< prosinac, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (4)
Studeni 2010 (3)
Listopad 2010 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Da/Ne



Design by: No Brain
Pic by: DeviantArtist

Opis bloga

Willkommen! Rekli biste da pohodite memoare jedne 22-godišnje pasionirane blogerice, ipak, ovo su samo iscrpne analize životnih i kulturnih dimenzija aktualnih u Lijepoj Našoj. Ili ne, uzevši u obzir malograđanštinu s kojom se nerijetko susrećemo u istoj. Ovo je moj pokušaj da Vas informiram na vrijeme, ili da Vas uopće informiram, o hrvatskoj umjetničkoj odnosno glazbenoj sceni. Ona je mala, skromna, ali i obilata mnogim nedorečenim, neotkrivenim talentima koji još čekaju na svoje, potpuno zasluženo, mjesto u toj istoj skromnosti. U sklopu kolegija "Konvergenicija medija" (Fakultet političkih znanosti, Zagreb) pozivam Vas da zajedno istražimo velike i manje velike umjetnike naše male scene. Sasvim sigurno, ponekad ćete osjetiti naklonost moje malenkosti određenom radikalizmu, kontroverzi, anomaliji... Ali ništa za to. Poput velikog Maupassanta, tvrdim da pisana riječ NE MOŽE biti apsolutna preslika stvarnosti. Potrebno je unijeti osobu, intelekt, sebe. U skladu s time, završavam ovaj "promotivni" dio velikom Sartreovom glosom - "Homo sum: humani nihil a me alineum puto"!
Pozdrav

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr




OTVORENA VELIKA IZLOŽBA EDE MURTIĆA U MSU

Photobucket

4. prosinca u Muzeju suvremene umjetnosti otvorena je izložba akademskog slikara Ede Murtića pod nazivom "Iz Donacije Murtić - Prema realizaciji vizije” Time je ostvarena umjetnikova želja da Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj daruje reprezentativni presjek svog dugogodišnjeg stvaralaštva. Donacija s više od tisuću radova obuhvaća umjetnikov opus od 1941. do 2004. godine.


Photobucket


Izložbu je otvorio predsjednik dr. Ivo Josipović koji je tom prilikom naglasio kako je Murtić iza sebe ostavio djelo koje je dio hrvatske, europske i svjetske kulturne baštine. Izloženo je 300-injak djela, a upravo je spomenutom izložbom, jedan od najvećih hrvatskih slikara druge polovine 20. stoljeća, prikazan kao multidisciplinarni umjetnik. Osim slika koje su raspoređene po razdobljima umjetnikova stvaralaštva, izložene su i Murtićeve skuplture, keramike, mozaici, crteži i emajli.

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Autor izložbe je Branko Franceschi i zahvaljujući njemu zastupljeni su radovi iz svih slikarevih stvaralačkih faza. Uz samu izložbu, MSU nudi mnoge popratne događaje kao što su okrugli stolovi, projekcije filmova o Murtiću i ostali edukativni programi. Tako će se u drugoj polovici siječnja 2011. godine u Muzeju održati međunarodna tribina koja će javno razmatrati ustrojstvo, formate kao i programsku praksu srodnih institucija utemeljenih na ostavštini Murtićevih suvremenika poput Vedove, Burria i mnogih drugih.
Uoči samog otvorenja izložbe, gradonačelnik Bandić otvorio je ulicu u blizini Muzeja koja nosi ime ovog poznatog hrvatskog slikara i umjetnika.
Izložba je ujedno i uvod u obilježavanje prve godišnjice djelovanja MSU, a otvorena je do 30. siječnja 2011.








12.12.2010. u 15:39

| .Komentari (0) | Da/Ne | Printaj | # |






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.