Indijanka vegetarijanka

14.10.2008., utorak

RECEPT: Kobasice od mahunarki

Za 6 komada

1 žlica ulja
1 mali crveni luk, nariban
1 mrkva, naribana
1 režanj češnjaka
225 g slanutka iz konzerve, ocijeđenog
225 g bijelog graha iz konzerve, ocijeđenog
1 žličica usitnjenog kima
1 žlica kečapa ili pirea od rajčica
2 žlice tahini paste
sol i papar
1 žlica brašna
150 g krušnih mrvica
2 žlice mljevenih badema

Zagrijte ulje u maloj tavi i dodajte luk, mrkvu i češnjak. Lagano pržite oko 5 minuta. Stavite mahunarke u procesor za hranu i meljite nekoliko sekundi, potom dodajte prženu smjesu, kim, kečap, pastu i napravite grubu smjesu. Pobrašnjenim rukama oblikujte smjesu u 6 kobasica. Umutite jaje u tanjuru te pomiješajte mrvice i bademe posebno. Umočite svaku kobasicu u jaje pa u smjesu s mrvicama i bademom. Ako imate vremena hladite 20 minuta. Pržite kobasice u zagrijanom ulju oko 4 minute, dok ne postanu hrskave i zlatne.

A budući tahini pasta nije nešto što se kod nas može lako naći, evo i recepta za nju.

RECEPT: Tahini pasta

Tahini pasta se može napraviti i u kućnoj radinosti.
100 g sezama
1 dl maslinovog ili sezamovog ulja (može i pola maslinovo, pola suncekokretovo)

Sezam rasporostrite na teflon tavu i prepržite ga bez dodavanja masnoća do zlatne boje. Budite oprezni da vam sezam ne zgori jer će postati gorkog okusa. Pečeni sezam sameljite u fini prah. Postepeno mu dodajite ulje i nastavite sve miksati u mlincu ili blenderu dok ne dobijete finu pastu.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.