Indijanka vegetarijanka

13.12.2008., subota

Al Gore: 'Više nam je stalo do Paris Hilton nego do spasa planeta'

Al Gore, nekadašnji kandidat za predsjednika SAD, a sadašnji ekološki osvjestitelj ljudi širom Zemlje te dobitnik Nobelove nagrade, ustvrdio je kako je čovječanstvu mnogo više stalo što se to događa s Paris Hilton, OJ Simpsonom ili Annom Nicole Smith nego što se događa s našom jedinom Zemljom. Al Gore se govorom u kojem je iznio gore navedeno obratio na konferenciji u Poznanu u Poljskoj pred predstavnicima članica UN-a. Ako možda ne znate, i spomenuta je konferencija završila neuspjehom kao i mnoge druge sa sličnom tematikom, među kojima je glavno pitanje – kako smanjiti emisiju CO2.

Al Gore je istaknuo kako se Zemlja zagrijava mnogo brže nego što se to prije očekivalo te je naglasio kako živimo u vremenu opsjednutosti slavnim osobama. 'Politika je postala sklerotična. Moramo se pomaknuti iz paralize i početi razmišljati o krizi Zemlje, a ne samo o slavnim osobama!' rekao je Al Gore.

Nadalje, Al Gore je istaknuo kako je optimističan zbog novog ekološkog plana novog američkog predsjednika Obame, za koji se nada da će ga kopirati i u ostalim dijelovima svijeta.

Izvor: Telegraph.co.uk

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.