Indijanka vegetarijanka

29.12.2008., ponedjeljak

Bjork osnovala investicijski fond

Islandska pjevačica Bjork, bacila seu poslovne vode. Naime, dala je svoje ime, ugled, ali i pozamašnu sumu novca fondu koji će ulagati u najbolje i najekološkije projekte na Islandu. Fond se zove Audur Capital, a osnivačice su dvije žene koje smatraju da se u biznis treba unijeti više ženskog gledišta. U sklopu ovog fonda je i Bjork Fund koji trenutno ima oko 826.000 dolara. Iako je Island među prvima osjetio udar globalne krize, ove sposobne žene ne odustaju. Smatraju kako je budućnost Islanda u ulaganju u male obrtnike kojima je prioritet ulaganje u projekte od ekološke i socijalne važnosti.

Island ima svega 350.000 stanovnika, a trenutna stopa nezaposlenosti je 5.4 posto, dok je prošle godine iznosila samo 0.8 posto. Stoga zaželimo Bjork i njenim kolegicama sreću te se nadajmo da će i u Hrvatskoj netko imati slične ideje i kapital.

Inačre, Bjork se tijekom ove godine borila protiv jednog proizvođača aluminija. No, nije uspjela u svojoj nakani nakon čega je bila poprilično deprimirana te je snimila pjesmu Nattura. Nakon depresije krenula je sa spomenutim fondom.



Izvor: Treehugger.com

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.