četvrtak, 22.09.2011.

Mladi GLOBOVCI!!!

Ove godine naše učenice osmih razreda Kristina Marijanović i Mia Tomić provest će puno vremena s mladim
globovcima.
Budući da je ovo zadnja godina kako su naše osmašice s nama odlučili smo da će to biti i izuzetno važan zadatak zadatak GLOBE grupe ove godine.
Ne možemo napraviti puno toga jer su naši učenici još mali, najveći dio 4. razred osnovne škole, ali ipak za nekoliko godina kad odrastu,,,bit će face:)

- 19:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 21.09.2011.

GLOBE u školskom kurikulumu

Kao dio slobodnih aktivnosti GLOBE je zastupljen i u školskom kurikulumu kojeg možete vidjeti na web stranici naše škole, www.oshorvati.hr
Što smo napisali u kurikulumu?
Nositeljica aktivnosti : Dubravka Rušnov
Ciljevi aktivnosti:
-doći do novih spoznaja, usvojiti vještine i podizanje ekološke svijesti, ostvarivanje međunarodnih prijateljstava u svojoj generaciji te mogućnost međusobnih posjeta, ovladavanje novim, suvremenim tehnologijama
Način realizacije aktivnosti:
-slobodno istraživanje i učenje putem promatranja, uočavanja, uspoređivanja i razlikovanja s ciljem razvijanja ekološke svijesti
Vremenski okviri aktivnosti:
-tijekom nastavne godine 2011./2012.
Osnovna namjena aktivnosti:
-Poticati učenike na individualno rješavanje problema.
-Mjerenja i bilježenje podataka iz neposrednog okoliša, s područja meteorologije, geologije, biologije, hidrologije, kartiranja i daljinskog istraživanja.
-Razviti kreativno razmišljanje kod učenika

Način vrednovanja aktivnosti:
-Kroz razna natjecanja u mjerenjima na nivou škole, županije ili države.
-Redovito mjerenje i slanje podataka u GLOBE bazu.
-Opisno praćenje svakog učenika.

Način korištenja rezultata vrednovanja aktivnosti:
-kroz međužupanijska natjecanja

- 19:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Međunarodni dan mira

Danas, 21.09.2011. se u cijelom svijetu obilježava Dan mira. Organiziraju se razna događanja, a što se događa u vašem gradu, možete saznati na lokalnim stranicama vaših gradova. Također predlažem da posjetite centralnu mrežnu stranicu Dana mira na kojoj ćete moći pronaći prijavljene događaje u vašem gradu na interaktivnoj karti svijeta.

Posjetite i web stranicu Volonterskog centra Zagreb gdje možete doznati kako se Dan mira obilježava u Zagrebu. Tu ćete naći i razne zanimljive poveznice vezane uz Dan mira. Na stranici Teacher Resources možete naći ideje za naastavne jedinice o Danu mira.

- 01:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 04.09.2011.

Young europeans say: Break walls, be tolerant!

Nakon vrlo uspješno provedenog Comenius projekta pod nazivom Europe Anim´Action te završne predstave u belgijskom Fleronu, Osnovna škola Horvati prijavila se za novi Comenius multikluralni projekt koji je u srpnju i prihvaćen. Naziv projekta je Young Europeans Say: Break walls, be tolerant!

Škole partneri dolaze iz osam zemalja. Uz Republiku Hrvatsku to su Portugal (koordinator projekta), Poljska, Švedska, Italija, Rumunjska, Grčka i Litva.

Škole sudionici:

1.Agrupamento de Escolas do Monte de Caparica – Portugal
2.Osnovna škola Horvati – Republika Hrvatska
3.3ş GYMNASIO THESSALONIKHES – Grčka
4.INSTITUTO COMPRENSIVO PACIFICO RAMATI – Italija
5.KAUNO SANCIU VIDURINÉ MOKYKLA – Litva
6.Gimnazjum nr4 w Swidnicy – Poljska
7.SCOALA CU CLASELE I-VIII NR. 308 Sector 4 Bucuresti – Rumunjska
8.8. Stora Satraskola – Švedska
Kroz dvogodišnji projekt predviđena su četiri susreta škola partnera, od kojih je prvi održan u Lisabonu od 22. 11. do 27.11. 2011.

Na susretu su sudjelovali učitelji i ravnatelji škola partnera, a OŠ Horvati su predstavljale ravnateljica mr.sc. Biserka Matić-Roško i učiteljica savjetnica te koordinatorica projekta, Suzana Delić.

- 00:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.09.2011.

Akcija četvrtih razreda "Upoznajmo prirodu..."

Pokrenuli smo kao mladi globovci akciju "Upoznajmo prirodu.." Išli smo zajedno u Školu u prirodu te u sklopu toga imali organizirane radionice koje sau nam mnogo pomogle u provođenju GLOBE programa u školi. Svaki dan naši mladi GLOBOVCI su s učiteljicom Dubravkom Rušnov upoznavali GLOBE protokole koje će koristiti u nastavi.


- 20:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.