Hal 9000

30.08.2005., utorak

Prokleta laž

Danas je na "indexu.hr" izašao članak kojim se tvrdi da Hrvatska spada u najjeftinije turističke destinacije svijeta, što je najobičnija laž. Članak tvrdi:

Hrvatska jedna od najjeftinijih turističkih zemalja
MARK AND SPANCER TRAVEL MONEY objavio je rezultate svog istraživanja koje je pokazalo kako se Hrvatska na listi najjeftinijih turističkih zemalja nalazi na visokom 4 mjestu. Španjolska i Grčka prednjače po skupoći.
Prva na listi najjeftinijih našla se Cuba, a slijede je Egipat, Maroko i Hrvatska.
Španjolska je pak najskuplja turistički orijentirana zemlja, a parira joj Grčka, dok se Portugal nalazi na visokom trećem mjestu najskupljih zemalja. Cipar, Dominikanska Republika i Turska također su uvelike skuplje od naše zemlje.
Mark and Spancer Travel Money ovim je istraživanjem želio izravno razbiti mit o navodno jeftinim zemljama koje turisti pohode, da bi se na kraju šokirali odnosom cijena i kvalitetom usluge koju za tu cijenu dobiju.


Radi se o navjerovatnoj tvrdnji koju mogu demantirati iz vlastitog iskustva. Navedeno vrijedi ako uspoređujemo hotel sa 5 zvjezdica u npr. Grčkoj i onaj sa tri u Hrvatskoj. Od navedenih zemalja pohodio sam Kubu, Tursku i dvaput Grčku (Krf i Rodos), a sve su daleko jeftinije od Hrvatske. Kuba je jeftinija što se tiče nekih egzotičnih stvari (npr za 1 dolar će vam domorodac skinuti kokos sa 10 metara visoke palme), ali opet skuplja što se tiče rent-a-cara i sličnih stvari od ostale dvije zemlje. U Grčkoj ćete iznajmiti skuter od 125 ccm za manje novce nego bicikl na Jadranu, pojest ćete ručak na brodu (krstarici od 200 metara) za manje nego što ćete kod nas pojesti pizzu, spavat ćete u privatnom hotelu jeftinije nego kod nas u kampu.Sve u svemu podjednako jeftino ćete proći u sve tri zemlje.
Ne znam tko sponzorira ovakve članke koji obmanjuju narod. Vjerujte, rijetko gdje ćete naci ovako jadnu uslugu za tako skupe novce.


- 13:22 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2005 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Linkovi

Image Hosted by ImageShack.us
Jumbo plakat – Trinidad, Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Cge Guevara memorial – Santa Clara, Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Kip Josipa Broza – Ciudad de Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
General Zappata – Ticuman, Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
Chichen Itza – Yucatan, Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
Piramida Sunca – Teotihuacan, Mexico