Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hsls-popovaca

Marketing

Pomoć za stradale u poplavama

Pomoć za stradale u poplavama prikupljati će se od ponedjeljka 03.03.2014. do petka 07.03.2014. od 17:00 do 19:00 u prostoriji Pastoralnog centra u Popovači a biti će podijeljena stradalima u poplavama preko Sisačkog Caritasa.Ukoliko netko želi darivati novčana sredstva neka se javi predsjedniku svog mjesnog ogranka ili u Caritas Popovače .Kontakt je Faletar Željko 095 / 901 – 2409 - kao i za sve ostale detaljne informacije.


Grad Popovača usvojio je Odluku o pomoći stanovnicima poplavljenih područja Sisačko- moslavačke županije, temeljem koje su posebni novčani prilozi u iznosu od po 5.000,00 kuna uplaćeni Gradu Petrinji te Općini Lekenik.
„Pored osiguravanja pomoći stanovnicima na svom području ugroženima od polave, Grad Popovača uključio se u i pomoć stanovnicima iz drugih dijelova Sisačko- moslavačke županije koji se suočavaju s poplavama, a na temelju zamolbi koje su nam upućene od strane Grada Petrinje i Općine Lekenik. Na ovim su područjima poplavljene brojne kuće te je uništeno mnogo od onoga što su građani godinama stvarali, te su njihove potrebe znatno veće od raspoloživih sredstava pripadajućih lokalnih jedinica koje su nam se stoga obratile za pomoć i svakoj od njih uplaćen je prilog u iznosu od 5.000,00 kuna"- istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković.U Popovači je sinoć održan sastanak predstavnika lokalnih udruga koje djeluju na području Grada Popovače, mjesnih odbora i Caritasa te je dogovoreno organiziranje akcije prikupljanja pomoći za poplavljena
područja SMŽ koja će u periodu od 2. do 10. ožujka biti provedena u svim mjesnim odborima. Podjela odnosno uručivanje pomoći stanovnicima suočenima s poplavama bit će, kako je definirano, organizirano putem Caritasa Sisačke biskupije.

Post je objavljen 02.03.2014. u 14:29 sati.