamo prvu reakciju na upravo održano natjecanje iz pera novinarke Ane Kašnar dugo selo.hr koja piše za službene stranice Dugog Sela


U Osnovnoj školi Ivan Benković jučer je održano I. hrvatsko natjecanje u sviranju sintesajzera. Na natjecanje koje je organizirao Glazbeni studio Cerovac, uz pokroviteljstvo Grada Dugog Sela i Turističke zajednice Grada Dugog Sela prijavilo se je 23 natjecatelja sa šireg područja Grada Zagreba.

Natjecanje je bilo organizirano u dvije kategorije, mladi od 1. do 4. razreda te oni nešto stariji od 5. do 8. razreda, a pokazalo je ono najbolje od svakog tako da su u drugi krug prošli svi prijavljeni natjecatelji.

Međutim, stručni ocjenjivački sud koji su činili Eduard Kobešćak, Tina Grubišić te Kristina Prgomet odlučili su kako su pobjednici I. hrvatskog natjecanja u sviranju sintesajzera u kategoriji 1. do 4. razreda Karla Škvorc iz Vučetinca, a u kategoriji od 5. do 8. razreda Paolo Gredelj iz Vrbovca. Tehnička sposobnost, muzikalnost, težina skladbe, kreativnost samo su neki od kriterija koji je stručni ocjenjivački sud gledao prilikom odabira najboljeg.

Bilo je jako teško odlučiti, jer su svi bili stvarno odlični te su na kraju presudile nijanse, rekli su nam iz žirija nakon natjecanja. Isto tako u razgovoru s Ivanom Cerovcem koji je organizirao cijelo natjecanje doznajemo kako se šestomjesečni trud koji je uložen u organiziranje i više nego isplatio.

Ispred Grada, cijelo natjecanje pratili su i Anto Bauer, potpredsjednik Gradskog vijeća koji je pobjednicima uručio brojne nagrade te zlatnu diplomu za sudjelovanje kao i Veljko Bertak, pročelnik odjela za društvene djelatnosti.

Valja naglasiti kako je ovo prvo ovakvo natjecanje u Hrvatskoj, obzirom da sintesajzer nije na popisu instrumenata na kojima se sviraju službena natjecanja, a Cerovac je na kraju naglasio kako je iznimno zadovoljan održanim te čestitao svim sudionicima natjecanja i njihovim nastavnicima i izrazio želju za ponovnim okupljanjem dogodine .


- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.06.2010., ponedjeljak

Natjecanje u sviranju sintesajzera završeno dodjelom nagrada

U subotu 26. lipnja u Osnovnoj školi Ivan Benković u Dugom Selu održali smo I. hrvatsko natjecanje u sviranju sintesajzera - Dugo Selo 2010. Natjecanje su organizirali Grad Dugo Selo, Turistička zajednica Dugo Selo i Glazbeni studio Cerovac. Sponzor je bio Skala d.o.o. koje zastupa sintesajzere Casio.

Po završetku natjecanja u ime Grada Dugo Selo diplome i pobjedničke pehare predao je dopredsjednik Gradskog vijeća ing. Anto Bauer a u ime sponzora direktor Bruno Perković.

U finalu je sviralo 22 natjecatelja i to 14 iz skupine mladih od 1.do 4. razreda osmogodišnje škole i 8 iz skupine mladih od 5. do 8. razreda osmogodišnje škole.


Tročlani žiri dodijelio je slijedeće nagrade.



Mladi od 1. do 4. razreda osmogodišnje škole


Zlatnu diplomu za osvojeno 1. mjesto dobila je





Karla Škvorc, Vučetinec
Osmogodišnja škola I.G.Kovačić, Sv.Juraj na Bregu

uz diplomu dobila je i veliki pobjednički pehar, od Turističke zajednice veliku monografiju Dugog Sela te od našeg sponzora slušalice.


Zlatnu diplomu za osvojeno 2. mjesto dobila je




Iva Šimundić, Zagreb
Osmogodišnja škola Špansko-Oranice, Zagreb

uz diplomu dobila je i pobjednički pehar, od Turističke zajednice veliku monografiju Dugog Sela te od našeg sponzora slušalice.


Zlatnu diplomu za osvojeno 3. mjesto dobio je




Filip Mužević, Samobor
Osmogodišnja škola Bogumil Toni, Samobor

uz diplomu dobio je i pobjednički pehar, od Turističke zajednice veliku monografiju Dugog Sela te od našeg sponzora slušalice.


Mladi od 5. do 8. razreda osmogodišnje škole




Zlatnu diplomu za osvojeno 1. mjesto dobio je





Paulo Rušnov, Samobor
Osmogodišnja škola Milana Langa, Bregana

uz diplomu dobio je i veliki pobjednički pehar, od Turističke zajednice veliku monografiju Dugog Sela te od našeg sponzora slušalice.


Zlatnu diplomu za osvojeno 2. mjesto dobila je




Ana-Elena Pongračić, Mala Subotica
Osmogodišnja škola Tomaša Goričanca, Mala Subotica

uz diplomu dobila je i pobjednički pehar, od Turističke zajednice veliku monografiju Dugog Sela te od našeg sponzora slušalice.


Zlatnu diplomu za osvojeno 3. mjesto dobio je




Ivan Loborec, Konjščina
Osmogodišnja škola Konjščina

uz diplomu dobio je i pobjednički pehar, od Turističke zajednice veliku monografiju Dugog Sela te od našeg sponzora slušalice





Napomena: idućih dana objavit ćemo slike svih natjecatelja kao i filmove svih natjecatelja sa svim kompozicijama koje su svirali.

- 12:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.06.2010., subota

Natjecanje se održava u subotu 26. lipnja


Grad Dugo Selo, Turistička zajednica Dugo Selo i Glazbeni studio Cerovac priređuju

I.hrvatsko natjecanje u sviranju sintesajzera - Dugo Selo 2010.


Natjecanje je namijenjeno djeci i mladima koji sviraju sintesajzer. Ovo je prvo natjecanje u sviranju sintesajzera u Hrvatskoj budući da škole i ministarstva organiziraju natjecanja samo iz instrumenata koje se službeno uče u muzičkim školama. Ipak, sintesajzer je najpopularniji i najprodavaniji instrument u Hrvatskoj.

Natjecanje će biti organizirano 26.lipnja 2010. u

OSNOVNOJ ŠKOLI Ivan Benković
Hrvatskog preporoda bb
Dugo Selo

Prvi dio natjecanja je u 14.00 sati a Završni koncert s proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada počinje u 17.00. Svi dijelovi natjecanja su otvoreni za javnost:



Natjecatelji nastupaju u dvije starosne grupe. Sudjeluju polaznici osmogodišnjih škola po dobnim skupinama
Grupa 1: od 1. do 4. razreda osmogodišnje škole
Grupa 2: od 5. do 8. razreda osmogodišnje škole

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.06.2010., srijeda

Postavljena vertikalna signalizacija prema mjestu održavanja natjecanja

Obavještavamo sve natjecatelje kao i njihove roditelje i nastavnike da je Grad Dugo Selo postavio vertikalnu signalizaciju za novosagrađenu

Osmogodišnju školu Benković
Hrvatskog preporoda bb


Tako sad možete bez ikakvih problema pronaći školu.


- 14:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.06.2010., utorak

Diplome čekaju pobjednike I.hrvatskog natjecanja u sviranju sintesajzera




Ovo je primjer kako će izgledati Diploma za 1. osvojeno mjesto za mlađu dobnu skupinu. Diplome će dobiti i oni natjecatelji koji u svojoj skupini osvoje 2. i 3. mjesto.






Ovo je primjer kako će izgledati Diploma za 1. osvojeno mjesto za stariju dobnu skupinu. Diplome će dobiti i oni natjecatelji koji u svojoj skupini osvoje 2. i 3. mjesto.

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.06.2010., ponedjeljak

Pozivamo vas na Završni koncert 26. lipnja u 17.00 sati

Pozivamo vas na Završni koncert I.hrvatskog natjecanja u sviranju sintesajzera u subotu 26. lipnja u 17.00 sati na kojem sviraju finalisti natjecanja. Poslije koncerta slijedi dodjela nagrada, diploma i pohvalnica, te domjenak kojeg priređuje grad Dugo Selo.

Natjecanje organiziraju Grad Dugo Selo, Turistička zajednica Dugo Selo i Glazbeni studio Cerovac(GSC). Sponzor: Casio

Koncert kao i cijelo natjecanje održava se u novo sagrađenoj

OSNOVNOJ ŠKOLI Ivan Benković
Hrvatskog preporoda b

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2010., četvrtak

Pehari čekaju pobjednike

Sve je spremno za natjecanje u sviranju sintesajzera


Budući da se na I.hrvatskom natjecanju u sviranju sintesajzera natječu dvije skupine:

mladi od 1. do 4. razreda osmogodišnje škole
mladi od 5. do 8. razreda osmogodišnje škole

mi smo priredili šest pehara po tri za svaku skupinu, za 1., 2. i 3. mjesto



Pehari za mlađu skupinu su nešto manji.



Pehari za stariju skupinu su nešto veći.



Svaki pehar ima pločicu na kojoj je označeno mjesto i skupina.




Kad žiri izabere pobjednike u skupinama dodatno ćemo još označiti pehare odgovarajučim imenima.




Pehari su vrlo lijepi. Impresivni.




A dobit će ih najbolji.

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.06.2010., nedjelja

Gdje se održava natjecanje?




I.hrvatsko natjecanje u sviranju sintesajzera održati će se u novosagrađenoj školi:

OSNOVNA ŠKOLA Ivan Benković
Hrvatskog preporoda bb, Dugo Selo

Iako ćemo na vrijeme objaviti na ovim stranicama i plan grada Dugog Sela s točno ucrtanim putem do škole evo već sada prvih uputa. Školu je i tako lako naći. S glavne ulice Dugog Sela vrlo doro se vide, jedan pored drugog, dva austrijska supermarkta. Točno iza njih nalazi se i škola. Škola ima dovoljno parkirališnih mjesta.

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.06.2010., subota

Bebe su rođene za ples







Ritam i gibanje čine bebe sretnima

Prerano rođene bebe na odjelima intenzivne njege brže dobivaju na težini i ranije napuštaju bolnicu ako svaki dan pola sata slušaju Mozarta






Djeca vole glazbu, a ona je dobra i za njihovo zdravlje. Otkriveno je kako prerano rođene bebe na odjelima intenzivne njege brže dobivaju na težini i ranije napuštaju bolnicu kada svakog dana 30 minuta slušaju Mozarta, prenosi portal Klinfo.hr. Istraživanje kaže da su bebe "programirane" da se kreću na zvuk glazbe te više vole glazbene note od zvuka ljudskog glasa.

Skupina je znanstvenika 120 djece starosti od pet mjeseci do dvije godine okupila u laboratoriju i puštala im isječke klasičnih djela, ritmičke bitove i govor. Njihovi spontani pokreti zabilježeni su na videosnimci i 3D tehnologijom koja hvata pokret i potom ga analizira. Većina djece, čak i oni najmlađi, ritmično su se gibali na zvukove glazbe, a brzinu pokreta mijenjali su sukladno tempu glazbe.

Glazba stimulira tzv. "vestibularno osjetilo" kod beba, odnosno naš najstariji sustav osjeta. Istraživanje stavlja naglasak na ples kao na naše široko rasprostranjeno ponašanje kroz kulture i civilizacije, što pak dovodi do pitanja njegovih evolucijskih korijena. Koja je svrha plesa? To ne znamo, no mnogi vide ples i stvaranje glazbe kao oblik društvene komunikacije, koja je bila važna našim precima u okupljanju ljudi i kreiranju zajedništva. Bez obzira na razloge zbog kojih je prirodna selekcija izabrala ples, čini se kako on daje bebama i odraslima jedan nalet sreće. U istraživanju je dokazano da, što su više bebe bile u mogućnosti sinkronizirati svoje pokrete sa glazbom, to su se više smijale, gotovo kao da je osjećanje ritma i uspješno gibanje uz ritam učinilo



Prenosimo: Večernji list

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.06.2010., petak

Obavijest natjecateljima

>I. hrvatsko natjecanje u sviranju sintesajzera

zbog nešto izmjenjenih okolnosti došlo je do promjene termina pa Vas ovim putem obavještavamo o odluci koju je donio Upravni odbor Glazbenog studija Cerovac.

Natjecanje će se održati u subotu 26.lipnja 2010. godine u

OSNOVNOJ ŠKOLI Ivan Benković *
Hrvatskog preporoda bb, Dugo Selo
Tel: 2774-491,2774-490


Službeni dio natjecanja- polufinale počinje u 14.00 sati. Ukinute su kvalifikacije i ukinute su obvezne skladbe**. Natjecatelji u polufinalu sviraju dvije skladbe po vlastitom izboru.Nakon polufinala biti će objavljeni finalisti.

Finalno natjecanje bit će isti dan u 17.00 sati. Sviraju svi natjecatelji koji su ušli u finale. Na finalnom - završnom koncertu bit će izabrano troje najboljih iz svake grupe.

Svečana dodjela nagrada uz prigodno slavlje uslijedit će odmah nakon odluke stručnog žirija.****

Ujedno Vas obavještavamo da će škola biti otvorena od 12,00 sati***.

Radi lakšeg snalaženja objaviti ćemo kartu Dugog Sela na internetu.


U ime organizatora sa željom za dobar uspjeh


Ivan Cerovac, dirigent,
predsjednik UO


* U centru Dugo Sela biti će postavljeni znakovi da bi se lakše našlo školu.
** To znači da u prvom i drugom dijelu svirate po dvije skladbe po vlastitom izboru. To može biti i zadana skladba ali i nemora.
*** Potrebno je doći ranije da se isproba razglas i postavi sintesajzere(nemojte zaboraviti ponjeti svoj instrument). Stalke i stolice ćemo mi postaviti.
**** Sokovi i voda će biti na raspolaganju od početka natjecanja a na kraju, dakle negdje oko 19.00 sati grad Dugo Selo priređuje domjenak za sve natjecatelje i njihovu pratnju.

Treba napomenuti i to da će SVI natjecatelji dobiti neku vrstu nagrade.

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.06.2010., ponedjeljak

Koncert od 30. svibnja na youtube - pogledajte ovdje


1. Katarina Cik, violina
J.S.Bach: iz „Seljačke kantate“
talijanska nar.: Bella Bimba






2. Katarina Kralj,violina
F.Kuechler: Concertino





3. Katarina Kralj,violina i
Ana Pavković,violina (gost)
Uspavanka






4. Mateo Sović,violina
2 nar.kola





5. Mia Kolak,glasovir
A.Corelli: Sarabande
C.G.Neef: Menuet






6. Klara Penić,glasovir
J.S.Bach: Gigue
J.P.Rameau: Menuet








7. Josip Drame,sintesajzer
Pjesma rastanka, škotska nar.
Londonski most, engl.nar.






8. Marko Maganjić,sintesajzer
Grad se beli, međimurska nar.
Les Brown/Bud Green: Sentimental Jorney





9. Ana Marija Stančerić,sintesajzer
Anton Rubinstein: Melodija u F
The Animals: House of the rising sun





10. Iva Slišković,gitara
Plovi, plovi – nar.






11. Matea Marković, gitara
Slavonijo, zemljo plemenita





12. Mislav Hilc,sintesajzer
Ivan Glavina:Trsek moj,
Santa Lucia, napuljska






13. Luka Vukadin, gitara
Sunce zahaja



14. Ivana Lovrić,gitara
St.Korunić: Šetalo






15. Matej Brus, gitara
F.Carulli: Valcer




16. Davorka Škunca,gitara
Ferdinando Carulli: Etida br. 1, op. 114.





17. Marko Matijević.harmonika
H.Radev: Mazurka
Ja sem Varaždinec,narodna





18. Nenad Hukavec, harmonika
K.Slabinac:Otišo je otac moj polako
Z.Škender: Nemogu da te zaboravim





19. Filip Rončević, brač
Ples iz Pokuplja



20. Marija Grgošić,sintesajzer
Daniel Alomia Robies: El condor pasa
Richard Rodgers: Runolist, iz mjuzikla „Sound of Music“





21. Dominik Slavinić,sintesajzer
Z.Špišić/ A.Bešenić: Suza za zagorske brege
Harold Arlen: Over the Rainbow (Iznad duge)





22. Matea Vidaković, gitara
D.Agvado: Studija



23. Filip Novački, gitara
Leopold Fuhrmann: Ples





24. Filip Čekada, el.gitara
W.A.Mozart: Rondo alla turca, obrada





25. Paula Rossini,sintesajzer
Mi smo djeca vesela, trad.
Milan Grgić/Alfi Kabiljio: :Dani, dani(iz tv serije Veliki i mali)





26. Tomislav Majdandžić,glasovir
R.Schumann: Vesela pjesmica
J.C.Bach: Solfeggio




27. Dominik Lučić
L.v.Beethoven: 1.st. sonate „Mjesečina“
F.Chopin: Minutni valcer


- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.06.2010., utorak

Fotoreportaža s Godišnjeg koncerta održanog 30.svibnja



1. Katarina Cik,violina
J.S.Bach: iz „Seljačke kantate“, obrada
talijanska nar.: Bella Bimba





2. Katarina Kralj,violina
F.Kuechler: Concertino







3. Katarina Kralj,violina i
Ana Pavković,violina (gost)

Uspavanka




4. Mateo Sović,violina
2 nar.kola





5. Mia Kolak,glasovir
A.Corelli: Sarabande
C.G.Neef: Menuet







6. Klara Penić,glasovir
J.S.Bach: Gigue
J.P.Rameau: Menuet





7. Josip Drame,sintesajzer
Pjesma rastanka, škotska nar.
Londonski most, engl.nar.






8. Marko Maganjić,sintesajzer
Grad se beli, međimurska nar.
Les Brown/Bud Green: Sentimental Jorney






9. Ana Marija Stančerić,sintesajzer
Anton Rubinstein: Melodija u F
The Animals: House of the rising sun





Dvorana je bila premalena za brojnu publiku koja je s odobravanjem slušala koncert.




10. Iva Slišković,gitara
Plovi, plovi – nar.





11. Matea Marković, gitara
Slavonijo, zemljo plemenita








12. Mislav Hilc,sintesajzer
Ivan Glavina:Trsek moj,
Santa Lucia, napuljska






13. Luka Vukadin, gitara
Sunce zahaja




14. Ivana Lovrić,gitara
St.Korunić: Šetalo






15. Matej Brus, gitara
F.Carulli: Valcer





16. Davorka Škunca,gitara
Ferdinando Carulli: Etida br. 1, op. 114.







18. Marko Matijević.harmonika
H.Radev: Mazurka
Ja sem Varaždinec,narodna











17. Nenad Hukavec, harmonika
K.Slabinac:Otišo je otac moj polako
Z.Škender: Nemogu da te zaboravim








19. Filip Rončević, brač
Ples iz Pokuplja






20. Marija Grgošić,sintesajzer
Daniel Alomia Robies: El condor pasa
Richard Rodgers: Runolist, iz mjuzikla „Sound of Music“






21. Dominik Slavinić,sintesajzer
Z.Špišić/ A.Bešenić: Suza za zagorske brege
Harold Arlen: Over the Rainbow (Iznad duge)






22. Matea Vidaković, gitara
D.Agvado: Studija






23. Filip Novački, gitara
Leopold Fuhrmann: Ples






24. Filip Čekada, el.gitara
W.A.Mozart: Rondo alla turca, obrada






25. Paula Rossini,sintesajzer
Mi smo djeca vesela, trad.
Milan Grgić/Alfi Kabiljio: Dani, dani(iz tv serije Veliki i mali)





26. Tomislav Majdandžić,glasovir
R.Schumann: Vesela pjesmica
J.C.Bach: Solfeggio






27. Dominik Lučić
L.v.Beethoven: 1.st. sonate „Mjesečina“
F.Chopin: Minutni valcer


- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< lipanj, 2010 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Ožujak 2018 (1)
Srpanj 2016 (1)
Kolovoz 2015 (1)
Lipanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Prosinac 2014 (1)
Rujan 2014 (3)
Svibanj 2014 (1)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (1)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Srpanj 2013 (5)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (8)
Ožujak 2013 (1)
Veljača 2013 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (4)
Srpanj 2012 (3)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Siječanj 2012 (2)
Prosinac 2011 (4)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (1)
Kolovoz 2011 (2)
Lipanj 2011 (6)
Svibanj 2011 (6)
Travanj 2011 (10)
Ožujak 2011 (4)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (8)
Studeni 2010 (7)
Listopad 2010 (5)
Rujan 2010 (5)
Kolovoz 2010 (6)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (13)
Svibanj 2010 (5)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (7)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (5)
Prosinac 2009 (10)
Studeni 2009 (7)
Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
glazbeno-scenska registrirana udruga koja u Dugom Selu i okolici nudi radionice, seminare i tečajeve s područja glazbe (instrumenata) i s područja glume (dramski studio)


Impressum
Glazbeni studio Cerovac
A.Starčevića 86
10370 Dugo Selo
Tel. 01/622 77 66
Mob. 091/ 572 56 70
Pošaljite nam mail



OIB 7
9780813359


MB 2173921
Registar udruga br. 01001802
Privredna banka Zagreb rn. 2340009-1110256981


Statut udruge

Ravnatelj glazbenog studia Cerovac


Osobni blog ravnatelja