hrvatskaHrvatska

ponedjeljak, 17.01.2011.

Kakav smo mi to narod?

Ovih dana imao sam priliku čuti, a i pročitati neke interesantne članke o zemljama članicama tzv. Europske Unije. Prvi je od 02.01.2011. godine s naslovom „Poljska jedina u EU koju je kriza zaobišla“, drugi „Belgija bez vlade - ruši sve rekorde“ od 08.01.2011. kao i „Oporavak gospodarstava zemalja kandidata“ od 14.01.2011.. Naoko tri teksta bez međusobne poveznice, ali koja su vrlo simptomatična za događanja u Republici Hrvatskoj.

U prvom tekstu „Poljska jedina u EU koju je kriza zaobišla“ autor se pita: „Kako su od zemlje siromaštva i gladi, u tako kratkom razdoblju, došli do toga da stranci u nju rado ulažu?“

Prije nego vam dam autorove konstatacije sjetite se koliko su prije samo 20 godina Poljaci bili svjetlosnih godina iza nas po svemu, a ne samo po ekonomiji odnosno „gospodarstvu“ kako Tuđmanova klijentela to voli formulirati. A sve je bilo vrlo jednostavno. Autor teksta kaže:

- „Nakon rušenja željezne zavjese Poljaci nisu dopustili uništavanje poljoprivrede i industrije.“
- „Prije sedam-osam godina obračunali su se s korupcijom u vrhu vlasti.“
- „Trošiti se moglo onoliko koliko se ima i ništa više.“
- „Na ljestvici stotinu svjetskih gradova s najpovoljnijom poslovnom klimom za otvaranje tvrtke ili pogona stranih kompanija su i tri poljska grada: Varšava, Wroclaw i Krakov. Najviše stranih ulaganja dolazi iz Njemačke, Nizozemske, SAD-a, Izraela i Kine. Prošle godine ona su iznosila više od 14 milijardi eura.“
- „Svaka od 16 regija stranim investitorima nudi katalog investicija. Riječ je o pripremljenim projektima u investicijskim zonama.“

To je samo 5 konstatacija. Svakom pametnom, poštenom i dobronamjernom i previše. A što je Tuđman uradio. Uzviknuo je „Imamo je“ i iza toga slijedi:

- Uništavanje i rasprodaja poljoprivrede, industrije i kompletnog bankarskog sustava u vlasništvu hrvatskog naroda.
- Korupcija je postala uobičajeni „way of life“ kojeg potiče direktno HDZ-ova Vlada i to kroz skoro cijelo razdoblje od 20-tak godina tzv. Samostalne i suverene Republike Hrvatske. I za vrijeme Račana napravljeni pomaci, bez participiranja u vlasništvu nad sredstvima rada, bili su samo uludi pokušaj. HDZ-ovci i stranci su vlasnici svega pa i sredstava rada, dakle jedini su koji mogu nešto suvislo i napraviti, ili vlast Republike Hrvatske provođenjem revizije privatizacije i dovođenjem pravde i morala ponovno na ova područja. Bez toga sve je čorak.
- Stranih ulaganja gotovo i nema jer je korupcija tolikog maha da nitko i ne želi ulagati u Hrvatsku.
- Strategije razvoja nema niti će je biti dok je Jaca na vlasti jer, što netko tko o tome pojma nema, može nešto suvislo i napraviti. Iskustvo kumrovačke partijske škole, tzv. novinarski rad i vjerojatno kupljena diploma pravnog fakulteta, kao i nedostatak bilo kakvog stvaralačkog iskustva i znanja, po onome „kud Ivo tud i ja“, nisu temelji za nešto ozbiljnije osim daljnje destrukcije i odugovlačenja kraha i traženja puteva, za pronalaženje puteva, za pronalaženje puteva.....
Jer mi hrvati smo žilav narod i nitko ne može preživjeti ono što mi možemo. Očigledno. Dvadeset godina sustavne destrukcije, a mi još uvijek živi, mirni i čekamo neko čudo. Kakav smo mi to narod?

Drugi tekst „Belgija bez vlade - ruši sve rekorde“ konstatira da:

- „Belgija danas obara europski rekord najdulje političke krize u kojoj državom upravlja privremena vlada“ od preko 208 dana.
- „Prema mišljenju mnogih, ta je država uspješno predsjedala EU-om, iako je sama bila bez kormila.“ (Recimo da je tome tako, što čisto sumnjam, ali neka bude.)

Pa koji zaključak čovjek prosječne inteligencije iz ovoga može izvuči. Pa ljudi moji, i nama bi sigurno bilo bolje bez naše Vlade nego s njom. Rezultati „rada“ naše Vlade i više su nego pogubni, ne samo za hrvatsku ekonomiju nego i za sve pore života u Hrvatskoj, za gotovo sve građane osim za „Ali Tuđmana i 200 hrvatskih obitelji“.

I treći članak „Oporavak gospodarstava zemalja kandidata“ pokazuje da cit.:

- „Oporavak gospodarstava zemalja koje žele pristupiti Europskoj uniji općenito je ubrzan u trećem tromjesečju.“
- „Turska se ponovno istaknula najvišom stopom rasta realnog BDP-a (5,5 posto) među zemljama kandidatima i onima u procesu pristupa. U Albaniji je rast ubrzan na 4,9 posto, u Srbiji na 2,7 posto, a u Makedoniji na 1,3 posto, navodi se u tromjesečnom izvješću EK.
- „U Hrvatskoj je u trećem tromjesečju počeo blagi oporavak, uz stopu rasta od 0,2 posto, a preliminarni podaci upućuju i na početak oporavka u Crnoj Gori, uz stopu rasta od dva posto.“

I ovih jadnih, što se kasnije ispostavilo i lažnih, 0,2 posto, postali su stvarnih oko – 2,0 posto, što u stvari znači da i dalje tonemo, tonemo i tonemo. Nezaposlenih preko 320.000. I dokle ćemo. Ne zna se. Vjerojatno dok i dalje budemo imalu ovakvu vlast koju vjerojatno i zaslužujemo kad u 20 godina nismo bili kadri izabrati nešto što valja.
Da tragedija bude veća, antikorupcijska strategija naše premijerke je samo obično bacanje pijeska u oči promatračima Europske Unije i pokušaj legalizacije ratnoprofiterske pretvorbe i prihvatizacije.
Jedino svjetlo, za koje je kvazi oporba zaslužna, recimo to tako, da je taj zločin kao nezastarjevajući, unesen u Ustav Republike Hrvatske. Na savjesti budućih generacija i Vlada bit će da se taj ratno-profiterski zločin i genocid potpuno istraži i najstrože sankcionira. Pa bio on hrvatski, talijanski, njemački ili bilo čiji. U ime i za račun hrvatskog naroda.

A u međuvremenu, dok traje ova farsa, klerofašizam neviđenih razmjera buja i buja Hrvatskom i internetom. Šire se laži i obmane, neviđena mržnja i amoral, čak i neki bivši pretendenti za predsjednika ove izmučene tzv. „Republike Hrvatske“.

UDBA i komunizam, koji nigdje i nikada u stvarnosti nije zaživio, su i dalje krivi za sve, pa i za Sanadera, i osobito za hercegovačku crkvu u hrvata. I zna se zbog čega, a i s razlogom.
Ali „draga gospodo“, hrvatski narod kakav god da je, takve vaše bestijalnosti i mržnju neće progutati. Dijaspora možda da, ali domicilna Hrvatska nikada.

Hrvati moji, budimo napokon svoji na svome i ne dozvolimo beštijama da nam i dalje ovo rade.


Amen.

17.01.2011. u 10:57 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2011 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ožujak 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (5)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Hrvatska

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr