utorak, 24.05.2011.

Europski dan parkova

Obilježavanje Europskog dana parkova inicirano je od strane Federacije EUROPARC s ciljem podizanja svijesti o zaštićenim područjima i parkovima. Prvi je put obilježen 1999. godine kad je organiziran širok spektar aktivnosti u zaštićenim područjima, s naglaskom na važnost zaštite prirode.


Na dan 24. svibnja raznim događajima diljem Europe godišnje se obilježava Europski dan parkova. Ovaj datum odabran je kao sjećanje na “postanak” prvih europskih nacionalnih parkova – devet nacionalnih parkova u Švedskoj, proglašenih 24. svibnja 1909. godine.

- 00:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 20.05.2011.

Regionalna konferencija na temu Obrazovanje za održivi razvoj

Regionalna konferencija na temu Obrazovanje za održivi razvoj održana je u Zagrebu 16. i 17. svibnja 2011. , a organizirali su je Agencija za odgoj i obrazovanje, KulturKontakt Austria i Austrijski ured za prosvjetnu suradnju u Republici Hrvatskoj.
Na konferenciji su predstavnici ministarstava, agencija i odgojno-obrazovnih institucija iz Hrvatske i sedam zemalja iz regije razmjenjivali iskustva o najnovijim međunarodnim i nacionalnim trendovima u obrazovanju za održivi razvoj, te pokušali ukazati zašto je obrazovanje za održivi razvoj važno za osiguranje kvalitete života.

- 00:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Državna GLOBE smotra u Čakovcu!

Smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održana je u Čakovcu od 11. do 13. svibnja 2011. Sudjelovali smo i mi. Predstavili smo projekat Koliko je hladno našem Vrapčaku zimi.



Ekipu su predstavljale učenice Globovke Kristina Marijanović, Mia Tadić i Danica Mugoša.
Mentori: učiteljica i voditeljica GLOBE skupine Dubravka Rušnov i učiteljica mentorica Suzana Delić.

- 00:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.05.2011.

RITAM EUROPE na Bundeku

U okviru obilježavanja Europskog tjedna na Bundeku je održan koncert „Ritam Europe“ u kojem su posjetitelje, njih više od deset tisuća, koncertnom izvedbom zabavili TBF, Elemental i i Picksiebneri te gosti iz Europske unije - bendovi Doyobe iz Austrije, GMBisGeryMendes iz Nizozemske i Balkan Fanatik iz Mađarske.

Veleposlanik Paul Vandoren je u kratkom pozdravnom govoru okupljenima istaknuo moto Europske unije – „Ujedinjeni u raznolikosti“ i pojasnio kako EU predstavlja prostor bez granica i neograničenih mogućnosti, pogotovo za mlade, te ih pozvao da se informiraju o onome što Europska unija donosi.

U okviru zabavno-edukativnog programa koji je održan u poslijepodnevnim satima, grupe učenika iz osnovnih škola Zagreba i Zagrebačke županije scenskim su nastupom predstavile zemlje članice Europske unije.

Sudjelovali su i naši učenici predstavljajući Veliku Britaniju.
Pogledajte:

- 00:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 11.05.2011.

Finalni susret učenika Comenius projekta u Belgiji!

Naši učenici 8.a odjela sudjelovali su na finalnom susretu škola partnera Comenius projekta Europe Anim´ Action u Liegu, Belgija, od 1. svibnja do 2.svibnja 2011.
Bilo je jako naporno, ali smo jako zadovoljni! Učenici su zajednički održali 3 predstave!

- 02:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Državna GLOBE smotra

Ekipa je spremna!
Čine ju Kristina Marijanović, Mia Tomić i Danica Mugoša.
Vidimo se u Čakovcu!

- 00:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.05.2011.

Koliko je bilo Vrapčaku zima posljednje dvije zime??

- 01:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.