Indijanka vegetarijanka

13.10.2008., ponedjeljak

RECEPT: Juha od leće

Za 4 osobe:

2 žlice biljnog ulja
2 srednje velika luka, nasjeckana
1 krumpir, tanko narezan
2 stabljike celera, nasjeckanog
2 srednje velike mrkve, naribane
175 g crvene leće
1.5 l temeljca od povrća ili vode
1 lovorov list
začinsko bilje po želji
sol, papar
4 žlice kiselog vrhnja
pola žličice crvene paprike

Zagrijte ulje u većem loncu, dodajte luk, krumpir i celer. Promiješajte povrće i pustite da se kuha na slaboj vatri oko 5 minuta. Dodajte mrkvu i miješajte još minutu, a potom umiješajte leću. Ulijte temeljac ili vodu, dodajte lovor i začinsko bilje po želji te sol i papar. Zakuhajte lagano i potom polupoklopljeno kuhajte oko 40 minuta. Poslužite preliveno vrhnjem i pospite s malo crvene paprike.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.