Amazon.com Widgets S moje strane bare ...

S moje strane bare ...

< prosinac, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Komentari On/Off

Opis bloga

dogodovštine i razmišljanja s moje strane bare

Image Hosted by ImageShack.us

Linkovi



Blog.hr
Life of an Auditor
Accounting Elf






HitchHiker

Anything that happens, happens.
Anything that, in happening,
causes something else to happen,
causes something else to happen.
Anything that, in happening,
causes itself to happen again,
happens again.
It doesn’t necessarily do it
in chronological order,though.


srijeda, 31.12.2008.

Dok svi pisu o planovima za Novu (i u iducih nekoliko dana o tome kako su je docekali i proslavili), ja cu malo o tome kako smo mi proslavili Edin prvi rodendan.
Godina je stvarno prosla tako brzo. Kad gledam one slike od prije godinu dana i Edu kako je bio mali jos uvijek se cudim kako je to malo, sicusno bice naraslo u velikog djecaka. Ne mogu ni zamisliti sta ce biti za godinu dana kad vec bude naveliko pricao, trcao i vjerovanto jos manje slusao :))

Pripreme za rodendan su pocele jos prosli mjesec, kupovali su se pokloni, dekoracije, pa jos poklona, pa onda i sve sto je potrebno za tortu. Jer odlucila sam da za prvi rodendan Edo mora imati tortu koju ce njegova mama napraviti. Pa makar ta totra i bila nejestiva (jer zadnji put sam tortu pravila prije 7 i po godina)! Dragi je bio sav presretan jer "bilo bi tako zalosno da smo mu kupili glupu tortu iz prodavnice". Posto nismo imali puno povjerenja u moje cake-making abilities kupili smo i gotove kore u slucaju da moje ne ispadnu kako treba, no ipak ih nismo morali koristiti. Totra je ispala pravo fino, bila je ukusna i uz Harisovu pomoc izgledala je prilicno fino (on je napravio zavrsne dekoracije jer kad sam ja stavila sav fil i slag na vrh i oko torte to bas i nije fino izgledalo, pa je dragi morao da priskoci u pomoc).



Edu je ipak vise zanimala svijeca, nego sama totra tako da je i sa te strane totra bila uspjesna :)) (jer smo mu za vrijeme rodendanskog rucka u restoranu jedva oteli mini-cupcake - ovdje ima o tome).







Poklona je dobio tako puno da smo odlucili da neke za sada sklonimo pa da mu ih dajemo svakih nekoliko sedmica jer svakako ima dosta igracki. Od onih sa kojima se igra najvise voli kamion dole sa slike i malog ciku koji vozi kamion (mamin izbor), Plan Toys kolutice koji su nam poklonile Lidija i Mimi i Lego kockice koje je dobio od "djeda i bake" (onaj link gore ce vam objasniti o cemu se radi). Od njih je takode dobio i Harley Davidson triciklo za koje bi ja volila da je malo vece pa da ga mogu vozati jer tako je cool - ima zmigavce, trubu i kaze brm-brm bas kao pravi Harley :) Bice mu bas super u proljece kad se snijeg otopi i vec se vidim kako trcim za njim dok on na svom Harliju pobjeze niz cestu wink



Super smo se proveli, sve je proslo po planu, a mislim da je i Edo uzivao.
Hvala vam jos jednom svima na cestitkama i neka vam 2009. donese puno srece i radosti.

- 17:24 - Javi se (13) - Troši papir - #

nedjelja, 28.12.2008.

Zar je moguce da je vec proslo godinu dana i da je moja mala bebica narasla u malog djecaka koji vec ima 7 zubica, koji samo sto nije prohodao i koji je danas slavio prvi rodendan.
Imali smo dvije proslave, prvo za rucak sa nasim prijateljima koji su odlucili da budu Edini grandparents, pa onda poslije kod kuce sa nekoliko prijatelja. Bilo nam je super, poklona ima tako puno da ne znamo ni sta cemo s njima, a ja sam cak i tortu napravila (i moram se pohvaliti da uopste nije bila losa).

O prvom dijelu proslave (dok ja ne sredim slike) mozete procitati ovdje. Foodfanataholics is my friend Elise's blog. She just started blogging a few weeks ago, but she already has a dozen, if not more, delicious recipes posted. Elise is a great cook, an author of Cooking with Love cookbook, and her blog is a great resource for anyone who loves to cook, who likes to eat good food, or just enjoys pictures of good food - every recipe is accompanied with step-by-step photo instructions, so even those of us who are completely cooking-clueless can figure what to do. I think many of you will find Elise's blog interesting - stop by to welcome her to the world of blogging.



A moj post o drugom dijelu proslave stize uskoro.

- 02:24 - Javi se (19) - Troši papir - #

utorak, 23.12.2008.

Za sve vas koji ste pozelili snijeg, evo nekoliko slicica da vidite kako je to ovdje kod nas u central NY state. Poceo je padati oko podne u petak, padao je citav vikend na prekide, a jutros je puhao tako hladan vjetar i razbacivao ga na sve strane da nam je ispred kuce izgledalo kao da imamo snjeznu pustinju.
Slike su od juce, samo sam na brzinu nekoliko skljocnula jer nisam htjela da mi pahuljice prekriju kameru.













- 02:37 - Javi se (24) - Troši papir - #

srijeda, 10.12.2008.

Prosao je jos jedan rodendan, jos jedna godina proletjela je i previse brzo. Dragi je i ovaj put nadmasio sam sebe. Bili smo se dogovorili da cemo odgoditi moj rodendan do vikenda jer je on zadnju sedmicu-dvije bio pravo busy sa skolom, a ove sedmice su mu zavrsni ispiti, pa smo odlucili u subotu sve proslaviti – zavrsetak jos jednog semestra i moj rodendan. Dogovorili smo se da nece biti poklona jer sad kupujemo samo za Edu, otici cemo svi zajedno negdje na veceru i to je to.

I onda tako dodemo sinoc svi kuci, sjedimo u kuhinji, dragi hrani Edu, pricamo, zezamo se. Odjednom on meni kaze da mu je zima i pita me da odem u dnevnu sobu da pojacem grijanje. Na brzinu odem, kliknem na thermostat samo onako s vrata i nazad u kuhinju. Kad ce ti on meni :

- Na koliko si ti to pojacala?
- Na 73.
- Hm, meni je jos uvijek zima, idi stavi na 74.
- Ma ne treba na 74. Jos nije ni pocelo da grije.
- Idi stavi na 74.
- Ma zasto? Vidis da ne treba.
- Hajde idi.
(I tako nekoliko puta)

Na kraju pristanem i odem. Ali ovaj put zavirim u dnevnu subu, kad tamo na stolu me ceka torta i velika kutija sa poklonom. Pocnem se smijati od iznenadenja i onda se jos vise smijem sto me morao 5 minuta nagovarati da odem “pojacati grijanje”. Bas sam bedasta nut
Onda sam morala da pogadam sta se nalazi u ogromnoj kutiji i naravno pojma nisam imala da me na dnu, sav zamotan u bubble wrap, ceka iPod Touch. Skroz sam se iznenadila jer prvo nisam ocekivala nista (i jos sam mu 5-6 puta morala reci da se stvarno ne ljutim sto necu dobiti poklon i da je u redu sto nema poklona), a drugo zato sto smo za njegov rodendan (prije 6 mjeseci) odredili budget od $50. Stvarno me obradovao. Odmah smo ga isprobali, igrali se, skinuli fb aplikaciju. Sad gledam koje igrice I druge aplikacije da si skinem. Trebam staviti slike, pjesme, filmove…. Ma obozavam moju novu igracku cerek

“To ti je ljubav”, kaze on meni zezajuci me. Ali bilo bi okay i da nije bilo poklona.

(za one koji ne znaju, rodendan je 32.)

- 19:50 - Javi se (15) - Troši papir - #

subota, 06.12.2008.

Joj, vidi mi naslova - novootkrivena mamipara! Ali to najbolje opisuje ono sto mi zadnja dva dana zaokuplja paznju. Da pocnem redom - mnogi od vas znaju Lidiju, aka newyorcanku, i znaju da ona cesto pise o cool stvarima koje je pronasla za sebe ili za svoju kcerku. Prije dva dana je pisala o Plan Toys i ja od tad visim na njihovom sajtu i na Amazonu i zelim da si kupim sve igracke koji oni prave. Neke zelim da kupim Edi, ali uglavom sve ostale zelim da kupim sebi, pa da se ja igram smijeh jer odavno nisam vidjela tako fino napravljene igracke. Tako zaniljive, finih boja i jos drvene, a ne od glupe plastike sa made in china zigom. Posebno su me iznenadili sa igrackama za curice koje nisu ni u jednoj nijansi roza-ljubicasto-crvene boje. Izbor igracki je tako veliki i jako je tesko odluciti sta kupiti. Na moju srecu Edo je jos uvijek prilicno mali za veliki vecinu njihovih igracki, no za godinu-dvije vec ce biti druga prica (mislim da mi je bolje da vec sad pocnem da stedim wink).
Za sada ce dobiti samo ovo kao poklon za prvi rodendan. (ako u meduvremenu ne narucim jos nesto)



- 02:39 - Javi se (14) - Troši papir - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>