06.02.2006., ponedjeljak

(Ne)željena trudnoća

Kad ju je Sebastian zaprosio, Danijela nije dvojila ni trenutka. Napustila je dobro plaćeni posao tajnice u uspješnoj firmi te preselila u provinciju gdje je Sebastian živio. Napravila bi ona i puno više da je trebalo. Jednostavno, ljubav je bila pokretačka snaga njenog života i kad je voljela, voljela je bezrezervno. Nije kalkulirala, promišljala, vagala – sudbonosno "da" došlo je samo po sebi, kao nešto što se podrazumijeva. A osmijeh joj nije silazio s lica. Čime ju je Seba zaveo nikome nije bilo jasno. Ali to su ti ljubavni paradoksi koje nitko ne može objasniti i zbog kojih ljubav i jest tako….tako…. privlačna.
Bilo je to prije 7 godina a u međuvremenu štošta se promijenilo. Na gore. Danijela je bila bez posla, tajnica je u provinciji bilo koliko hoćeš, više je valjda bilo jedino političara i pijanica. Sebastian nije imao stalni posao, krpao se nekako, obilazio gradilišta po čitavoj zemlji. Rječju, životarili su.
Sve bi to bilo nekako podnošljivo da nije bilo onog što joj je razdiralo srce i činilo da joj se duša stisne svaki put kad se spomene... To… da ne mogu imati djece. 5 godina je trebalo da Sebastiana nagovori da se obrate za liječničku pomoć. On nije vidio potrebe za tim jer ionako sve bila njezina krivica. Ona je ta koja je trula, neplodna. A onda je doktor rekao da su mu spermići gotovo nepokretni kao da nikad u školi tjelesni nisu igrali. Jednostavno, bili su bez kondicije. Iako je Danijela bila tužna zbog te spoznaje, iako je "postati majka" bilo vrhunac životnih očekivanja po njezinom shvaćanju, ipak još ga je voljela. Nije mu prigovarala.
Ali prigovarao je on njoj. Nije mogao živjeti sa spoznajom da je "krivnja" na njemu. Počeo ju je kinjiti, gnjaviti kad god je uhvatio priliku. U svakom njenom prigovoru vidio je optužbe na račun svoje jalovosti i onda je postajao grub. Čak i nasilan. Kad mu je jednom rekla kako su prekrasna djeca od susjeda Martina, Seba je to opet shvatio krivo i počeo je grubo vrijeđati. Izbila je svađa koja je rezultirala šamarom i velikom masnicom ispod Danijelina lijevog oka. Tada je Danijela po prvi put uvidjela da je vrag odnio šalu i da tako više ne može. Izjedaju se, uništavaju jedno drugo a ne vidi se kraja toj muci.

Danijela je vidjela taj oglas u novinama u kojem se traži tajnica baš u vrijeme kad je Seba pošao u N. na teren, graditi autocestu. Već je ranije čula priče o uspješnoj firmi u kojoj se tajnice mijenjaju kao na traci. Kako bi koja došla u firmu, tako bi zatrudnjela. Kao zečica. Već su se počele ispredati legende i zajebancija na taj račun.
U kuloarima je također kružila priča da se na spomenuto radno mjesto može doći samo preko kreveta kadrovskog direktora. Ili preko njegova stola. Kako god.
Da joj se prije 5 godina u glavi rodila misao koja joj se upravo rodila, Danijela bi pomislila da nešto nije u redu s njom. Ali sada…očajna zbog svega i spremna na štošta, odlučila je raspitati se kod poznanice koja je radila u fantazmagorijskoj firmi. Ispostavilo se da su kuloarske priče točne i da se do posla tajnice dolazi samo putem felacija stanovitom gospodinu Zvizdiću. Ne zna se tko se više iznenadio kad je Danijela rekla "DA" – ona sama ili njena poznanica koja je poslije sve dogovorila.

Čitava situacija nije bila tako traumatična kako se na prvi pogled činilo. Očajni ljudi u stanju su svašta napraviti. Felacio je odradila jednog četvrtka, za vrijeme pauze. Dok je gospodin Zvizdić proučavao neke papire, ona je svoje obavila ispod stola. Na trenutak je pomislila odustati kad joj je na pola posla rekao da ne želi nikakve tragove po stolu, tepihu… ali onda je odlučila ići do kraja, progutala i napustila prostoriju. Samo tako.
Za 10 dana počela je raditi a gospodin Zvizdić ponašao se kao da je nikad nije vidio. Nije čak ni pokušao iskamčiti još koji felacio. Poslije je postalo jasno zašto jer, niti dva mjeseca nakon što je počela raditi, Danijela je shvatila da je trudna. Prvotno oduševljene i nesmiljenu sreću, zamijenila je spoznaja da je Sebastian već 2 mjeseca na terenu i od tada nije dolazio kući. A ona se od tada nije seksala. Samo ono pušenje. A onda se sjetila kako se tajnice smjenjuju u njezinoj firmi, sjetila se tajanstvenih osmijeha gospodina Zvizdića koji joj je, tjedan ranije, naložio da uobliči dopis za novi raspis natječaja. Tada se nije pitala što će im još jedna tajnica ali sada je znala. A dobro je znao i gospodin Zvizdić – čovjek sa fantastičnim, neobjašnjivim punjenjem.
Čitav tjedan bila je kao luda, vukla se po kući, odlagala neodložno. A onda je nazvala Marka. Željela mu je to reći na telefon jer se nije mogla suočiti s njegovim pogledom. Još ne.

- Bok, Danijela je.
- Ej, kako je mala, što ima?
- Nešto važno ti imam reći – uplašeno će Danijela
- Što je bilo, da se nije nešto dogodilo?
- Znaš, zapravo..dogodilo se. Da. Ja sam… Ja sam trudna – jedva je procijedila Danijela.
- ….
- Pa daj..reci nešto…reci..
- Pa to je …to je krasna vijest ljubavi. Trudna si. Pa koliko već? Kad si saznala – oduševljeno će Sebastian

Danijela se prenerazi kad shvati da Sebastian ništa ne sumnja. On misli da je otac. Sa onim svojim jedva pokretnim spermićima?!?

- Pa da, krasna i ja mislim….ali…
- Znao sam, naprosto sam znao da će moji nogometaši ipak doći do daha i konačno postići tako željeni pogodak – počeo je Sebastian rječnikom nogometaša a odmah potom nastavio -
Slušaj stara, uzet ću sad slobodno i sutra dolazim kući. Jedva čekam da te vidim – i…. veza se prekide.

Danijela je dugo poslije toga razmišljala i nije bila na čisto hoće li jedna dobra ispovijed sa pripadajućim zdravomarijama anulirati strašnu laž?!?
Nije bilo pravog odgovora. Kao što ga nikad nema na najvažnija, životna pitanja.

- 11:51 - Razjagori se!! (17) - (U)Tiskaj - #

< veljača, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv