Indijanka vegetarijanka

20.06.2014., petak

Čalabrčak s divljim gljivama

Najljepše je kada se nešto može nabrati u prirodi, a potom to pripremiti kao ukusan objed. Srećom pa sada ima kopriva, a također i gljiva. Od gljiva prevladavaju tzv. mliječnice koje su dosta gorke i prekuhava ih se, ali osobno meni se sviđa njihova gorčina. Uz to nađe se i pokoji djed, ali i pravi vrganj. Napravila sam čalabrčke od mliječnica i vrganja.

Šnjite kruha se lagano premažu veganskom Omegol majonezom. Gore se poslažu gljive te se pospu nasjeckanim bijelim lukom, solju i paprom i malo pokapaju maslinovim uljem te kratko zapeku u pećnici. Mliječnice sam prije malo prekuhala, a vrganj ne. I voila.

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: čalabrčak, divlje gljive, brushette, mliječnice, vrganj


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.