Indijanka vegetarijanka

17.10.2008., petak

RECEPT: Čokoladna torta s medom

Tijesto: 3 dag čokolade za kuhanje
6 žlica margarina
3/4šalice meda
1 jaje
1 mala žlica vanilije
1.5 šalica brašna
1 mala žlica sode bikarbone
1 mala žlica praška za pecivo
1/4male žlice soli
1/4 šalice kokosovog brašna
1 šalica vrhnja

Glazura: 3 dag čokolade za kuhanje
3 žlice margarina
1/2 šalice meda
1/4 male žlice soli
1/3 šalice mlijeka
1 mala žlica vanilije

Priprema: Na laganoj vatri otopite čokoladu. U drugoj posudi utucite kremu od margarina i meda i dodajte otopljenoj čokoladi. Mješavini dodajte sve suhe sastojke uz stalno miješanje. Sjedinjenu masu istresite u okrugli ili četvrtasti lim za tortu i pecite oko 40 minuta na tenmperaturi 175'C. Glazura: otopite čokoladu i umiješajte ostale sastojke, s tim da količinu meda prilagodite vlastitom ukusu. Ostavite neko vrijeme u hladnjaku da se stegne, zatim glazuru nanesite na tijesto.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.