SLANA TORTA
Pozdrav!
Zatrebate li ikada recept za brzinsko jelo koje morate poslužiti iznenadnim gostima, ovo je samo za vas! Jednostavna slana torta od toasta, šunke i sira koja je oduševila moje ukućane! Sočno i ukusno slano jelo koje možete servirati kao predjelo ili samostalni obrok, praktično za druženje s prijateljima ili za dječje rođendane. Još je ukusnije ako imate vremena napraviti ga dan ranije pa ostaviti da se svi sastojci prožmu preko noći! Ništa se ne mora peći već samo slažete sastojke za tortu koju ne morate nužno raditi od ovih namirnica već je možete prilagoditi vlastitom ukusu i omiljenim namirnicama :) Sastojci potrebni za izradu torte: 12 kriški toasta 2 kuhana jaja 4 narezana kisela krastavca 500 ml vrhnja 250 ml majoneze 150 g buđole ili pršuta 150 g šunke 300 g gaude ( naribati ili u listićima) - za premaz prvo pomiješajte vrhnje i majonezu - za podlogu složite 4 kriške toasta - premažite je premazom i poslažite na nju šunku, narezana jaja i sir - sada ide red toasta kojeg opet premažete premazom - drugi sloj napravite od buđole, narezanih kiselih krastavaca i sira - na sve poslažite zadnja 4 toasta i premažite vašu tortu ostatkom premaza - tortu obilno posipajte naribanim sirom i ukrasite prema vlastitoj želji: rajčicama, narezanim maslinama, ružicama od šunke ili sira... Kako god završili vašu priču sa slanom tortom nadam se da ćete je pojesti u slast! Servus i uživajte :) Oznake: kruh i peciva, slana torta, toast, vrhnje, majoneza |
TOAST MINI PITE
Pozdrav svima!
Danas ste baš lijeni, a jede vam se slatko! Ne brinite, postoji rješenje i za to :) Radila sam mini pite s podlogom pod toasta. Prhko tijesto zahtijeva malo više vašeg vremena kao i biskvit, pa predlažem da pokušate napraviti pite na ovaj način. Vrlo su sočne, mekane i ukusne, a izbor voća prepuštam vama! Koristila sam jabuke jer moj obožavani začin, cimet, najbolje dođe do izražaja uz njih. Pite su brzo gotove, jednostavan je način pripreme i svaka moderna užurbana domaćica može pronaći malo vremena za njihovu izradu! Sastojci potrebni za izradu pita: 2 jabuke toast 2 jaja (Pozz Euro:)) 300 ml mlijeka žlica arome vanilije 2 žlice šećera cimet Jabuke tanko narezati ili naribati i preliti s malo limunovog soka. Jaja, mlijeko i šećer dobro promiješati te staviti arome prema želji. Od duple kriške toasta izrežite kalupom ili čašom veliki krug koji dobro umočite u otopinu mlijeka i jaja. Nekoliko puta okrenite da dobro upije tekućinu pa stavite na lim za pečenje obložen pek papirom. Možete napraviti više mini pita, ovisi koliko imate jabuka ili toasta, glavno da radite duple kriške za podlogu. Kada ste stavili namočeni toast, poslažite po njemu jabuke ili neko drugo voće i posipajte ga smeđim šećerom i cimetom.Pecite pite na 190*C oko 25 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju! Kada su se malo ohladile, obilno sam ih prelila s domaćim medom od kestena vrlo aromatičnog okusa. Božanstveno! Servus i uživajte:) |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |