Indijanka vegetarijanka

01.12.2009., utorak

Svinjetina iz laboratorija na policama do 2014. godine!

Mnogi su, uključujući mene, prestravljeni načinom na koji se dobiva današnji odrezak na tanjuru jer uključuje patnju (a patnja je tek mala riječ koja mnogo toga ne opisuje što životinje ondje proživljavaju!) milijuna životinja koje osjećaju isto i više od čovjeka. Stoga bi ova pomalo SF vijest mogla biti slamka spasa. Znanstvenici u Nizozemskoj uzgojili su svinjski odrezak u laboratoriju. Nazvali su ga 'soggy pork', a po njihovim procjenama na policama trgovina trebao bi se naći do 2014. godine.

Svinjetina iz laboratorija zapravo se pravi od mišićnog tkiva koje se rasteže. Znastvenici kažu da će se na ovakav način trebati ubiti jedna životinja kako bi se stvorilo meso koje bi se inače dobilo ubijanjem milijuna životinja.

Ipak, treba tu još mnogo posla. Znastvenici kažu da će se dobiti pravi odrezak tek ako se u laboratoriju mišićno tkivo na neki način – vježba, kako bi postalo onakvo kakvo bi trebalo biti.

Sve to izgleda poprilično jezivo. Općenito jedenje mesa, bilo onog od žive životinje ili ovo uzgojeno u laboratoriju – jezivo je!!!!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.