Hotel u Zagrebu

< kolovoz, 2013 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Opis bloga
Na ovom blogu čitat ćete o ponudi koju pružaju hoteli u Zagrebu te zanimljivostima o hotelima o kojima prije niste čitali. Pripremite se na zanimljivo štivo i posjećivanje hotela.

Linkovi
Hotel Palace

21.08.2013., srijeda

Hoteli u Zagrebu ugostit će velika redateljska imena

Festival svjetskog kazališta Osim odličnih koncerata, izložbi, zanimljivih predstava i festivala, kulturom prepuni rujan u Zagrebu i ove će godine svoje građane i goste koji osiguraju smještaj u Zagrebu, zabaviti vrhunskim ostvarenjima s kazališnih dasaka. Red je došao na 11. Festival svjetskog kazališta. U proteklim izdanjima, ova jedinstvena kazališna manifestacija publici je predstavila presjek najboljih svjetskih ostvarenja s međunarodnih pozornica.

U istom ritmu nastavlja se i ovog rujna, kada će hrvatska metropola i hoteli u Zagrebu ugostiti ugledna i cijenjena redateljska i glumačka imena inozemnih kazališnih kuća. Tako nam stižu gosti iz Njemačke, Velike Britanije, Nizozemske i Švicarske, koji će od 10. rujna do 5. listopada biti zaduženi da Zagrepčane i posjetitelje metropole upoznaju sa suvremenim svjetskim teatrom.

Što nas sve čeka?

Čast otvaranja festivala 10. rujna u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu pripala je predstavi 'Smrt u Veneciji' u režiji jednog od najpoznatijih suvremenih njemačkih redatelja, slavnog Thomasa Ostermeiera, koji je već dobro poznat zagrebačkoj publici. Sudjelovao je s 'Norom' Henrika Ibsena na premijernom izdanju festivala 2003. godine, potom 2008. s 'Hamletom' Williama Shakespearea i tri godine kasnije, izveo je Shakespeareovu sjajnu 'Othellu'. Sada u Zagreb dolazi s još jednim vrhunskim uratkom, predstavom koju će izvesti jedna od najvažnijih njemačkih kazališnih kuća 'Schabühne am Lehniner Platz' iz Berlina.

Predstava je nadahnuta novelom njemačkog književnika Thomasa Manna i filmom glasovitog talijanskog redatelja Luchina Viscontija, a uz vrhunsku glazbenu pratnju austrijskog skladatelja i dirigenta Gustava Mahlera, propituje bezvremenske teme o smislu života i besmrtnosti. Glavni lik je pisac Gustav von Aschenbacha koji boravi u Veneciji i proživljava autorsku i duboku osobnu krizu, preispitujući svoj život, pobjede i poraze, a odličnom teatralizacijom, potiče gledatelje da i sami počnu razmišljati o vlastitim problemima koji ih muče. Prema najavama, melankolična atmosfera s vrhunskim spojem glazbe, plesa i dramaturgije, teško će vas ostaviti ravnodušnima.

Stižu i gosti iz Velike Britanije

Nova imena na festivalu, koja će se također potruditi da oduševe zagrebačku publiku dolaze iz Velike Britanije. Riječ je o kazališnoj skupini 'Forced Entertainment', koja će se predstaviti s izvedbom predstave 'Oluja dolazi' britanskog režisera Tima Etchellsa. Glumci jamče dobru zabavu, interaktivnost, crni humor, provokaciju, poneku improvizaciju i iznenađenje koje izlazi van okvira zadanih kazališnih pravila.
Po drugi put, Festival svjetskog kazališta ugostit će družinu iz Nizozemske, redatelja Ivu Van Hovea i 'Toneelgroep Amsterdam'. Izvest će potresnu obiteljsku dramu američkog dramatičara Eugenea O'Neilla 'Dugo putovanje u noć', koja tematizira problem alkoholizma, čovjekovih slabosti i poteškoće aktualnog vremena, a lani je bez daha ostavila publiku u Avignonu.

Oni koje vole nešto više glazbe na kazališnim daskama, ne smiju propustiti 'King Size', švicarskog 'Theatera Basel' čiju režiju potpisuje Christoph Marthaler. Dinamična i maštovita glazbena predstava prožeta je raspravama o ljudskim odnosima, braku, spoju glazbe i ljubavi.
Teme su raznovrsne, zanimljive i suvremene, a glumačke izvedbe vrhunske, stoga nećete požaliti ako odlučite toplu rujansku večer provesti u Hrvatskom narodnom kazalištu ili Zagrebačkom kazalištu mladih i uživate u doista vrhunskim ostvarenjima svjetskog teatra.

Oznake: hoteli u zagrebu, smještaj u zagrebu, festival svjetskog kazališta, događanja u zagrebu, kazalište, kazališne predstave


- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.08.2013., ponedjeljak

Tržnica duge povijesti i tradicije: Posjetite zagrebački Dolac!

trznica dolac Kada pronađete idealan hotel u Zagrebu i rezervirate smještaj u Zagrebu, možete do posljednjih detalja isplanirati svoj nezaboravni boravak u metropoli. Zagrebačka povijest i tradicija duga gotovo 900 godina sačuvana je u mnogobrojnim znamenitostima, na sadržajima uvijek bogatim trgovima, oazama zelenih parkova i prostranim ulicama europskog sjaja, a razgledavanje je najbolje započeti u samom srcu grada.
Početna stanica je najprometnije mjesto u Zagrebu i glavna pješačka zona – Trg bana Josipa Jelačića, koji odiše pravom atmosferom metropole i gradskom gužvom u svako doba dana. Tijekom dana, njegovim se pločnicima užurbano korača na posao, u školu, na fakultet, tramvajske linije gotovo svake minute iskrcavaju i ukrcavaju mnogobrojne putnike koji putuju na svoja odredišta, na terasama obližnjih kafića ispijaju se kave s prijateljima i uživa u prekrasnoj višestoljetnoj arhitekturi pročelja monumentalnih zagrebačkih zgrada različitih stilova gradnje.
U večernjim satima, do tada suncem obasjani trg pretvara se u toplo i savršeno mjesto druženja, zabave i veselih ritmova. U svako doba godine tamo ćete susresti simpatične ulične svirače, prodavače raznih rukotvorina i umjetnina, sudionike radionica ili ćete poslušati dobar koncert za različite prigode.

Što dalje?

Nakon što upoznate sadržaje i ljepote glavnog zagrebačkog trga, slijedi teška odluka gdje dalje. Put vas može odvesti na sve četiri strane svijeta. Ako želite upoznati istinsku tradiciju Zagreba i njegovih druželjubivih stanovnika, onda će pravac sjever, odmah iznad trga, biti pravi izbor. To će vam preporučiti i gotovo svaki hotel u Zagrebu u kojem odsjednete jer vas tamo čeka jedan od zaštitnih znakova Zagreba – najpoznatija i najveća tržnica, Dolac.

U žargonu često zvana plac, jedna je od posebnosti hrvatske metropole. Iako tržnica ima u gotovo svakoj gradskoj četvrti, Dolac je ona s posebnim duhom i najreprezentativnijom slikom pravih tradicionalnih zagrebačkih prodavačica – kumica, koje svakoga dana na svojim štandovima prodaju domaće svježe namirnice, povrće i voće uzgojeno u njihovim vrtovima i domaćinstvima u obližnjim zagrebačkim naseljima i okolici.

Duga tradicija

Povijest najvažnije gradske tržnice koja se proteže čak na tri etaže seže u 1930. godinu kada je na mjestu srušenih zidina siromašne četvrti, između crkve sv. Marije i Kaptola, preseljena stara tržnica Harmica koje je do tada bila na današnjem Jelačićevom trgu. Poveznica s trgom je ulica Splavnica u kojoj će vas redovito omamiti razni mirisi i ljepota prekrasnog cvijeća i cvjetnih aranžmana koji se tamo prodaju.

Donji dio tržnice je zatvorenog prostora i u njemu se nalaze trgovine i među ostalim, prodaje se riba i meso. Stepenicama se dolazi do glavnog dijela, štandova s upečatljivim crvenim suncobranima prepoznatljivih motiva šestinskog kišobrana. Pažnju će vam privući mnogobrojni redovi štandova s različitim svježim namirnicama i sezonskim proizvodima iz različitih krajeva Hrvatske.

Oduševit će vas simpatične i drage prodavačice, od milja zvane kumice, koje će vas često puta teško razumljivim govorom i narječjem kraja iz kojeg dolaze, natjerati da barem kušate pravi domaći sir i vrhnje, nagovoriti vas da kupite toga dana svježe ubrano povrće za ručak, buket cvijeća ili pokoji komad odjeće ili obuće. Njima u čast, na vrhu stepenica na južnoj strani Dolca, 2006. godine postavljen je kip tradicionalne prodavačice s pletenom košarom na glavi. Tržnica se može pohvaliti još jednim spomenikom, onom poznatog lika iz hrvatske književnosti Petrice Kerempuha.
Ne preostaje vam ništa drugo nego vidjeti kako izgleda prava zagrebačka atrakcija i uvjeriti se zbog čega je Dolac svakoga dana omiljeno mjesto brojnih Zagrepčana, ali i turista.

- 14:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.08.2013., petak

Osigurajte smještaj u Zagrebu i posjetite kazalište na otvorenom

kazalište Zagreb je za svoje građane i goste koji izaberu neki hotel u Zagrebu i rezerviraju svoj smještaj u Zagrebu i ovog ljeta pripremio mnoštvo sadržaja, zahvaljujući kojima će lako zaboraviti na vruće ljetne dane. Osvježenje mogu pronaći u prekrasnoj oazi zagrebačkih bazena ili jezera - na plažama Jaruna i Bundeka, gdje se mogu okupati, opustiti i odlično zabaviti tijekom cijeloga dana.

Na Jarunu je dobar provod zajamčen i u noćnim satima. Njegovi mnogobrojni ugostiteljski objekti i barovi na otvorenom, uz ugodni povjetarac i predivan pogled na jezero, u ljetnim su mjesecima prepuni posjetitelja, kako mlađe, tako i starije dobi. Uz osvježavajuća pića i ležernu atmosferu, prepuštaju se plesnim ritmovima do dugo u noć.

Razgledavanje muzeja

Ljubitelje nešto drugačije vrste zabave, koji slobodno vrijeme žele ispuniti ozbiljnijim kulturnim sadržajima, zadovoljit će ponuda zagrebačkih muzeja i galerija. Osim standardnih postava, tu je nezaobilazna Caravaggiova Večera u Emausu u Muzeju za umjetnost i obrt, izložba fotografija Berta Teunissena pod nazivom 'Domaći krajolici' u Etnografskom, izložba različitih vrsta staklenih predmeta od pretpovijesti do današnjih dana koji se čuvaju u zbirkama hrvatskih muzeja 'Transparentna ljepota', a koja se može pogledati u Arheološkom muzeju, Mimari i Muzeju za umjetnost i obrt.

U Muzeju suvremene umjetnosti aktualna je i retrospektiva Miroslava Šuteja, u Hrvatskom povijesnom muzeju Blago potopljenog broda iz 16. stoljeća, a u prirodoslovnom Čarobni svijet fosila. U Tehničkom se može razgledati izložba posvećena povodom nedavno proslavljenih 50 godina zagrebačke žičare, a u Muzeju grada Zagreba portreti književnika Miroslava Krleže.

Kazališne predstave pod zvjezdanim nebom

Kada vas oduševe umjetničke zbirke, umjetnine, vrijedne slike i radove koje čuvaju zagrebački muzeji, večer možete ispuniti izvrsnim kazališnim predstavama na Opatovini. Jedinstvene su zbog toga što se svakodnevno održavaju na otvorenom i u prekrasnom ugođaju pod zvijezdama poznatog zagrebačkog parka Opatovine.

Čini ga šest vrtova koji su se smjestili uz zapadni zid Kaptola. Prvotno su služili kaptolskim kurijama, velikim gradskim kućama okruženima vrtovima u kojima su stanovali kanonici, odnosno članovi Prvostolnog kaptola zagrebačkog, koji potječe od samog početka Zagrebačke biskupije. Nakon Drugog svjetskog rata, vrtovi su pretvoreni u šetalište. U parku se može vidjeti zapadni kaptolski zid, koji je izgrađen od nepravilnog kamenja, kao i Prišlinova kula, nekadašnja obrambena kula Kaptola.

Sagrađena je kamenom i opekom početkom 16. stoljeća, a smatra se najbolje očuvanom kaptolskom kulom. Značajne je kulturno-povijesne i arhitektonske vrijednosti, obzirom da je u dvadesetim godinama 18. stoljeća kao gospodarski objekt pripadala vrtu kurije na Kaptolu 15.

Osim po prekrasnom perivoju i uređenim šetnicama, park je danas poznat po ljetnoj pozornici i kazališnim predstavama.

Histrioni omiljeni Zagrepčanima

Za zabavljanje posjetitelja Opatovine posljednjih 28 godina zadužena je glumačka družina ‘Histrion’. U sklopu 'Histrionskog ljeta', družina svakodnevno od početka srpnja do kraja kolovoza, razbuđuje 'uspavani' Zagreb. Predstave su zanimljive i satirične, njeguju kajkavštinu, a djela koja predstavljaju publici, prerade su poznatih djela, ali obrađene i pretočene u hrvatske okolnosti i politički život na izuzetno humorističan način.

Smijeh i zabava karakterizira sve nastupe Histriona, a kada se tome doda idiličan ugođaj zvjezdanog zagrebačkog neba, svježeg zraka i neopisivog doživljaja koji samo kazalište može proizvesti, ne čudi što se na Opatovini svakog dana tijekom ljeta, traži karta više.

Oznake: hotel u zagrebu, smještaj u zagrebu, događanja u zagrebu, izložbe u zagrebu, kazalište na otvorenom


- 09:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.