Indijanka vegetarijanka
17.10.2008., petak
RECEPT: Čokoladna torta s medom
Tijesto: 3 dag čokolade za kuhanje 6 žlica margarina 3/4šalice meda 1 jaje 1 mala žlica vanilije 1.5 šalica brašna 1 mala žlica sode bikarbone 1 mala žlica praška za pecivo 1/4male žlice soli 1/4 šalice kokosovog brašna 1 šalica vrhnja Glazura: 3 dag čokolade za kuhanje 3 žlice margarina 1/2 šalice meda 1/4 male žlice soli 1/3 šalice mlijeka 1 mala žlica vanilije Priprema: Na laganoj vatri otopite čokoladu. U drugoj posudi utucite kremu od margarina i meda i dodajte otopljenoj čokoladi. Mješavini dodajte sve suhe sastojke uz stalno miješanje. Sjedinjenu masu istresite u okrugli ili četvrtasti lim za tortu i pecite oko 40 minuta na tenmperaturi 175'C. Glazura: otopite čokoladu i umiješajte ostale sastojke, s tim da količinu meda prilagodite vlastitom ukusu. Ostavite neko vrijeme u hladnjaku da se stegne, zatim glazuru nanesite na tijesto. |