četvrtak, 30.06.2011.

Sportske igre mladih u OŠ Horvati

Petnaeste Sportske igre mladih od lipnja do sredine rujna 2011. okupit će preko 50.000 djece i mladih, koji će se družiti kroz natjecanja u deset sportova. Osnovci i srednjoškolci imat će priliku sudjelovati u svim aktivnostima i sami formirati svoje ekipe ili se natjecati u pojedinačnim sportovima bez obzira na to jesu li ili nisu članovi nekog sportskog ili školskog kluba.

Natjecanje u šahu, za sve prijavljene, održat će se 04.07.- 05.07. 2011. u 8h, u našoj školi!

- 00:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.06.2011.

Kampanja "Za manje otpada"

Wrigley Company Foundatio pokrenuo je u Hrvatskoj kampanju 'Za manje otpada'. Kampanju će voditi Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš i nacionalni koordinator za Hrvatsku Udruga 'Lijepa naša'. Kampanja 'Za manje otpada' provodi se u 15 zemalja, uključujući i Hrvatsku.

Cilj kampanje je angažirati i educirati djecu i mlade u Hrvatskoj o pitanjima otpada i potaknuti ih na donošenje pozitivnih odluka. Kampanja će se sastojati od dva programa. U jednom od programa, djeca u dobi od pet do 12 godina, sudjelovati će u programu eko škole, u kojoj će osmišljavati i provoditi vlastite projekte za smanjenje količine otpada.

Vijest prenesena s www.skole.hr

- 00:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 04.06.2011.

Svjetski dan zaštite okoliša

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Ove godine Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se pod sloganom „Šume: priroda na usluzi“ (Forests: Nature At Your Service), čime se želi upozoriti na ključnu ulogu šuma u očuvanju svijeta kakvog poznajemo.




- 00:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.