Indijanka vegetarijanka

24.03.2010., srijeda

Adrian Predrag Kezele: Skrivene poruke, skrivena značenja

Knjiga na 235 stranica o razgovorima s prirodom. Svi se odgovori nalaze u svemiru oko nas. Ako pravilno postavimo pitanje, priroda, svemir, ljudi dat će nam odgovor. Samo treba dobro gledati, slušati i pratiti stvari oko sebe. Jer sve nosi određenu poruku, sve stvari koje 'slučajno' vidimo ili čujemo, osjetimo.

Dio knjige mi se sviđa, a dio već prelazi u praznovjerje pa čak me i preplašio. Tako se opisuje da postoje dobri i loši znakovi pa tako npr. treba vidjeti s koje ste strane vidjeli psa jer o tome ovisi je li to dobar ili loš znak. Ili, kada se probudite, kroz koju nosnicu zrak bolje prolazi jer je kroz jednu dobar znak, a kroz drugu loš. O tim znakovima ovisi uspjeh određenog dana. A što npr. ako imate zakazanu operaciju ali toga jutra zrak bolje prolazi kroz 'krivu' nosnicu?

U knjizi se opisuje i lijepa meditacija koja nosi naziv 'Molitva srca' koja se pripisuje autoru pod imenom Hesychius iz 15. stoljeća: 'Sjedni sam u tišini. Spusti glavu, obori oči, diši nježno i zamislii da gledaš u svoje srce. Prenesi svoj um, svoje misli, iz glave u srce. Kad izdišeš, kaži: 'Gospodine Isuse Kriste, smiluj mi se.' Kaži to nježno pokrečući usne, ili u sebi. Pokušaj sve druge misli ostaviti po strani. Budi miran, strpljiv i ponavljaj ovaj proces vrlo često.'

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.