četvrtak, 24.02.2011.

MEGACONFERENCE JR. 2011.

Danas, 24. veljače 2011. godine bili smo jedina osnovna škola iz Republike Hrvatske koja je sudjelovala u projektu Megaconference Jr. za 2011. godinu.Megaconference Jr., sada u 8. godini, je međunarodni program osmišljen kako bi dao učenicima u osnovnim i srednjim školama diljem svijeta priliku da komuniciraju, surađuju i pridonose međusobno učenju u stvarnom vremenu, koristeći napredne tehnologije video konferencija .

Videokonferencijski timovi i njihovi partneri interaktivno će se razvijaju na taj način te dijele aktivnosti usmjerene na akademska i kulturalna pitanja. Timovi surađuju sa zemljopisno različitim vršnjacima na autentičnim aktivnostima učenja, gradeći međunarodnu kulturnu svijest.

Zajedno s našim prijateljima OŠ Horvati bila je nositelj ekonomske teme u sklopu koje smo razgovarali i o zašititi okoliša u RH budući da je jedna od okosnica naših gospodarskih primanja turizam. Budući da je sudjelovao velik broj škola iz USA pronašli smo i neke koje provode i aktivnosti u sklopu GLOBE programa.



Tijekom videokonferencije predstavili smo Hrvatsku, Zagreb i našu školu Power Point prezentacijom.


- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.