Hotel u Zagrebu

< listopad, 2013  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Opis bloga
Na ovom blogu čitat ćete o ponudi koju pružaju hoteli u Zagrebu te zanimljivostima o hotelima o kojima prije niste čitali. Pripremite se na zanimljivo štivo i posjećivanje hotela.

Linkovi
Hotel Palace

21.08.2013., srijeda

Hoteli u Zagrebu ugostit će velika redateljska imena

Festival svjetskog kazališta Osim odličnih koncerata, izložbi, zanimljivih predstava i festivala, kulturom prepuni rujan u Zagrebu i ove će godine svoje građane i goste koji osiguraju smještaj u Zagrebu, zabaviti vrhunskim ostvarenjima s kazališnih dasaka. Red je došao na 11. Festival svjetskog kazališta. U proteklim izdanjima, ova jedinstvena kazališna manifestacija publici je predstavila presjek najboljih svjetskih ostvarenja s međunarodnih pozornica.

U istom ritmu nastavlja se i ovog rujna, kada će hrvatska metropola i hoteli u Zagrebu ugostiti ugledna i cijenjena redateljska i glumačka imena inozemnih kazališnih kuća. Tako nam stižu gosti iz Njemačke, Velike Britanije, Nizozemske i Švicarske, koji će od 10. rujna do 5. listopada biti zaduženi da Zagrepčane i posjetitelje metropole upoznaju sa suvremenim svjetskim teatrom.

Što nas sve čeka?

Čast otvaranja festivala 10. rujna u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu pripala je predstavi 'Smrt u Veneciji' u režiji jednog od najpoznatijih suvremenih njemačkih redatelja, slavnog Thomasa Ostermeiera, koji je već dobro poznat zagrebačkoj publici. Sudjelovao je s 'Norom' Henrika Ibsena na premijernom izdanju festivala 2003. godine, potom 2008. s 'Hamletom' Williama Shakespearea i tri godine kasnije, izveo je Shakespeareovu sjajnu 'Othellu'. Sada u Zagreb dolazi s još jednim vrhunskim uratkom, predstavom koju će izvesti jedna od najvažnijih njemačkih kazališnih kuća 'Schabühne am Lehniner Platz' iz Berlina.

Predstava je nadahnuta novelom njemačkog književnika Thomasa Manna i filmom glasovitog talijanskog redatelja Luchina Viscontija, a uz vrhunsku glazbenu pratnju austrijskog skladatelja i dirigenta Gustava Mahlera, propituje bezvremenske teme o smislu života i besmrtnosti. Glavni lik je pisac Gustav von Aschenbacha koji boravi u Veneciji i proživljava autorsku i duboku osobnu krizu, preispitujući svoj život, pobjede i poraze, a odličnom teatralizacijom, potiče gledatelje da i sami počnu razmišljati o vlastitim problemima koji ih muče. Prema najavama, melankolična atmosfera s vrhunskim spojem glazbe, plesa i dramaturgije, teško će vas ostaviti ravnodušnima.

Stižu i gosti iz Velike Britanije

Nova imena na festivalu, koja će se također potruditi da oduševe zagrebačku publiku dolaze iz Velike Britanije. Riječ je o kazališnoj skupini 'Forced Entertainment', koja će se predstaviti s izvedbom predstave 'Oluja dolazi' britanskog režisera Tima Etchellsa. Glumci jamče dobru zabavu, interaktivnost, crni humor, provokaciju, poneku improvizaciju i iznenađenje koje izlazi van okvira zadanih kazališnih pravila.
Po drugi put, Festival svjetskog kazališta ugostit će družinu iz Nizozemske, redatelja Ivu Van Hovea i 'Toneelgroep Amsterdam'. Izvest će potresnu obiteljsku dramu američkog dramatičara Eugenea O'Neilla 'Dugo putovanje u noć', koja tematizira problem alkoholizma, čovjekovih slabosti i poteškoće aktualnog vremena, a lani je bez daha ostavila publiku u Avignonu.

Oni koje vole nešto više glazbe na kazališnim daskama, ne smiju propustiti 'King Size', švicarskog 'Theatera Basel' čiju režiju potpisuje Christoph Marthaler. Dinamična i maštovita glazbena predstava prožeta je raspravama o ljudskim odnosima, braku, spoju glazbe i ljubavi.
Teme su raznovrsne, zanimljive i suvremene, a glumačke izvedbe vrhunske, stoga nećete požaliti ako odlučite toplu rujansku večer provesti u Hrvatskom narodnom kazalištu ili Zagrebačkom kazalištu mladih i uživate u doista vrhunskim ostvarenjima svjetskog teatra.

Oznake: hoteli u zagrebu, smještaj u zagrebu, festival svjetskog kazališta, događanja u zagrebu, kazalište, kazališne predstave


- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.