Indijanka vegetarijanka

18.04.2009., subota

Život sa svinjama na farmama

Richard da Costa odlučio je provesti četiri dana sa svinjama, piše BBC.COM. Ovo znači da je spavao s njima i jeo s njima i dakakao, družio se s njima. Kaže kako su ga prvo grizle sve dok se nisu priviknule na njega. Nakon toga su mu lickale i grickale nožne prste i uši, kao znak prijateljstva. Kaže kako je i on njima to isti radio nekoliko puta. Ženke su mu prve prilazile. Richard je čak proveo trenutke sa svinjama koje odvoze u klaonicu i kaže kako je očito da svinje ZNAJU o čemu se radi. Također, živio je i sa svinjama na zatvorenoj farmi te onima koje živi u prirodnijim uvjetima, na otvorenime. Kaže kako je razlika drastična – primjerice one koje žive vani vrlo radi češu uši nogama, dok one u zatvorenim kavezima to nikako ne mogu napraviti jer su kavezi toliko maleni da ne mogu ni podignuti nogu.

Priznaje kako mu je trebalo dva mjeseca nakon druženja sa svinjama da proba svinjetinu. Također, sada pazi podrijetlo svog mesa i trudi se ipak kupovati 'sretne svinje' (koliko netko uzgajan za bilo kakav objed može biti sretan).

Neke činjenice o svinjama – one su četvrta najinteligentnija životinjska vrsta, spavaju 8 sati dnevno, mogu živjeti do 15 godina, no na farmama ih obično ubiju u 28. tjednu života. Po prirodi jedu da se ne prejedu, a muški orgazam može trajati i do pola sata.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.