Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hsls-popovaca

Marketing

Održana 7. sjednica Gradskog vijeća

Na sastanku I.O.HSLS-a Popovača jednoglasno je prihvaćena odluka da Željka Franjić iz Volodera zamijeni u gradskom vijeću prerano preminulog Kornelija Kovača.Nakon izvješća Mandatne komisije, prisegu je položila na 7. sjednici gradskog vijeća.
U ime kluba vijećnika HSLS-a Andrija Ričko je postavio slijeća pitanja:
1. Da li su se ikad vodili razgovori na nivou Županije ili Države da se napravi rekonstrukcija državne ceste Sisak Popovača u dijelu Brezovice da nebi bilo ovakvih problema uslijed velikih poplava?
2. Da li se može išta poduzeti u dijelu ceste kod semafora jer tamo stoji voda, doslovce bazen kada padaju kiše?
3. Postoji li mogućnost gradnje malog igrališta u Osekovu kod škole?

Odgovarajući na vijećničko pitanje, gradonačelnik Popovače Josip Mišković naglasio je kako su poplave sve učestalije i nedopustivo je da se voda nekontrolirano ispušta u Lonjsko polje čime se uz zatvaranje ceste ugrožavaju i naselja Stružec i Donja Jelenska."Uz dužno poštovanje zaštite svih gradova i općina uz rijeku Savu, nedopustivo je nekontrolirano ispustiti vodu u Lonjsko polje, a da se nisu osigurala naselja koja će biti ugrožena od te vode. Uputili smo dopis Hrvatskim vodama i dobili odgovor kako je potrebno izgraditi nasip u Donjoj Jelenskoj i izgraditi prepumpna stanica na kanalu Obžev u Strušcu. Ta se obećanja ponavljaju iz godine u godinu, a kada poplave prođu ništa se ne poduzima.Tražimo stoga što hitnije rješavanje tih problema. Vatrogasci koji su danas dolje treba ih dodatno platiti ,naftu, platiti njihovu hranu, njihov sat to sve ide iz našeg proračuna. Zatvaranje državne ceste Popovača- Sisak koja jedina spaja sisački i moslavački dio županije već je postala normalna pojava i to više ne vodi ničemu. Djeca ne pohađaju školu, radnici ne mogu normalno na posao, trpi se gospodarska šteta i rekonstrukcija te ceste trebala bi biti prioritet odmah nakon ove poplave"- zaključio je Mišković.
2.Problem je u nadležnosti Županijskih cesta i sa ove sjednice će opet biti upućen zahtjev za rješenje ovog problema.
3.Osekovo ima ispred crkve malonogometno igralište i gradonačelnik smatra da ne postoji potreba a i da do sada nitko nije uputio takav zahtjev a ako će ih biti npr.od strane škole tada će ih razmotriti.




Post je objavljen 02.03.2014. u 13:52 sati.