Indijanka vegetarijanka

09.11.2008., nedjelja

Pročitajte knjigu Vladimira Nabokova 'Čarobnjak'

Pripovijetka 'Čarobnjak' objavljena je tek desetak godina nakon smrti njezinog autora, Vladimira Nabokova, poznatog po romanu 'Lolita'. Bitno je znati da je 'Čarobnjak' napisan prije 'Lolite' i zapravo je prethodnica vrlo poznatoj 'Loliti' te je tematika vrlo, vrlo slična.

Dakle, srdovječni čovjek koji radi u draguljarnici postaje opčinjen dvanaestogodišnjom djevojčicom. Radi sve kako bi bio u njezinoj blizini pa čak upozanje njezinu majku i oženi se njome. Treba znati da majka boluje od neizlječive bolesti i smrt joj se bliži ubrzanim koracima, a to glavnom liku i odgovara. Naime, jedva čeka trenuitak kada će mu supruga 'otegnuti papcima' samo kako bi postao neometani skrbnik njezine kćerkice, predmeta svojeg obožavanja.

Kada majka konačno 'odapne' draguljar uzima 'malu', kako je voli zvati, pod svoje i vodi na put na more. Put je dug i stanu u jednom mjestu kako bi odmorili i odspavali. No, ljigava strast ne da mu spavati i gol se nadvija nad njeno mlado tijelo te od prevelikog uzbuđenja ejakulira. U tom trenutku mala se budi i sva prestravljena viče i zapomaže. On je želi ušutkati, ali ništa ne pomaže. Ona viče pa viče. Zato on nabrzinu oblači kakvu kabanicu i bježi iz motela te po kiši luta ulicom sav u agoniji dok na njega ne naleti kamion i pregazi ga. I tu je pripovijetki kraj.

Kratka, ali s toliko detalja u rečenici, ova pripovijetka će vas svakako iznenaditi.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.