Indijanka vegetarijanka
14.10.2008., utorak
RECEPT: Kobasice od mahunarki
Za 6 komada 1 žlica ulja 1 mali crveni luk, nariban 1 mrkva, naribana 1 režanj češnjaka 225 g slanutka iz konzerve, ocijeđenog 225 g bijelog graha iz konzerve, ocijeđenog 1 žličica usitnjenog kima 1 žlica kečapa ili pirea od rajčica 2 žlice tahini paste sol i papar 1 žlica brašna 150 g krušnih mrvica 2 žlice mljevenih badema Zagrijte ulje u maloj tavi i dodajte luk, mrkvu i češnjak. Lagano pržite oko 5 minuta. Stavite mahunarke u procesor za hranu i meljite nekoliko sekundi, potom dodajte prženu smjesu, kim, kečap, pastu i napravite grubu smjesu. Pobrašnjenim rukama oblikujte smjesu u 6 kobasica. Umutite jaje u tanjuru te pomiješajte mrvice i bademe posebno. Umočite svaku kobasicu u jaje pa u smjesu s mrvicama i bademom. Ako imate vremena hladite 20 minuta. Pržite kobasice u zagrijanom ulju oko 4 minute, dok ne postanu hrskave i zlatne. A budući tahini pasta nije nešto što se kod nas može lako naći, evo i recepta za nju. RECEPT: Tahini pasta Tahini pasta se može napraviti i u kućnoj radinosti. 100 g sezama 1 dl maslinovog ili sezamovog ulja (može i pola maslinovo, pola suncekokretovo) Sezam rasporostrite na teflon tavu i prepržite ga bez dodavanja masnoća do zlatne boje. Budite oprezni da vam sezam ne zgori jer će postati gorkog okusa. Pečeni sezam sameljite u fini prah. Postepeno mu dodajite ulje i nastavite sve miksati u mlincu ili blenderu dok ne dobijete finu pastu. |