Amazon.com Widgets S moje strane bare ...

S moje strane bare ...

< studeni, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Komentari On/Off

Opis bloga

dogodovštine i razmišljanja s moje strane bare

Image Hosted by ImageShack.us

Linkovi



Blog.hr
Life of an Auditor
Accounting Elf






HitchHiker

Anything that happens, happens.
Anything that, in happening,
causes something else to happen,
causes something else to happen.
Anything that, in happening,
causes itself to happen again,
happens again.
It doesn’t necessarily do it
in chronological order,though.


utorak, 28.11.2006.

Sinoć, kao i svakog ponedeljka, imala sam Income Tax. Nekih pola sata pred kraj časa kaže meni profesor “ostani poslije časa, trebam da popričam s tobom”, i onda je dodao, kad je vidio izraz na mom licu, “ne brini, nije ništa loše”. Pojma nisam imala what was all that about, ali sam otišla do njega kad su skoro svi već bili izašli iz razreda.
“You wanted to talk to me?”, upitam ga ja.
Kad će ti on meni “ znaš, ti si the hardest working student in the class. Ostali učenici su se ulijenili i prestali razmišljati jer znaju da ćeš ti uvijek imati rješenja zadatka iz zadaće ili onoga što radimo na času. You efforts didn’t go unnoticed”.
Ja se onako nasmijem i pitam ga “znači, ne zeliš da išta kažem na idućem času?”
“No, that’s not it at all”, kaže on, “you don’t have to come to the next class. As a matter of fact, you’re excused from the final exam. There is nothing more you need to prove to me, you’ve earned an A in this class.”
Ja onako iznenadena samo promrmljam “thanks”.
“Eto vidiš da nije bilo ništa loše”, zeza me on.
“Ma nije, ovo je super”, kažem ja i još jednom promrmljam “thank you”.
Ovome se uopšte nisam nadala. Profesor me tako prijatno iznenadio i tako sam happy što sam se jednog predmeta već riješila. Još dvije sedmice, pa će i ona druga dva biti gotova. Još malo pa raspust, yeah!

- 14:52 - Javi se (10) - Troši papir - #

četvrtak, 23.11.2006.

Thanksgiving Update:
Kao što sam i rekla pravila sam pohovanu piletinu (sinoć smo kupili onaj čekić za pohanje), pire krompir (kupili smo i potato masher) i green bean casserole.
U po kuhanja dragi dolazi iz podruma (dogovorili smo se da ja pravim dobru klopu, a on da očisti podrum) i veselo komentira "u-hu, što to dobro miriše".
Poslije pola sata je sve bilo gotovo i sjeli smo da jedemo. Ovo su bile njegove reakcije:
Zalogaj prvi: "Wow, ovo je najbolja piletina koju sam ikad probao."
Zalogaj drugi: "Pa ti znaš kuhat, samo si lopov pa nećeš. Vidi kako je ovo dobro."
Zalogaj treći: "A što je ova buranija dobra. Vrijedilo je za ovo čistiti podrum."
Zalogaj četvrti: "A što ja tebe volim. Jesam li ti rekao da te volim. Ma veoma te volim!"
Zalogaj peti: "Ne pitaj me ništa, zar ne vidiš da uživam. Ovo je bolje od bilo kojeg restorana."

It would be an understatement to say that lunch was a success.
Dragi sad zadovoljno drijema uz fudbal u pozadini, a ja zadovoljno pisem blog. Kao što rekoh, volim Thanksgiving yes

- 20:36 - Javi se (6) - Troši papir - #

srijeda, 22.11.2006.

Od svih praznika koji se slave ovdje u Americu Thanksgiving mi je uvijek bio najdraži. Nisam ni sama sigurna zašto… Dok sam bila u Oklahomi svaki se praznik slavio na istu način – skupi se sva porodica (bude tu dosta ljudi), hrane ima i na pretek (obično da nas sve nahrani za nekoliko dana), zezamo se, pričamo… Čak su se i rođendani slavili kao praznici, sve se okupe, ne bude baš tako puno hrane, ali su zato totra i 3-4 vrste sladoleda bili obavezni. Ali Thanksgiving mi je uvijek nekako bio najdraži. Možda zato što je u kasnu jesen, dekoracije su smeđe i narandžaste i podsjećaju na boje lišća. Možda zato što prije njega još od Septrembra nema praznika, a on nekako započne novogodišnju sezonu. Možda ipak što je to jedni nereligijsi praznik kojem je veliki fokus na porodicu, na zahvalnost za sve blagodati koje nam je život pružio. A možda i zato što se 4 dana ne ide u školu i naposao i što poslije Thanksgiving-a ostanu samo 2 sedmice do kraja škole wink
Dragi i ja ćemo sutra slaviti bez turkey jer ni jedno je ne volimo, a ja nisam toliko kuharski nadarana (niti mi je kuhanje baš drago) da pravim jelo poput ćurke. Nek se time bakće Martha. Ja ću praviti pohovanu piletinu, pire krompir i green bean casserole, a za desert ću vjerovatno kupiti cherry turn-overs koji se samo stave u pećnicu na 15 minuta i budu za prste polizati njami
Radujem se odmoru i prazniku i svima vam želim Happy Thanksgiving!

- 20:39 - Javi se (6) - Troši papir - #

subota, 11.11.2006.

Danas moj mali cukica slavi 9. rodenđan. Ko bi rekao da je skoro već 9 godina prošlo od kako sam došla u Ameriku i od onog januarskog dana kad je Mike u moje krilo spustio malog, uplašenog, čupavog cuku. Bila je to ljubav na prvi pogled! Bio je tako mali da je dosta dugo spavao ispod mog kreveta (dok se jednog dana nije zaglavio, pa se premjestio do kreveta). A ja sam ga svugdje nosala kao malu bebu – on bi naslonio prednje šapice i glavu na moje rame, a ja bi ga zgrabila odozdo, baš kao što se male bebe nose. Prijtelji su me zazali da ću imati veliki problem kad Monty naraste i bude težak nekih 25-30 kila, a ne htjedne da sam hoda. No, mene nije bilo briga. (Prestala sam ga nositi kad je dogurao do nekih 7-8, a ni on tad više nije bio raspoložen za nošenje) Moj mali bebac nije više mali, nije ni bebac, ali ga još uvijek zovem bebonjom, bebolinom i bebcem. I još mnoštvom drugim imena…
Sutra ga vodimo u Petsmart, veliku prodavnicu za kućne ljubimce, da mu kupimo poklon. On je jedan od onih čudih cuka koji ne voli igračke, ali pokušaćemo da mu pronađemo nešto što mu se sviđa. Eno ga sad spava, zamotan k’o mala pituljica na svom krevetiću, i ne zna da ga sutra čeka big day out party

Evo nevidljivih komentara:

:-) sretan rodendan! (newyorcanka 11.11.2006. 05:37)

!!! :-)))
...
ostanem bez teksta kad vidim Montyja
sretan ročkas!
:-D (oceana 11.11.2006. 08:54)

sretan rodjendan Montyu! (lorraine 11.11.2006. 14:55)

ajme šta je sladak.. sretan mu rođendan! (ena 11.11.2006. 16:04)

sretan rodjendan Monty! presladak je! (*Yoga**Girl* 11.11.2006. 18:27)

Monty,sretan rockas!!! (Zvrk 12.11.2006. 20:35)

Sretan rodjendan Skorpionu! bas mu je pamtljiv datum. a kako je samo sladak, ja koja nisam luda za pasima OCU haskija! Moze li Monty imat dice? BTW, meni je rodjendan u Aprilu i tila bi neke plave oci na dar :) (Druga Strana Atlantika 13.11.2006. 07:47)

:):):) happy b'day monty...ne daj im da te razmaze skroz :P (makedo 13.11.2006. 12:17)

@atlantik - prije dvije godine su mu morala otcapariti "loptice" jer su nam rekli da je jedna manja od druge pa bi to moglo prouzrokovati probleme poput raka, tako da mali ne moze vise imati puppies.
@makedo - monty, razmazen? na nema teorije :)))
@svi - hvala vam na cestitkama, vodili smo ga u Petsmat u sobotu, bio je sav veseo i uzbuden. Dobio je jednu novu igracku koja izgleda kao hot dog, malo se cak i igrao sa njom. A iduci vikend ce dobiti novi krevet. Ma fino je njemu pravo :)) (Jaca 13.11.2006. 15:47)

Hey Jaco, steta bas bi imao slatke bebe! pokusavam naci tvoj email da ti posaljem Aninu adresu, ali ga ne vidim (ili ga nema ili mi se bas spava!), pa mi se javi ako ti treba. poljubi Montya, pozdrav! (Druga Strana Atlantika 16.11.2006. 08:03)

- 04:31 - Javi se (10) - Troši papir - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>