Gurmanka

11.07.2018., srijeda

Dizane knedle




Danas imam nešto slano za vas!
Jedan poseban prilog koji se poslužuje uz jela od divljači, pečenu patku, vratinu... Moja ekipa osobito voli ove dizane knedle uz umak od šampinjona.Pravo su otkriće među uobičajnim prilozima (pire, riža, njoke..) i vrijedi se potruditi zbog njih.
Savršen su izbor ako imate svečani ručak i želite ugodno iznenaditi vaše goste!
Tko zna možda je baš danas jedna vaaaaažna utakmica i vi poželite napraviti svečani ručak za svoju obitelj.
Uz njih servirajte pohanu piletinu sa sezamom i sreća mora biti na našoj strani, idemo Vatreni :):)
Za tijesto nam je potrebno:
250 ml mlake vode
1 žlica ulja
1 mala žlica octa
1 mala žlica soli
žlica šećera
450 g glatkog brašna
1 svježi kvasac
Zamjesite tijesto i ostavite da se diže sat vremena. Razvaljajte ga na debljinu 1.5 cm i izrežite čašom.
Ponovo ih ostavite da se malo dižu te kuhajte na pari točno 10 minuta.
Za kuhanje koristim mrežicu protiv špricanja masnoće.Stavim je na lonac s vrućom vodom, na mrežicu idu knedle i prekrite ih nekim poklopcem. Pazite, vrlo je bitno da se kuhaju točno 10 minuta!
Servus i večeras neka kuca srce samo za nju našu Hrvatsku :)




Oznake: ostalo, dizane knedle, utakmica


- 09:11 - Komentari (7) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2018 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO