Hal 9000

26.09.2005., ponedjeljak

Zelenaši u oglasniku

Prvo ću navesti neke činjenice koje svi znamo, ali očito smo slijepi pored zdravih očiju, ili poštujemo neki balkanski kodeks časti pa se čudimo kako se sve više bogati zadnji ološ ove zemlje dok radnici krpaju kraj s krajem:
U našoj je zemlji najveća dozvoljena kamata 15% godišnje.
Kamatarenje je kazneno djelo.
Za ubiranje zakonske kamate morate otvoriti banku ili štedno kreditnu zadrugu.

Otvorite li Plavi oglasnik, tada ćete naći preko dvije stranice oglase «Povoljni krediti», «Krediti bez jamaca», «Isplata odmah» itd.
Ti krediti nisu krediti banaka, već zelenaša. Tehnologija poslovanja je vrlo jednostavna; Založite čekove ili sl, a oni vama daju novac. Sva se ta transakcija papirnato odradi tako da izgleda kao posudba na 1 – 6 mjeseci uvećana za kamatu. Na taj se način kamata ne vidi, pa se na nju ne mora platiti porez, a vi plaćate lihvarsku kamatu od 3-6% mjesečno, dakle 36-72% godišnje, što je 2 do 5 puta veća od granice lihvarske kamate. Kamate vam se zaračunavaju od osobe koja za to nema zakonsko pravo, a posljedica je da se prikazuje tako da on za to ne plaća dadžbine, jer se radi o radu na crnjaka.
Dakle, došli ste kod «lihvara» i on vam je čekove unovčio za 6% manje novaca nego što oni vrijede, ali je knjigovodstveno prikazao da vam je dao sav novac. Zarada je čista njegova, a čekovi će doći na naplatu za mjesec dana.
Tko posuđuje od takvih lihvara?
Posuđuje sirotinja koja nema gdje drugdje posuditi jer de u dugovima do grla. Dakle najskuplju kamatu plaćaju oni koji imaju najmanje.
Tako ćelavi nabildani kreteni, koji voze najnovije Mercedese i BMW-e otimaju novac samohranim majkama koje pokušavaju prehraniti i školovati svoju djecu.
Svi smo svjedoci toga, ali nitko ništa ne poduzima.
Jučer sam gledao na dnevniku kako imamo opasne specijalce koji su u stanju srediti sve teroriste svijeta i uhapsiti i samog Bina Ladena – moš' mislit! Pitam se samo imamo li ijednog normalnog policajca u zemlji koji bi imao volje i znanja pročitati Oglasnik i pozabaviti se gnjidama kojima ja mjesto iza rešetaka. Najveći ološ ovoga društva postaje «krema», a radnika koji je temelj opstanka države, takvi tjeraju iz stanova i uzimaju mu zadnji zalogaj hrane iz usta. Teško će me netko uvjeriti da policija nije upletena u to.
Da budem iskren, osobno poznajem policajce koji se time bave, a znam ih još više koji su kod takvih na kamati.
Čini mi se da USKOK skače preko gumy-gumyja, a mi to plaćamo.
To što se dešava, to je naša sramota!

- 16:44 - Komentari (16) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Linkovi

Image Hosted by ImageShack.us
Jumbo plakat – Trinidad, Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Cge Guevara memorial – Santa Clara, Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Kip Josipa Broza – Ciudad de Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
General Zappata – Ticuman, Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
Chichen Itza – Yucatan, Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
Piramida Sunca – Teotihuacan, Mexico