hrvatskaHrvatska

petak, 17.12.2010.

Za sve je UDBA kriva!

Najprije je došao Franjo, pa odmah za njim i Gojko koji je bio na školovanju u Kanadi za pic majstora (jer mu je to bilo nužno potrebno da bi postao ministar obrane). I tako smo mi hrvati „popušili“ Hrvatsku (čitaj hercegovci su dobili svoju državu). Milan i Ivić već su bili tu na školovanju. Također su tu bili i školovali se i KGB-ovci i CIA-ovci.
I svi su se oni lijepo napljačkali, što kao ministri, što kao gradonačelnici, što kao iskusni građevinski poduzetnici ili kao mafijaši. A ni „crkvi u hrvata“ nije bilo loše, oni su još i dobili plaće za ono kao nešto korisno rade.
Onda se je pojavio i Ante pa smo umjesto krumpira i zelja počeli jesti krompira i kupusa. Zrakomlati, nadnevci, športovi i totalno krivi nehrvatski naglasci su nam još od prije bili poznati, koristili su se njima tzv. “pravi hrvati“.

A mi smo ostali bez države, dobili smo novi jezik, banke su se sanirale pa poklonile strancima, naša poduzeća su se najprije „sama od sebe“ pretvorila, a onda ih je Franjo po svom naumu i prihvatizirao, izgubili smo i radna mjesta, poslali nas u prijevremene zaslužene mirovine, doduše i zasluženo mizerne, a sad će nas, koje će prijevremeno umiroviti, još i penalizirati. Crkavica s burze je sve manja i manja ako i na nju imate neko pravo, a ostali smo i bez dopunskog zdravstvenog osiguranja kojeg si trebamo sami plaćati (ne znam od kuda ili iz čega). Pogrebe si također trebamo sami platiti ili uplaćivati u Pogrebne pripomoći.

A onda se pojavio i Ivo i on se uredno napljačkao i to nezamislivo. I ne samo on nego i njegova cijela Vlada po onoj „kud Ivo tud i ja“.

I zamislite neki dan ja dolazim u moj omiljeni lokal kad će tamo jedam mladi hercegovac:

„Sve su nam ukrali. I znate tko je za to kriv: Udba“, reče on i ostade živ.“ I sve su za to krivi Mesić i Manolić, i zamislite da li bi Milanović uopće bio u diplomaciji da nije bilo UDBE i da ga Ivo nije malo pogurao“. A ja kao i svi hrvati. Bez riječi.

I onda sam si malo razmišljao, pa sam došao do zaključka da su sada nakon dvadesetak godina i oni vjerojatno ostali bez svoje odnosno naše države (mi vjerojatno dvaput), nema se više što pljačkati jer je gotovo sve opljačkano, siva ekonomija je prepuna i neisplativa, pa su i tzv. „braniteljske i invalidske mirovine“ došle u pitanje. I gdje će oni sada radit ono „lezi lebe da te jedem“ što kažu braća srbi. Možda nazad u Hercegovinu ili Kanadu. Kamo sreće.

Gledajući neki dan vijesti s Kosova pomislih vjerojatno i albanci misle da je za pljačku Hashima Thacija kriva UDBA. Pa on se samo borio za albanski narod. I svoj džep.

Neki dan sam prolazio Trgom maršala Tita, koji se za čudo još uvijek tako zove. Kad tamo nekoliko matorih drtina i neki balavci drže veliki bijeli transparent. Ne sjećam se točno natpisa, ali u stilu „macola u glavu i u Savu su bile metode J.B.Tita“ i traže promjenu imena tog trga u „Kazališni trg“.
Vjerojatno su se matori jarci sjetili svojih jasenovačkih metoda uklanjanja neistomišljenika pa su „zamijenili“ stvari. A sto puta ponovljena laž po onoj hitlerovoj, sto i prvi puta postaje istina.
A siguran sam da si razmišljaju: „Prvo ćemo ga nazvati „Kazališni“, a onda „Trg Ante Pavelića“.

Non pasara!

Jedino ne znam šta su oni balavci sa transparentima tamo „tražili“? Pa i Tito je umro davno prije njihova rođenja.

Možda je UDBA kriva i za njihovo rođenje.

17.12.2010. u 18:21 • 1 KomentaraPrint#

četvrtak, 02.12.2010.

O Belju, a to je špranca u nazad 20 godina.

Danas, 02.12.2010. godine frontmenica Agrokora nas je na KN televiziji osupnula hvalospjevima o poslovanju Agrokora i pokušala nam dokazati kako je to prvenstveno proizvodna firma, a ne trgovačka kakvim se u javnosti čini, sa fantastičnim ostvarenim rezultatima u zadnjih 7-8 godina, što je rezultat genijalnosti Ivice Todorića i njegove ekipe.
Podaci Belja bili su još impresivniji. Da se čovjek, koji nije odavde ili je rođen jučer, oduševi postignutim rezultatima genijalaca.

Ali sve je ipak malo drugačije.

Od dvadesetak poduzeća u sklopu odnosno vlasništvu Agrokora i Todorića (koje je spomenuta gospođa uredno imenovala), svega je 3 sa imenom koje nam i nije previše poznato, što ne znači da ta poduzeća nisu nekad i bila samostalni subjekti, a oko 17 su vrlo dobro poznata poduzeća socijalističke Hrvatske koja je Ivica uredno najprije u suradnji s Tuđmanom, a zatim i sa ostalim demokratski izabranim vladama Republike Hrvatske najprije pretvorio, a zatim i uredno prihvatizirao. I to su sve bila poduzeća koja su svojevremeno odlično poslovala do tzv. „domovinskog rata“, od trgovačkih, poljoprivrednih do prerađivačkih poduzeća.
Vrlo dobro nam je poznato poduzeće Konzum, nekada Unikonzum sa oko 550 prodajnih punktova koje je Ivica od Tuđmana dobio gotovo gratis, znamo kako su se u suradnji s Plivom i Zagrebačkom bankom prihvatizirali nekadašnja Tvornica ulja Zagreb, pa Jamnička kiselica, Ledo, Solana Pag, TISAK, Agrolaguna i tako redom.
Sve sami poznati socijalistički brendovi i gotovo ništa drugo novoga.
I zamislite na primjeru Belja daje usporedbe kako su oni u samo par godina napravili od tog nekad poljoprivrednog kombinata, a ne poduzeća, čudo.
A svi mi rođeni sredinom dvadesetog stoljeća i početkom šesdesetih godina tog stoljeća pa i kasnije (otprilike kao i Todorić), znamo kako se je HDZ namjerno maćehinski odnosio prema svim najprije državnim, a zatim Agrokorovim da ne kažem Todorićevim akvizicijama. U suradnji s hrvatskim vladama ta su poduzeća i ti kombinati namjerno sustavno uništavana, naravno da bi ih onda Ivica budzašto preuzeo, država bi otpisala njihova dugovanja, a zatim bi Ivica podizanjem inokredita uz jamstva hrvatske države investicijski i proizvodno vrlo brzo obnovio i uredno zarađivao enormna sredstva kakva nam je gospođa danas prezentirala. A u gledalištu je uredno sjedio i Škegro i Luković i još podosta beštija koji su tu imovinu hrvatskog naroda tako olako pretvarala i prisvajala. I da tragedija bude veća, sad se još i bestijalno hvale kako je sve to zasluga njihove genijalnosti i znanja.
Imao sam na tu temu prilike na Poslovni.hr.forumu čitati svojevremeno bljezgarije kakvih nikogovića sa imenima dany, delboy, špekulant i sl.
Ali nije Ivica jedini, dosta je HDZ-ovih aparatčika i poslušnika na taj način došlo do hrvatskih socijalističkih brendova kao i Tedeski sa Cedevitom, Pliva čajevima, Plidentom, SAMe-om i još neki drugi s nekim drugim brendovima.
I to sve u suradnji s vladama HDZ-a i nekim Čovićima, Lukovićima, Prkama .......

Ali naša memorija je isuviše dobra da bi nam takve bestijalnosti podvalili. Pitanje je samo vremena i vlasti koja će sva ta divljaštva sankcionirati. A morat će jer to su ratni zločini i ratna profiterstva koja ni po hrvatskom ustavu ne zastarjevaju i država koja je nastala na takvim zločinima i ne može dalje dok se oni ne riješe.

02.12.2010. u 16:15 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Ožujak 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (5)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Hrvatska

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr