Indijanka vegetarijanka

21.10.2008., utorak

Slon ovisnik nikada neće biti pušten u divljinu

Slon koji je u Kini proveo tri godini na odvikavanju od droga, neće nikada moći biti pušten u divljinu. Krijumčari životinja davali su mu jesti banane u kojima je heroin i tako je slon postao ovisnik. Kada je sve otrkiveno, slon je bio smješten u sklonište za životinje i uspješno se odviknuo od droga, no sada, kada je naviknut na ljude i to da mu oni nabavljaju hranu, neće moći biti vraćen u divljinu jer ondje ne bi preživio. Osim toga, dobijao je i velike količine lijekova za odvikavanje zbog kojih mu ni psihičko stanje više nije isto. Kada bi ga se pustilo u divljinu, bio bi lak plijen za neke životinje.

Krijumčari su mu davali banane s heroinom kako bi ga lakše uhvatili. Željeli su ga prokrijumčariti iz Kine u Mijanmar (Burmu) i tada su uhvaćeni na granici 2005. godine.

U skloništu za životinje davali su mu između ostalog i velike količine metadona, što je dio odvikavanja od droga, a količine su pet puta veće nego za čovjeka.

Nažalost, ovo nije jedini slon koji je bio ovisan o heroinu. Uz njega još su tri slona u isto vrijeme prošli isti program za odvikavanje.

Sada je psiha ovih slonova znatno drugačija zbog utjecaja droga i lijekova pa oni vrlo lako postaju agresivni te ih iritiraju mnoge stvari.

Izvor: Telegraph.co.uk

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.