Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatskahrvatska

Marketing

Za sve je UDBA kriva!

Najprije je došao Franjo, pa odmah za njim i Gojko koji je bio na školovanju u Kanadi za pic majstora (jer mu je to bilo nužno potrebno da bi postao ministar obrane). I tako smo mi hrvati „popušili“ Hrvatsku (čitaj hercegovci su dobili svoju državu). Milan i Ivić već su bili tu na školovanju. Također su tu bili i školovali se i KGB-ovci i CIA-ovci.
I svi su se oni lijepo napljačkali, što kao ministri, što kao gradonačelnici, što kao iskusni građevinski poduzetnici ili kao mafijaši. A ni „crkvi u hrvata“ nije bilo loše, oni su još i dobili plaće za ono kao nešto korisno rade.
Onda se je pojavio i Ante pa smo umjesto krumpira i zelja počeli jesti krompira i kupusa. Zrakomlati, nadnevci, športovi i totalno krivi nehrvatski naglasci su nam još od prije bili poznati, koristili su se njima tzv. “pravi hrvati“.

A mi smo ostali bez države, dobili smo novi jezik, banke su se sanirale pa poklonile strancima, naša poduzeća su se najprije „sama od sebe“ pretvorila, a onda ih je Franjo po svom naumu i prihvatizirao, izgubili smo i radna mjesta, poslali nas u prijevremene zaslužene mirovine, doduše i zasluženo mizerne, a sad će nas, koje će prijevremeno umiroviti, još i penalizirati. Crkavica s burze je sve manja i manja ako i na nju imate neko pravo, a ostali smo i bez dopunskog zdravstvenog osiguranja kojeg si trebamo sami plaćati (ne znam od kuda ili iz čega). Pogrebe si također trebamo sami platiti ili uplaćivati u Pogrebne pripomoći.

A onda se pojavio i Ivo i on se uredno napljačkao i to nezamislivo. I ne samo on nego i njegova cijela Vlada po onoj „kud Ivo tud i ja“.

I zamislite neki dan ja dolazim u moj omiljeni lokal kad će tamo jedam mladi hercegovac:

„Sve su nam ukrali. I znate tko je za to kriv: Udba“, reče on i ostade živ.“ I sve su za to krivi Mesić i Manolić, i zamislite da li bi Milanović uopće bio u diplomaciji da nije bilo UDBE i da ga Ivo nije malo pogurao“. A ja kao i svi hrvati. Bez riječi.

I onda sam si malo razmišljao, pa sam došao do zaključka da su sada nakon dvadesetak godina i oni vjerojatno ostali bez svoje odnosno naše države (mi vjerojatno dvaput), nema se više što pljačkati jer je gotovo sve opljačkano, siva ekonomija je prepuna i neisplativa, pa su i tzv. „braniteljske i invalidske mirovine“ došle u pitanje. I gdje će oni sada radit ono „lezi lebe da te jedem“ što kažu braća srbi. Možda nazad u Hercegovinu ili Kanadu. Kamo sreće.

Gledajući neki dan vijesti s Kosova pomislih vjerojatno i albanci misle da je za pljačku Hashima Thacija kriva UDBA. Pa on se samo borio za albanski narod. I svoj džep.

Neki dan sam prolazio Trgom maršala Tita, koji se za čudo još uvijek tako zove. Kad tamo nekoliko matorih drtina i neki balavci drže veliki bijeli transparent. Ne sjećam se točno natpisa, ali u stilu „macola u glavu i u Savu su bile metode J.B.Tita“ i traže promjenu imena tog trga u „Kazališni trg“.
Vjerojatno su se matori jarci sjetili svojih jasenovačkih metoda uklanjanja neistomišljenika pa su „zamijenili“ stvari. A sto puta ponovljena laž po onoj hitlerovoj, sto i prvi puta postaje istina.
A siguran sam da si razmišljaju: „Prvo ćemo ga nazvati „Kazališni“, a onda „Trg Ante Pavelića“.

Non pasara!

Jedino ne znam šta su oni balavci sa transparentima tamo „tražili“? Pa i Tito je umro davno prije njihova rođenja.

Možda je UDBA kriva i za njihovo rođenje.


Post je objavljen 17.12.2010. u 18:21 sati.