Indijanka vegetarijanka
28.10.2010., četvrtak
Vrijeme je za koprive
Zapravo, gotovo cijelu godinu mogu se brati koprive, ali sada ih ima lijepih, sočnih, slično kao u proljeće. U šetnji s psima neki dan sam naišla na lijepe mlade izdanke i nabrala sigurno 30-40 vrhova. Kasnije sam napravila preukusnu juhu. Koprive Korabica Glavica crvenog luka Nekoliko češnjeva bijelog luka Voda Parmezan (po želji) Maslinovo ulje Sol i papar Na malo maslinovog ulja prodinstati luk i dodati na kocke narezanu korabicu (umjesto korabice može se koristiti i krumpir). Kratko prodinastati i dodati vodu te kuhati dok koraba ne omekša. Koprive kratko blaširati u kuhanoj vodi i isjeckati na sitno. Kada je koraba skuhana, unutra dodati koprive i nasjeckan češnjak. Posoliti i popapriti. Za čaroban okus kada juhu stavite u tanjur pospite je sa žličicom parmezana. |