H S L S - POPOVAČA


pišite nam na hslspopovaca@gmail.com

HSLS

MLADI HRVATSKI LIBERALI

HSLS KUTINA

HSLS SISAK
Postani član HSLS-a!
ispunjavanjem online pristupnice !!!

HSLS je politička stranka centra kojoj je ishodište čovjek kao pojedinac te smatra da je slobodna samo ona zajednica u kojoj je slobodan i socijalno siguran svaki pojedinac kao najveća vrijednost.

Zauzima se za: hrvatsku državu kao republiku liberalne demokracije u kojoj svi njezini državljani imaju ista prava, socijalnu koheziju koja se može uspostaviti samo ravnotežom interesa poduzetničkog sloja i kapitala s jedne i radno ovisnog pučanstva s druge strane, liberalne i neoliberalne koncepcije koje su u parlamentarnim demokracijama dio većine stranačkih programa. Opća liberalna načela na kojima se utemeljuje i za koje se zauzima HSLS su sljedeća: svi ljudi imaju jednaka i neotuđiva prava (fizičku i duhovnu nepovredivost, slobodu govora i javnog istupanja i udruživanja te pravo na očuvani okoliš), pravo na ograničenje arbitrarnosti vlasti (pravo građanina da se s njim postupa u skladu sa zakonom), pravo na osnovnu zdravstvenu i socijalnu zaštitu, školovanje, biranje zanimanja, ekonomske slobode – slobode poduzetništva, pravo i mogućnost razvoja svih posebnosti (osobnih, kolektivnih, regionalnih, kulturnih i drugih), demilitarizacija i razoružanje, tolerancija i kultura političkog dijaloga, država višestranačke parlamentarne demokracije uz strogu podjelu vlasti i neovisnost sudstva, institucionalna zaštita manjinskog ili pojedinačnog mišljenja te autonomija gospodarskog i duhovnog života pojedinca.




Predsjednica ogranka HSLS-a dr.med. Marija Starčević

HSLS POPOVAČA

subota, 08.03.2014.

MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Drage građanke,

Od srca vam čestitam Međunarodni dan žena, dan kada se prisjećamo svih onih hrabrih i odlučnih žena koje su nas zadužile kroz povijest svojim iznimnim doprinosom razvoju našeg društva, ali jednako tako i svih onih žena, majki, supruga, kćeri i suradnica bez kojih ne bismo bili to što jesmo.

Ipak, još uvijek žene nisu ravnopravne, još uvijek su statistike poražavajuće, još uvijek svjedočimo diskriminaciji žena i porastu nasilja nad ženama.

I zato je ovo dan kada se samo podsjećamo da je naša obaveza djelovati svih 365 dana u godini, u svim segmentima društva, svakodnevno se zalažući za istinsku ravnopravnost žena u društvu.


Stoga vam još jednom, poštovane građanke i liberalke, u ime HSLS-a i svoje osobno, čestitam Međunarodni dan žena.

Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a
I.O.HSLS-a Popovača

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.03.2014.

UTEMELJENO PARTNERSTVO HRVATSKOG CENTRA

HSLS i Nacionalni forum danas su u Zagrebu potpisali platformu "Partnerstvo hrvatskog centra" i dogovorili zajednički nastup na izborima za Europski parlament koji će se održati 25.svibnja.
Partnerstvo hrvatskog centra podržao je i Primorsko-goranski savez

- 14:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pomoć za stradale u poplavama

Pomoć za stradale u poplavama prikupljati će se od ponedjeljka 03.03.2014. do petka 07.03.2014. od 17:00 do 19:00 u prostoriji Pastoralnog centra u Popovači a biti će podijeljena stradalima u poplavama preko Sisačkog Caritasa.Ukoliko netko želi darivati novčana sredstva neka se javi predsjedniku svog mjesnog ogranka ili u Caritas Popovače .Kontakt je Faletar Željko 095 / 901 – 2409 - kao i za sve ostale detaljne informacije.

Grad Popovača usvojio je Odluku o pomoći stanovnicima poplavljenih područja Sisačko- moslavačke županije, temeljem koje su posebni novčani prilozi u iznosu od po 5.000,00 kuna uplaćeni Gradu Petrinji te Općini Lekenik.
„Pored osiguravanja pomoći stanovnicima na svom području ugroženima od polave, Grad Popovača uključio se u i pomoć stanovnicima iz drugih dijelova Sisačko- moslavačke županije koji se suočavaju s poplavama, a na temelju zamolbi koje su nam upućene od strane Grada Petrinje i Općine Lekenik. Na ovim su područjima poplavljene brojne kuće te je uništeno mnogo od onoga što su građani godinama stvarali, te su njihove potrebe znatno veće od raspoloživih sredstava pripadajućih lokalnih jedinica koje su nam se stoga obratile za pomoć i svakoj od njih uplaćen je prilog u iznosu od 5.000,00 kuna"- istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković.U Popovači je sinoć održan sastanak predstavnika lokalnih udruga koje djeluju na području Grada Popovače, mjesnih odbora i Caritasa te je dogovoreno organiziranje akcije prikupljanja pomoći za poplavljena
područja SMŽ koja će u periodu od 2. do 10. ožujka biti provedena u svim mjesnim odborima. Podjela odnosno uručivanje pomoći stanovnicima suočenima s poplavama bit će, kako je definirano, organizirano putem Caritasa Sisačke biskupije.

- 14:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Održana 7. sjednica Gradskog vijeća

Na sastanku I.O.HSLS-a Popovača jednoglasno je prihvaćena odluka da Željka Franjić iz Volodera zamijeni u gradskom vijeću prerano preminulog Kornelija Kovača.Nakon izvješća Mandatne komisije, prisegu je položila na 7. sjednici gradskog vijeća.
U ime kluba vijećnika HSLS-a Andrija Ričko je postavio slijeća pitanja:
1. Da li su se ikad vodili razgovori na nivou Županije ili Države da se napravi rekonstrukcija državne ceste Sisak Popovača u dijelu Brezovice da nebi bilo ovakvih problema uslijed velikih poplava?
2. Da li se može išta poduzeti u dijelu ceste kod semafora jer tamo stoji voda, doslovce bazen kada padaju kiše?
3. Postoji li mogućnost gradnje malog igrališta u Osekovu kod škole?

Odgovarajući na vijećničko pitanje, gradonačelnik Popovače Josip Mišković naglasio je kako su poplave sve učestalije i nedopustivo je da se voda nekontrolirano ispušta u Lonjsko polje čime se uz zatvaranje ceste ugrožavaju i naselja Stružec i Donja Jelenska."Uz dužno poštovanje zaštite svih gradova i općina uz rijeku Savu, nedopustivo je nekontrolirano ispustiti vodu u Lonjsko polje, a da se nisu osigurala naselja koja će biti ugrožena od te vode. Uputili smo dopis Hrvatskim vodama i dobili odgovor kako je potrebno izgraditi nasip u Donjoj Jelenskoj i izgraditi prepumpna stanica na kanalu Obžev u Strušcu. Ta se obećanja ponavljaju iz godine u godinu, a kada poplave prođu ništa se ne poduzima.Tražimo stoga što hitnije rješavanje tih problema. Vatrogasci koji su danas dolje treba ih dodatno platiti ,naftu, platiti njihovu hranu, njihov sat to sve ide iz našeg proračuna. Zatvaranje državne ceste Popovača- Sisak koja jedina spaja sisački i moslavački dio županije već je postala normalna pojava i to više ne vodi ničemu. Djeca ne pohađaju školu, radnici ne mogu normalno na posao, trpi se gospodarska šteta i rekonstrukcija te ceste trebala bi biti prioritet odmah nakon ove poplave"- zaključio je Mišković.
2.Problem je u nadležnosti Županijskih cesta i sa ove sjednice će opet biti upućen zahtjev za rješenje ovog problema.
3.Osekovo ima ispred crkve malonogometno igralište i gradonačelnik smatra da ne postoji potreba a i da do sada nitko nije uputio takav zahtjev a ako će ih biti npr.od strane škole tada će ih razmotriti.


- 13:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2017 (1)
Travanj 2015 (1)
Prosinac 2014 (1)
Studeni 2014 (3)
Listopad 2014 (3)
Kolovoz 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (2)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (4)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (1)
Listopad 2013 (3)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (2)
Travanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (4)
Prosinac 2012 (3)
Studeni 2012 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Lipanj 2012 (1)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Prosinac 2011 (3)
Studeni 2011 (5)
Listopad 2011 (4)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (3)
Svibanj 2011 (1)
Travanj 2011 (6)
Ožujak 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (6)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (6)
Svibanj 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

N A J A V E
---------------------------------------
web counter
web counter




Free Web ClockDiseño Web



Image Hosted by ImageShack.us