H S L S - POPOVAČA


pišite nam na hslspopovaca@gmail.com

HSLS

MLADI HRVATSKI LIBERALI

HSLS KUTINA

HSLS SISAK
Postani član HSLS-a!
ispunjavanjem online pristupnice !!!

HSLS je politička stranka centra kojoj je ishodište čovjek kao pojedinac te smatra da je slobodna samo ona zajednica u kojoj je slobodan i socijalno siguran svaki pojedinac kao najveća vrijednost.

Zauzima se za: hrvatsku državu kao republiku liberalne demokracije u kojoj svi njezini državljani imaju ista prava, socijalnu koheziju koja se može uspostaviti samo ravnotežom interesa poduzetničkog sloja i kapitala s jedne i radno ovisnog pučanstva s druge strane, liberalne i neoliberalne koncepcije koje su u parlamentarnim demokracijama dio većine stranačkih programa. Opća liberalna načela na kojima se utemeljuje i za koje se zauzima HSLS su sljedeća: svi ljudi imaju jednaka i neotuđiva prava (fizičku i duhovnu nepovredivost, slobodu govora i javnog istupanja i udruživanja te pravo na očuvani okoliš), pravo na ograničenje arbitrarnosti vlasti (pravo građanina da se s njim postupa u skladu sa zakonom), pravo na osnovnu zdravstvenu i socijalnu zaštitu, školovanje, biranje zanimanja, ekonomske slobode – slobode poduzetništva, pravo i mogućnost razvoja svih posebnosti (osobnih, kolektivnih, regionalnih, kulturnih i drugih), demilitarizacija i razoružanje, tolerancija i kultura političkog dijaloga, država višestranačke parlamentarne demokracije uz strogu podjelu vlasti i neovisnost sudstva, institucionalna zaštita manjinskog ili pojedinačnog mišljenja te autonomija gospodarskog i duhovnog života pojedinca.




Predsjednica ogranka HSLS-a dr.med. Marija Starčević

HSLS POPOVAČA

utorak, 22.06.2010.

Promjenjen je datum održavanja 2. sjednice izvršnog odbora

Dana 25.06.2010. u 20 h u Domu kulture u Popovači održat će se 2.sjednica Izvršnog odbora O.O.Popovača ,te Nadzornog odbora.

Dnevni red:

1.) Imenovanje članova za odlazak na Županijsku izbornu skupštinu ,te prijedlog kandidata za pojedina tijela Ž.O.
2.) Izbor predsjednika Nadzornog odbora O.O. HSLS-a Popovača
3.) Razno

- 14:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.06.2010.

ODRŽANA 1. SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA OO HSLS-A POPOVAČA

Sinoć 16.06. u Popovači je održana 1. sjednica Izvršnog odbora OO HSLS-a Popovača sa dnevnim redom:

1. Analiza izborne Skupštine
2. Novčano poslovanje te donošenje odluka o plaćanju dospjelih troškova
3. Plan rada u narednom razdoblju
4. Analiza rezultata izbora za mjesne odbore
5. Priprema za županijsku Skupštinu HSLS-a 02.07.2010.
6. Razno


Sjednici izvršnog odbora od ukupno 13 članova; prisutni su bili;

predsjednica - Marija Starčević
potpredsjednici - Dražen Kocet i Stjepan Ričko
tajnik - Miroslav Belinić
rizničar - Darko Sambolek
članovi; - Vladimir Kocet, Andrija Ričko, Ana Jantolek, Mijo Golomboš



Sljedeći sastanak Izvršnog odbora održat će se 25.06.2010. s početkom u 20:00 u Domu kulture Popovača.


- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.06.2010.

Marija Starčević nova predsjednica općinskog ogranka HSLS-a


fotografija:Dvoje predsjednika
U petak je održana izborna skupština Općinskog ogranka HSLS-a Popovača na kojoj je za predsjednicu Ogranka izabrana Marija Starčević, a za dopredsjednike Dražen Kocet i Stjepan Ričko.

Osvrnuvši se na rad Ogranka od 2008. godine do danas, dosadašnji predsjednik popovačkog Ogranka HSLS-a Dražen Kocet naglasio je kako se u tom periodu bilježi rast popularnosti stranke što potvrđuju i nedavno održani Izbori za Vijeća mjesnih odbora Općine Popovača. ‘Da je stranka na općinskom nivou doživjela revitalizaciju i krenula uzlaznom putanjom svjedoči i činjenica da nam se u navedenom periodu priključilo 59 novih članova'- kazao je Kocet najavivši kako se, pored nedavno osnovanog ogranka u Osekovu, uskoro očekuje osnivanje istih u Voloderu te Gornjoj Jelenskoj.
Image Hosted by ImageShack.us
fotografija:Dosadašnji predsjednik


Kako je kazao, HSLS je nakon lokalnih izbora u svibnju prošle godine bio poželjan koalicijski partner, a ostvario je korektnu suradnju sa svim strankama na lokalnoj političkoj sceni. ‘Zadovoljni smo i svojom participacijom u radu Općinskog vijeća gdje kontinuirano iznosimo svoje prijedloge'- zaključio je Kocet.


Da je HSLS izgradio kvalitetnu suradnju s ostalim lokalnim političkim opcijama, potvrdili su izbornoj skupštini nazočni predstavnici stranaka kao i zamjenica općinskog načelnika Kristina Ričković- Rusan naglasivši kako HSLS svoju kvalitetu u radu dokazuje konstruktivnim prijedlozima koji nisu bazirani na napadima drugih.
Skupštinu su pozdravili i član predsjedništva stranke, kutinski gradonačelnik Davor Žmegač te predsjednik Županijske organizacije HSLS-a Zdravko Nikšić naglasivši važnost političkog angažmana. ‘Ukoliko se mi nećemo baviti politikom, ona će se baviti nama na način da će o važnim stvarima često odlučivati nekompetentne osobe'.

Image Hosted by ImageShack.us
fotografija:HSLS


Izbornoj skupštini popovačkih liberala nazočio je i predsjednik stranke Darinko Kosor. ‘Za mene je svaki ogranak jednako važan. Kao član stranke već 19 godina, očekujem od vas da obranimo žutu boju HSLS-a koji na nivou Sisačko- moslavačke županije ima tri gradonačelnika što također potvrđuje da se vraćamo na političku scenu'- naglasio je Kosor.



Novoizabrana predsjednica popovačkog HSLS-a Marija Starčević koja je u proteklom mandatu obnašala funkciju općinske donačelnice, obećala je poštenje i časnost u svom radu te poštivanje svakog člana. ‘Bit ćemo osvježenje na općinskoj političkoj sceni, a svoje aktivnosti usmjeriti na pripremu za iduće lokalne izbore do kada planiramo u svakom mjesnom odboru formirati ogranak kako bi na iste izašli samostalno'- najavila je Marija Starčević.








- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.06.2010.

Rezultati HSLS-a na izborima za mjesne odbore

Na osnovi službenih rezultata Izbornog povjerenstva općine Popovača HSLS je ostvario sljedeće rezultate ;

Donja Vlahinička; 1 član u Vijeću mjesnog odbora

Popovača; 2 člana u Vijeću mjesnog odbora

Osekovo; 2 člana u Vijeću mjesnog odbora

Potok; nije ostvaren pozitivan rezultat

U ostalim mjesnim odborima HSLS nije postavio kandidacijske liste.



Zahvaljujemo se svim grankama, građanima mještanka i mještanima na ukazanom povjerenju te se nadamo da ćemo s našim članovima u Viječima mjesnih odbora raditi na zajedničko zadovoljstvo svih.


Vaš HSLS !!!



- 20:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Članice HSLS ogranak Popovača na osnivačkoj skupštini ženske inicijative HSLS-a " LIBERALKI"

Image Hosted by ImageShack.us
fotografija:Split, 05.06.2010.
5. lipnja 2010 u Splitu članice HSLS-a ogranak Popovača učestvovale su na osnivačkoj skupštini ženske inicijative HSLS-a "LIBERALKI", predvođene dr.med. Marijom Starčević


Osnivačku Skupštinu pozdravio je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, predsjednica središnjeg vijeća stranke Đurđa Adlešić i mnogi uzvanici.


Uz aktivno učešće na osnivačkoj Skupštini naše Liberalke iskoristile su slobodno vrijeme i za mnoge razgovore sa čelništvom HSLS-a te uputile među ostalima i predsjedniku HSLS-a poziv za izbornu Skupštinu HSLS-a ogranak Popovača koji se održava 11. lipnja u 20:00 u Popovači.


Za predsjednicu „Liberalki“ izabrana je Diana Pečkaj Vuković, spisateljica, povjesničarka umjetnosti i diplomirana novinarka iz Zagreba, dok su potpredsjednicama postale Slavica Jakobović Fribec, slavistica, komparatistica i dipl. knjižničarka, također iz Zagreba, Suzana Perdec, dipl. inžinjerka prometa iz Čakovca, Jasminka Kremer, diplomirana ekonomistica iz Vinkovaca i prof. Ljiljana Vidučić, profesorica na Katedri za financije splitskog Ekonomskog fakulteta. Tajnicom Liberalki postala je Vesna Furtinger Barac, magistrica znanosti i specijalist stomatolog iz Zagreba.
Image Hosted by ImageShack.us
fotografija:Split, 05.06.2010.



Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, izrazio je svoje zadovoljstvo i ponos članicama Liberalki. "Ovo je novi Izborni stožer HSLS-a za parlamentarne izbore i prvi predizborni skup naše stranke, bili oni u svibnju ili studenom 2011. godine“, naglasio je Kosor. Dodao je i kako Liberalkama u okviru HSLS-a želi što veću samostalnost, za razliku od drugih stranaka koje su, tvrdi, centralizirane.

..brze na okidaću, naše "Liberalke" snimile su nam i mnoštvo foto materijala pa uživajte...





Opširnije

- 12:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 02.06.2010.

HSLS Popovača

Image Hosted by ImageShack.us

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2017 (1)
Travanj 2015 (1)
Prosinac 2014 (1)
Studeni 2014 (3)
Listopad 2014 (3)
Kolovoz 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (2)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (4)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (1)
Listopad 2013 (3)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (2)
Travanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (4)
Prosinac 2012 (3)
Studeni 2012 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Lipanj 2012 (1)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Prosinac 2011 (3)
Studeni 2011 (5)
Listopad 2011 (4)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (3)
Svibanj 2011 (1)
Travanj 2011 (6)
Ožujak 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (6)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (6)
Svibanj 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

N A J A V E
---------------------------------------
web counter
web counter




Free Web ClockDiseño Web



Image Hosted by ImageShack.us