Avanture u kuhinji i šire https://blog.dnevnik.hr/gurwoman

ponedjeljak, 29.01.2007.

Kvisko, here I come!

Oli

Napokon! Kune i trud su urodili plodom! Pozvana na testiranje za Kviskoteku u nedjelju, 4. 2. (inače blagdan sv. Mime). Čim to ovako objavljujem na velika protuprovalna vrata, vjerojatno će mi se obiti o glavu i neću ni prvi krug proći, ali kaj mogu, bigmouth strikes again.
Što ću obući? Nemam svoje sretne gaće ni čarape. Da ponesem neke amajlije, maskote? Ko Mr. Bean na onom ispitu. Koju kemijsku uzeti, koja mi najbolje leži u ruci? Kako se hraniti dan prije, čega konzumirati više, a što izbjegavati? Da unajmim stilista? Emerik Gudelj ili Neven Ciganović? Da silim Filipa da ide sa mnom i čeka me ili to donosi nesreću? Toliko pitanja...

A da reda radi napišem i nešto o kuhanju? Nakon skijanja smo se bacili na laganiju hranu i nisam radila ništa spektakularno. Wok, riža, riba, tjestenina i sl. Jučer sam malo podebljala ručak piletinom, uz lešijadu krumpir-brokula-karfiol. Nekako bih si jadna bila da sam pileće filee samo ispekla na tavi pa sam izmislila marianadu. Great success, rekao bi Borat!

Tanke pileće filee prvo natrljati solju i paprom. Pomiješati maslinovo ulje, limunov sok, nasjeckanu zelenu ljutu papričicu, nasjeckani češnjak i malo sirovog đumbira i time preliti piletinu. Držati u friđu par sati, jednom preokrenuti meso. I onda to pecnuti na tavi bez ulja.

Moram se pozitivno osvrnuti na novost u obliku Beershopovog dućana. Beershop je inače pivski web dućan sa, za naše uvjete, odličnom ponudom internacionalnih piva. Ja se durim na njih jer su mi prošle godine izignorirali narudžbu za proslavu nove 2006. Neki dan sam otišla u dućan (Rudeška cesta 88) i zaboravila na stare razmirice kad sam za 7 kn (bilo bi 6 da sam imala povratnu bocu) kupila svjetle i tamne Krušovice. Imaju i Beamish, koji obožavam, ali konzerva je 20 kn - eto krasne ideje za poklon. Za neupućene, Beamish je ista vrsta piva kao i Guinness i Murphy's, ali meni bolji, radi se u Corku i nije toliko svjetski poznat i rasprostranjen. Ponosno mogu pričati unucima da sam ga pila točenog u njegovom rodnom gradu.

29.01.2007. u 12:48 • 10 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        



Komentari da/ne?

Opis bloga

Što je bilo prije: pečeno pile ili jaje na oko?

Linkovi

www.tasteofcroatia.org


Free Hit Counters
Get a Free Hit Counters