Hotel u Zagrebu

< listopad, 2013  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Opis bloga
Na ovom blogu čitat ćete o ponudi koju pružaju hoteli u Zagrebu te zanimljivostima o hotelima o kojima prije niste čitali. Pripremite se na zanimljivo štivo i posjećivanje hotela.

Linkovi
Hotel Palace

02.08.2013., petak

Osigurajte smještaj u Zagrebu i posjetite kazalište na otvorenom

kazalište Zagreb je za svoje građane i goste koji izaberu neki hotel u Zagrebu i rezerviraju svoj smještaj u Zagrebu i ovog ljeta pripremio mnoštvo sadržaja, zahvaljujući kojima će lako zaboraviti na vruće ljetne dane. Osvježenje mogu pronaći u prekrasnoj oazi zagrebačkih bazena ili jezera - na plažama Jaruna i Bundeka, gdje se mogu okupati, opustiti i odlično zabaviti tijekom cijeloga dana.

Na Jarunu je dobar provod zajamčen i u noćnim satima. Njegovi mnogobrojni ugostiteljski objekti i barovi na otvorenom, uz ugodni povjetarac i predivan pogled na jezero, u ljetnim su mjesecima prepuni posjetitelja, kako mlađe, tako i starije dobi. Uz osvježavajuća pića i ležernu atmosferu, prepuštaju se plesnim ritmovima do dugo u noć.

Razgledavanje muzeja

Ljubitelje nešto drugačije vrste zabave, koji slobodno vrijeme žele ispuniti ozbiljnijim kulturnim sadržajima, zadovoljit će ponuda zagrebačkih muzeja i galerija. Osim standardnih postava, tu je nezaobilazna Caravaggiova Večera u Emausu u Muzeju za umjetnost i obrt, izložba fotografija Berta Teunissena pod nazivom 'Domaći krajolici' u Etnografskom, izložba različitih vrsta staklenih predmeta od pretpovijesti do današnjih dana koji se čuvaju u zbirkama hrvatskih muzeja 'Transparentna ljepota', a koja se može pogledati u Arheološkom muzeju, Mimari i Muzeju za umjetnost i obrt.

U Muzeju suvremene umjetnosti aktualna je i retrospektiva Miroslava Šuteja, u Hrvatskom povijesnom muzeju Blago potopljenog broda iz 16. stoljeća, a u prirodoslovnom Čarobni svijet fosila. U Tehničkom se može razgledati izložba posvećena povodom nedavno proslavljenih 50 godina zagrebačke žičare, a u Muzeju grada Zagreba portreti književnika Miroslava Krleže.

Kazališne predstave pod zvjezdanim nebom

Kada vas oduševe umjetničke zbirke, umjetnine, vrijedne slike i radove koje čuvaju zagrebački muzeji, večer možete ispuniti izvrsnim kazališnim predstavama na Opatovini. Jedinstvene su zbog toga što se svakodnevno održavaju na otvorenom i u prekrasnom ugođaju pod zvijezdama poznatog zagrebačkog parka Opatovine.

Čini ga šest vrtova koji su se smjestili uz zapadni zid Kaptola. Prvotno su služili kaptolskim kurijama, velikim gradskim kućama okruženima vrtovima u kojima su stanovali kanonici, odnosno članovi Prvostolnog kaptola zagrebačkog, koji potječe od samog početka Zagrebačke biskupije. Nakon Drugog svjetskog rata, vrtovi su pretvoreni u šetalište. U parku se može vidjeti zapadni kaptolski zid, koji je izgrađen od nepravilnog kamenja, kao i Prišlinova kula, nekadašnja obrambena kula Kaptola.

Sagrađena je kamenom i opekom početkom 16. stoljeća, a smatra se najbolje očuvanom kaptolskom kulom. Značajne je kulturno-povijesne i arhitektonske vrijednosti, obzirom da je u dvadesetim godinama 18. stoljeća kao gospodarski objekt pripadala vrtu kurije na Kaptolu 15.

Osim po prekrasnom perivoju i uređenim šetnicama, park je danas poznat po ljetnoj pozornici i kazališnim predstavama.

Histrioni omiljeni Zagrepčanima

Za zabavljanje posjetitelja Opatovine posljednjih 28 godina zadužena je glumačka družina ‘Histrion’. U sklopu 'Histrionskog ljeta', družina svakodnevno od početka srpnja do kraja kolovoza, razbuđuje 'uspavani' Zagreb. Predstave su zanimljive i satirične, njeguju kajkavštinu, a djela koja predstavljaju publici, prerade su poznatih djela, ali obrađene i pretočene u hrvatske okolnosti i politički život na izuzetno humorističan način.

Smijeh i zabava karakterizira sve nastupe Histriona, a kada se tome doda idiličan ugođaj zvjezdanog zagrebačkog neba, svježeg zraka i neopisivog doživljaja koji samo kazalište može proizvesti, ne čudi što se na Opatovini svakog dana tijekom ljeta, traži karta više.

Oznake: hotel u zagrebu, smještaj u zagrebu, događanja u zagrebu, izložbe u zagrebu, kazalište na otvorenom


- 09:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.