Gurmanka

02.12.2015., srijeda

KRUH S LUKOM :)

Dobro vam jutro, mili moji!
Netko je rekao da nam je kruh više od hrane, on je i lijek i prijatelj! Od malo brašna, vode i soli uz poseban dodatak luka napravite još jednu malu čaroliju. Ovaj predivan, hrskavi i mirisan kruščić će vas sigurno oduševiti!
Postupak: Na 3 žlice maslinovog ulja prodinstajte narezanu glavicu luka. Dodajte mu i bijeli dio od mladog luka, a zeleni dio nasjeckajte i stavite sa strane. Posolite i dinstajte tako dugo dok se malo ne karamelizira, te ohladite.
Tijesto: 500 g glatkog brašna
žlica soli
germa
320 ml mlake vode
karamelizirani luk i lišće od luka
U mlakoj vodi razmutite germu i žlicu šećera, a kada se digne dodajte u brašno te s ostalim sastojcima zamijesite tijesto.Prvi put ga pustite da se diže 1 sat, premijesite, zarolajte u željeni oblik i stavite u pleh za pečenje (15*25). Malo posolite i posipajte sa nasjeckanim listovima mladog luka.Ostavite ga da se malo digne te stavite peći oko 25 minuta na 230*C.
Pojedite ga toplog, užitak je neprocjenjiv!
Servus :)

Oznake: kruh s lukom, pecivo, Slano


- 08:52 - Komentari (3) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2015 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO