NOVI VIDEO: Nin

19.11.2018.

Čast mi je predstaviti novi video o Ninu, kraljevskom hrvatskom gradiću s predivnim pješčanm plažama koji u novije vrijeme otkriva i vrlo značajnu kulturnu baštinu.



Već godinama redovito odlazim u Nin, pošto surađujem s turističkom zajednicom ovog gradića pored Zadra. A sada sam složio i jedan kratak video o ovom predivnom gradiću. Stari hrvatski gradić Nin oduvijek je privlačio ljubitelje starina. Ilirsko pleme Liburno ovdje je započelo tijek povijesti još prije tri tisuće godina, a kip Grgura Ninskog, crkva Sv. Nikole i Sv. Križa samo su dio iznimno bogate kulturne baštine. Usto, mirne pješčane plaže mame kupače, a ljekoviti mulj one kojima je potrebna zdravstvena njega.

No, uz povijesnu baštinu sve više izranja i priroda Nina. Slana muljevita područja pružaju iznimnu prirodnu vrijednost te postaju sve veći identitet Nina. Ne čudi što je postao europska destinacija izvrsnosti EDEN na temu "Turizam uz vode“, a time je ovaj ljupki gradić ušao u obitelj od stotinjak posebnih i odabranih mjesta Europe.

Oznake: nin, Dalmacija

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.