Varijante
Pozdrav svima dragi moji! Jutro mi je počelo sa predivnim stihovima o našoj lijepoj Slavoniji i već vidim da je divan dan pred nama.Danas imam za vas pinkicu slanog.Radim slasni umak od mljevenog mesa i rajčice. Navodno je pravilno nazvati ga bolognese, no mi znamo da je riječ o bolonjez umaku.To je jedan od najpoznatijih umaka na svijetu i ima bezbroj varijanti. Pošto moja ekipa voli promjene, poigrala sam se malo sa već poznatim sastojcima.Od mesa sam napravila male ćufte i kratko ih popržila. Prodinstala sam luk, dodala narezane 3 paprike te zalila s 1 dcl crnog vina. Dodala domaću rajčicu ( dužna sam vam recept za nju) i ćuftice. Sve skupa neka malo prokrčka, a za prilog obavezno skuhajte špagete jer one čine ovu cijelu priču interesantnijom. Tek simbioza špageta, bolonjeza i slasnog "srkanja" daje upečatljiv i prepoznatljiv štih ovom jelu (barem je tako za mojim stolom). Možda i vi probate ovu varijantu, javite! Servus :) |
< | studeni, 2015 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |