Indijanka vegetarijanka
13.10.2008., ponedjeljak
RECEPT: Juha od leće
Za 4 osobe: 2 žlice biljnog ulja 2 srednje velika luka, nasjeckana 1 krumpir, tanko narezan 2 stabljike celera, nasjeckanog 2 srednje velike mrkve, naribane 175 g crvene leće 1.5 l temeljca od povrća ili vode 1 lovorov list začinsko bilje po želji sol, papar 4 žlice kiselog vrhnja pola žličice crvene paprike Zagrijte ulje u većem loncu, dodajte luk, krumpir i celer. Promiješajte povrće i pustite da se kuha na slaboj vatri oko 5 minuta. Dodajte mrkvu i miješajte još minutu, a potom umiješajte leću. Ulijte temeljac ili vodu, dodajte lovor i začinsko bilje po želji te sol i papar. Zakuhajte lagano i potom polupoklopljeno kuhajte oko 40 minuta. Poslužite preliveno vrhnjem i pospite s malo crvene paprike. |