Evolucija na djelu

21.01.2007., nedjelja

A Friday Night Fever

Ovaj petak je imao sve uvjete da postane PUŠIONA!!! Nakon dugog dogovaranja trebali smo ići u Močvaru ali kako se petak počeo bližiti tako su odjebi počeli pljuštati sa svih strana. Prvo je pao odjeb od Iris. Ajde, bolesna je, ima gnojnu anginu, oprošteno joj je mada je kasnije usrala stvar kada je rekla da više nikada neće ići u Čvaru. Sljedeći odjeb je zapravo bio veoma niski udarac - odjebao me Marko 1 a.k.a The Best Friend. Nakon što sam naknadno saznao neke detalje mislim da me nije odjebao jer je bio "umora" kako je rekao nego zato što bi onda s nama išla stanovita Mia s kojom je on bio u kvazivezi. Naravno, Mia nije htjela ni čut za Čvaru ako ne ide TBF. Kada je sestra sve to čula odjebala me i ona. O finoo. Na ekipu s faxa nisam ozbiljno računao što se na kraju pokazala pravim potezom.
Na kraju smo ostali Marko 2 tj Turky i ja - dva ex hard core gamera s niskim sociall skills-ima. On je bio malo u bedu jer se kučka koju je upoznao na novoj nije odazivala na njegove pozive da ide s njim u Močvar. Krenuli smo nenabrijani, kao dva mrtva puhala. Daddy Cool koji se skriva u meni je očito spavao tu večer dubokim snom. Prvo smo otišli u importanu na cugu a onda smo se oko 11 spustili do močvare. Hala je bila poluprazna, svi su bili naslonjeni uza zidove a par nadobudnih je plesalo. Stajali smo i mi uza zidove i čekali da se sve to malo popuni a to čekanje je meni bio i izgovor da vidim Ana Mariu koja je kasnije stigla. Veselio sam se što ću je vidjeti ali na kraju naš susret je trajao 3.5 sekunde. Šteta. Poslije susreta s AM krenuli smo plesati. Polako sam plesao kraj Turky-a gledajući čopor cura ispred sebe. Čekao sam da se jedna izdvoji iz čopora i to se dogodilo ali je otišla u smjeru WC i pri povratku je nosila par pivi. Istodobno (koji sam promatrač kad držim 5 cura na oku odjedanput cool) sam primjetio jednu crvenokosu kako gleda naslonjena na zid i pije. Odmah je bilo uočljivo da se ludo zabavlja, kao na sprovodu. Uskoro se ta crvenokosa približila meni i Turky-u i pomišljao sam na ulet ali mučilo me što ima Gin Tonic u ruci. Nebih htio da radi mene prolije to čudo. Taman kad je popila prvi Gin Tonic otišla je na WC i popila drugi. Ja sam isto krenuo na WC ali radi svojih potreba. Otkrio sam da su cure izvršile invaziju na muški wc i da od mog pišanja ništa. Izašao sam iz Čvare i otišao sam skroz iza nasipa negdje pišati. Kad sam se vratio opet sam nastavio plesati a metar, dva od mene je stajala ta crvenokosa s drugim Gin Tonicom. OK, pričekat ću da i ovaj popije. I tako je prošlo cca desetak minuta dok nije popila Gin Tonic. Kad je čašu bacila na pod krenuo sam prema njoj a ostatak priče je povijest.
Jedva čekam kavu u ponedjeljak.

PS: Saznao sam da draga mi Iris ipak izlazi van sa svojom frendicom u subotu. Čini se da joj gnojna angina ne smeta više. Ima sreće što mi je bilo u Čvari dobro ali okus izdaje ostaje.
- 10:01 - Komentari (6) - Isprintaj - #

15.01.2007., ponedjeljak

Nedostaje mi jedno 2000 zvijezda

E bio sam u subotu navečer na Petrovoj gori. Nebo je tamo nevjerojatno. Kamo god pogledaš more zvijezda, Mliječna staza je bila protegnuta preko cijelog svoda. Orion se fenomenalno vidio. Sad kad god pogledam nebo kod sebe to više nije to. Prokleta bila ulična rasvjeta.
Evo detaljnog izvještaja. Slike sam samo linkao.

...
Nakon katastrofalnog prosinca nova 2007. godina počela je poprilično dobro. Početkom siječnja vrijeme se popravilo a komet McNaught je uzrokovao show na zapadnom nebu tik poslije zalaska Sunca. U svijetlu tih astro događanja Matija i ja smo se odlučili zaputiti u ekspediciju pod tamno nebo. Nakon kraćeg pregovaranja odlučeno je da 13.01.2007. idemo na Petrovu goru. Put do Petrove gore prošao je savršeno (samo jedno krivo skretanje) i nismo znali kakve nas sve situacije gore čekaju. Stigli smo oko 20:00 pod nebo ispunjeno zvijezdama. Mliječna staza je parala nebo, Orion je bio prepun zvijezdi raznih magnituda a neki Messierovi objekti poput M31, M44, M45 i M47 su se lako vidjeli golim okom. Nakon kratkotrajnog divljenja nebu krenuli smo slagati teleskop. Moja Betsy je bila složena nakon 2 minute ali Matijin Celestron i Eddy radili su probleme. Prvo je bilo problema s montiranjem Eddy-a na Celestron što je riješeno poprilično kreativno (vidi sliku)

MONTAŽA
Montiranje Eddy-a na Celestron-a

BALANSIRANJE
a nakon montiranja pojavio se problem balansa što je riješeno još kreativnije (vidi sliku).
Kad nedostaje utega i ulje može dobro poslužiti

Dok se Matija igrao sa svojim teleskopima ja sam se bacio na promatranje. Prvo sam teleskop usmjerio prema M31 i kompaniji. Predivan pogled, galaksija je ogromna, protezala se preko dva vidna polja 32mm Plössl okulara. Vidjela se barem jedna pruga prašine. Kad se sve zbroji, impresivan pogled. Sljedeća na redu je došla Orionova Maglica. Samo usmjeravanje teleskopa prema njoj uzrokovalo je trnce u mom tijelu. Kada sam konačno pogledao kroz okular pred očima mi se pokazao sjajan plavkasti oblak koji se protezao kroz cijelo vidno polje 32mm Plössl okulara. Vanjski dijelovi maglice zatvorili su prsten oko šupljine. Dimenzije maglice su identične fotografiji koje je snimio. Svi detalji su bili na svom mjestu, samo je boja nedostajala. Pogled kakav se pamti. Također, moram napomenuti da se vidjelo 6 zvijezdi u Trapezu.
Nakon M42 teleskop sam usmjerio stupanj sjevernije i došao sam do Running Man maglice. Nakon kraćeg promatranja skicirao sam je i prešao na NGC2024. Scenarij s tom maglicom je bio isti kao i s Running Man-om. Kratko sam je promatrao i nakon toga skicirao. Matija je u međuvremenu neuspješno kombinirao Celestrona i Eddy-ja na jednoj montaži. Nakon uzaludnog truda odlučio je koristiti samo Eddy-ja i slikati M42. U međuvremenu uzeo sam dvogled i stao zujati nebom između Oriona i Blizanaca. Zujeći vidio sam Rosettu, M46, M47, M50, M35 i još hrpu skupova. Dalekozor sam tada usmjerio prema Kočijašu i gdje sam uspio smjestiti M36, M37 i M38 u jedno vidno polje. Fenomenalan prizor, očaravajući. Tri mrljice pružale su se po pravcu i svaka od njih je bila na svoj način predivna.

M42 ORIONOVA MAGLICA
Fotografija M42 i bliže okolice koju je snimio Matija

Grobnu tišinu oko nas prekidali smo sami pričajući sve dok nam pažnju nije privukao mehaničku zvuk. Utišali smo se i naslonili uha na montažu - ništa. Okrenuli smo se prema autu a u njemu je treperila žaruljica. Odmah smo pomislili da je akumulator krepao jer je auto očito cijelo vrijeme bio u kontaktu. Probao ga je upaliti - nula bodova. Ajoj, što ćemo sad. Matija je sjeo u auto, prebacio u prvu a ja sam dobio zadatak da guram auto. Tonu i pol teškog Passata uspio sam pogurati nakon čega je Matija ga probao zapaliti ali bez uspjeha. E onda me jeza prošla, i to gadna. Matija je otišao po akumulator od montaže i probao je pomoću njega pokrenuti auto - bez uspjeha. Nakon dva neuspjeha odlučio je nazvati tatu da pita za savjet a ja sam mirno stajao i gledao okolo. Pobojao sam se da će mi šuma postati dom dok nas netko ne nađe. Nakon što je dobio par savjeta opet smo probali pokrenuti auto guranjem. Ja sam gurao auto ali ovaj put je bilo problema jer smo došli do blage uzbrdice. Nakon što sam nekako pogurao i došao do početka velike nizbrdice pustio sam auto i gledao kako Matija odlazi s njime u mrak. Jedini izvor svjetla je bila baterija koju je imao u ustima. Gledao sam tih pet sekundi kad je tišinu proparao zvuk diesel motora. Taj traktorski zvuk mi se najedanput posebno dragim učinio. Urlali smo kao dvije budale od veselja.

Matija je provozao auto da napuni akumulator a ja sam se vratio promatranjima. Već je bilo prešlo 23:00 i Lav se visoko dignuo. Pogledao sam u smjeru M95 i M96. Nakon što sam vidio M95 i hrpu galaksija oko nje prešao sam na Berenikinu Kosu i potražio M98. Pohvalio sam se Matiji da su mi još samo dva Messierova objekta ostala - M68 i M83. Lutajući tako morem galaksija došao sam do M81 i M82. Obje galaksije bile su predivne a detalji u M82 su me očarali, morao sam je skicirati. Lunjao sam po repu od Velikog Medvjeda dok se nisam spustio do M51 koja je pokazala jasnu spiralnu strukturu. Pozvao sam Matiju da pogleda galaksiju i on je odmah zamijetio spiralu. Dok je bio tamo prešli smo na M101 koja je pokazala izdanke spiralnih krakova koje je i Matija bez problema uočio. Matija je trebao pomoć oko pronalaženja M81 i M82 pa je mene pozvao. Dok sam namještao teleskop začuo sam neki šuštavi zvuk. Pogledao sam i nešto bijelo je išlo prema nama. U strahu sam viknuo iz sveg glasa "MARŠ". Nakon toga se vrećica smirila i stala je kraj rubnjaka parkirališta. Matija se nasmijao jer je odmah skužio o čemu se radi dok sam se ja isprepadao na smrt i nije mi bilo toliko smiješno. Nakon te napete situacije vratio sam se uz teleskop da bi skicirao M51. Kad sam završio skicu odvezao sam se do Djevice i pogledao Markarianov lanac. Na prostoru od jednog stupnja prebrojao sam čak 9 galaksija. Zanimljiv prizor. Kakav je tek negdje pogled iz M87 na te galaksije.

GALAKSIJE M81 & M82
M81 & M82, fotografirao Matija Pozojević

Pogledao sam malo južnije od Djevice te sam uočio da se zviježđe Gavrana pojavilo na šumom. U par kratkih poteza usmjerio sam teleskop prema M104 koja je jasno pokazala svoje "klobučarske" atribute. Šteta što je bila tako nisko. Vratio sam se uskoro do Lava i pogledao M65, M66 i NGC3628. Dok su to kod mene većinom tek svijetle pjegice ovdje su pokazivale puno bolje svoju strukturu. Dok sam ih gledao na pamet mi je pala i galaksija M64. Brzo sam usmjerio teleskop i pogledao je u okularu. Coool!!! Crno oko ispod jezgre se vidjelo jasno kao na slikama. Tad sam primijetio i sjajnu narančastu zvijezdu. Zapitao sam Matiju - "zar je Jupiter već izašao?" Kratak pogled pokazao je da se radi o Arkturu. Bilo me malo sram što sam fulao ali kad su ovdje sve zvijezde par puta sjajnije nego kod mene doma. Arktur me odmah podsjetio na M3 kojeg sam bez problema našao jer se naime vidio golim okom. M3 je sa svojim zvjezdicama bio i posljednji objekt te noći jer je Matija dovršio fotografiranje M81 i M82. Polako smo se spremili i krenuli doma puni dojmova, punih gaća (od straha) i sjećanja na predivne prizore.

Autor članka sam ja a objavljen je na ZVJEZDARNICI.com
- 12:11 - Komentari (1) - Isprintaj - #

11.01.2007., četvrtak

Čime se bavim zadnjih dana????

Datum: 07.01.2006.
Naziv filma: Promatračina 168: Vedro Nebo Strikes Back
U glavnim ulogama: Vedran, Marko, The Teleskop a.k.a. Betsy, Orion feat Zimska Zviježđa, nakupine užarenog vodika u raznim bojama i oblicima
U sporednim ulogama: 32mm SuperPlossl Okular, 25mm SuperPlossl Okular, 15mm Wide Angle Okular, 10.5mm Hyperion Okular, 9mm SuperPlossl Okular, 6mm SuperPlossl Okular, 1.5x Barlow, UHC filter
Redatelj: Vedro Vrijeme
Trajanje: 130min
Jezik: Hrvatski

Kratak sadržaj:
Večeras je bilo fenomenalna noć. Taman kad sam obukao jaknu i otvorio vrata pojavio se Marko koji je nanjušio promatranje. Otišli smo na terasu, izvukli Betsy iz tavana i usmjerili je ravno prema M42. Marko je bio oduševljen, maglica je ispunjavala pola vidnog polja 32mm SuperPlossl okulara. S UHC-om su stvari postale još bolje. Nakon M42 krenuli smo prema M78 koja je tamna refleksijska maglica. Ja sam je vidio slabašno direktnim vidom dok je Marko se morao potruditi i koristiti skrenuti pogled. Kaže da ga maglica podsjeća na komet s čime sam se složio. Poslije M78 na red je došao M1 kojeg sam bez problema uočio dok je Marko opet morao koristiti skrenuti pogled. Tad sam pogledao prema zenitu
i primjetio da se M31 super vidi. Usmjerio sam teleskop prema njoj i ubacio 32mm okular. Pogled na M31 je bio kao na slikama, samo je falilo malo boje i pokoji prsten prašine. Marku se također svidjela, uočio je i M32 te je probao naći M110 ali mu nije išlo. Naša sljedeća meta je bio M35. Probali smo s 32mm okularom ali vidjele su se samo najsjajnije zvijezde. Nakon toga sam ubacio 15mm WA okular i M35 se pokazao u pravoj lijepoti sa stotinama zvijezda poredanih u lance. Marko je dugo vremena zurio u njega i pitao me dali je eksplodirala kakva supernova tamo jer je vidio šupljinu u središtu skupa. Nakon kraće rasprave prihvatio je stajalište da je skup jednostavno takav. Usput sam mu pokazao NGC1669 i pitao ga dali i njega podsjeća na čamac kao mene - odgovor je bio negativ, njega podsjeća na slovo "B". Za kraj sam mu pokazao Plejade koje su ga oduševile kao i uvijek. Dok je Marko promatrao ja sam uspio prebrojati 8 zvijezda u Plejadama.
Marko je tada otišao a ja sam se bacio na skiciranje. Odlučio sam skicirati M78. Usmjerio sam teleskop i sljedećih 15 minuta sam pažljivo skcirao. Na kraju je skica ispala super, gotovo je istovjetna onome što se vidi kroz okular. Kada sam završio s M78 sjetio sam se planetarne maglice NGC1535 u Eridanu. Našao sam je iz prve i odmah ubacio 1.5x barlow i 6mm Plossl u nadi da ću izvući kakav detalj. Jedino što se vidjelo je bila središnja zvijezda i elipsasti disk svijetla oko nje. Kad sam već bio u high power furki, usmjerio sam teleskop na M42 i Trapez. Odmah sam ga odlučio skicirati jer su se oblaci oko Trapeza pokazali iznimno kompleksnim. Imao sam muke s pogađanjem kontrasta, glatkoćom teksture i detaljima. Povećanje
od 300x nije pomagalo jer je Trapez za manje od minute prozujao kroz vidno polje. Na kraju sam uspio skicirati, nakon polusatnog robijanja ali skica nije baš 100% identična stvarnoj situaciju - najveći problem je što središnji dijelovi nisu dovoljno svijetli.
Nakon M42 prebacio sam se na NGC2244 u nadi da ću vidjeti Rosettu. Ugledao sam otvoreni skup plavih zvijezdica i slabaš luk svijetla zapadno i sjeverozapadno od skupa. UHC filter je malo pomagao jer je LP jednostavno prevelik. Nakon Rosette na red je došao NGC2252. To je umjereno veliki otvoreni skup koji podsjeća oblikom na zviježe Velikog Medvjeda. Sljedeći po redu je bio NGC2232, otvoreni skup nešto sjevernije od Bete Jednoroga. Skup je poprilično jednostavan i siromašan zvijezdama. Jedino obilježje mu je zvijezda 10 Jednoroga. Zadnji na redu te večeri je bio otvoreni skup NGC2194 koji je tamna nakupina mag 12 zvijezda velika tek 4' lučne minute. Nakon vožnje po Jednorogu vratio sam se do Oriona, M42. Pogled na NGC1977 pokazao je i dvije prateće maglice. U Hyprionu sam pogledao i M42, ponovno. Kontrast je predivan u tom okularu a M42 je svijetla i puna detalja. Odlučio sam malo premjeriti M42 da vidim dokle se proteže i ubacio sam UHC filter. Tada sam zamijetio veoma slab prsten svijetla na jugu M42 koji je sezao do skupa NGC1980. Po prvi put sam uspio vidjeti cijelu M42 i to je bio uzbuđenje večeri. Nakon toga sam procijenio udaljenosti do kojih se vidi M42. Za središte maglice sam uzeo Trapez. Prema jugu maglica se proteže 25', prema istoku još 25' a prema zapadu približno 20'.
Uskoro su me prsti od zime počeli boljeti te sam nakon 130minuta pod predivnim nebom pospremio teleskop.
Kako je dobra večer bila govori i činjenica da sam vidio Mliječnu stazu do 50° nad Zagrebom, tj od Deneba do Kasiopeje.

- 22:55 - Komentari (2) - Isprintaj - #

04.01.2007., četvrtak

On the chat we go

11:57:08 Fitz: Jučer me Marina zvala :D
11:57:15 Vedran: isus?
11:57:19 Fitz: ne
11:57:30 Vedran: naša?
11:58:01 Fitz: da
11:58:02 Vedran: i kaj je terbala
11:58:27 Fitz: Ma za mjerenje neke kuće negdje u zagorju :D
11:58:37 Fitz: Ali to i tak ne radimo pa niš od tog :)

11:58:42 Vedran: auuu
11:58:49 Vedran: odjeb
11:58:59 Vedran: a znaš kaj sam ja jučer radio
11:59:10 Vedran: odem s jednom na kavu i dobijem odjeb
11:59:11 Fitz: I onda je danas još zvala doma da provjeri kod starog :D
11:59:17 Vedran: haha
11:59:31 Fitz: Isto joj reko :D
11:59:31 Fitz: Ali stari kakav je reko da ce zvat jos par geodeta i pitat :D

11:59:51 Vedran: ah
11:59:54 Fitz: Zove lika u zaprešiću: nema šanse. Zove lika u Zaboku (to par km od te kuće): neću se ja s tim zajebavat :D
11:59:57 Fitz: a jebote :D
12:00:01 Vedran: haha
12:00:44 Fitz: morat ce uzet nekog tamo lokalnog, traže 4k kuna, a tu u samoboru to ide za 2500-2800 kn :D
12:00:52 Vedran: auuu
12:01:00 Vedran: a zakaj neće to nitko mjeriti
12:01:06 Fitz: Možda bi meštar htio to u zagorju rješit?
12:01:13 Vedran: ma bi racku
12:01:25 Vedran: a možda i bi, pohlepan je on
12:01:38 Fitz: Bi vraga :D
12:02:03 Fitz: I kaj je bilo jučer?

12:02:18 Vedran: e da
12:02:31 Vedran: odem s jednom Martinom na kavu - odjeb
12:02:52 Vedran: dobro, ajde bilo nam je dosadno, ona se morala nać s frendicom u 6 a ja s ekipom u 7
12:02:58 Fitz: haha
12:03:05 Vedran: pa smo se vozili 1icom do tuđmanovca
12:03:13 Vedran: i sad dođemo do okretišta
12:03:20 Vedran: i kaže vzač - zadnja stanica
12:03:22 Vedran: mi ništa
12:03:30 Vedran: otvori on vrata i drekne zadnja stanica
12:03:32 Vedran: mi ništa
12:03:40 Vedran: drekne on, zadnja stanica morate izaći van
12:03:46 Vedran: i ajde mi izađemo
12:03:53 Vedran: i krenemo pješke prema ilici
12:04:06 Vedran: i pretekne nas tramvaj i vozač nas skuži
12:04:21 Vedran: te se nasmije (pička mu materina) i pokaže prstima kao da hodamo
12:04:26 Vedran: pička mu materina opet
12:04:35 Fitz: lol :D
12:04:39 Fitz: Mr. Green :D

12:04:42 Vedran: a ja i ta martina smo mu opsovali sve po spisku
12:04:48 Vedran: ma nije, neki mladi, nadobudni
12:05:05 Fitz: pa kaj koji k niste izašli prije tuđmanovca van :D
12:05:14 Vedran: a bilo nam dosadno
12:05:20 Vedran: pa smo se vozili u tramvaju
12:05:49 Vedran: no dobro
12:05:57 Vedran: s njom sam bio na kavi od 3 do 5
12:06:12 Vedran: e i sad dočekao ja 7:30 te stigli moji jarani
12:06:26 Vedran: i ajde vidimo na trgu nema nikaj ajmo u paladium
12:06:55 Vedran: i naručimo cugu, ja čaj, turky veliku kavu, mia kapučino i marko 2 guiness
12:07:09 Vedran: kad turkyju dođe kava a ono nemaš je za prst umočiti
12:07:15 Vedran: i lik stane tamo pizditi
12:07:24 Vedran: kakva je ovo kava za 9 kn i još velika
12:07:29 Fitz: :D
12:07:30 Fitz: lol
12:07:33 Fitz: još pijan?

12:07:34 Vedran: pičku materinu, nećemo više ovdje ić
12:07:36 Vedran: nije
12:07:54 Vedran: i ajde oko 8 došla iris s fredicom, još jednom martinom
12:08:06 Vedran: pozdravili smo se, malo sam joj rekao da zajebava turky-a
12:08:13 Vedran: a turky se prepao cure
12:08:14 Vedran: :D
12:08:29 Vedran: sve super, sve bajno
12:08:44 Vedran: i odemo mi oko 9 na trg a ono koncert pri kraju
12:08:55 Fitz: lol, turky :)
12:09:01 Vedran: i još smo turky i ja htjeli nabaviti balon s helijem
12:09:08 Vedran: da si malo glasove modificiramo
12:09:22 Vedran: ali samo su klinci držali te balone pa nam je bio bad krasti
12:09:26 Vedran: e da
12:09:34 Vedran: i tak oko pola 10 gotovo koncert
12:09:46 Vedran: te krenemo mi na gornji grad u tolkiens
12:10:00 Vedran: da bi stigli gore i otkrili da je pun do čepa
12:10:29 Vedran: nakon toga smo se spustili kroz kamenita vrata i ošli u neki birc
12:10:44 Fitz: I na kraju samo jedan odjeb?
12:10:51 Vedran: kad oko 11:15 zvoni mob i pita sanja - kaj ti pizdo nisi na trgu
12:11:05 Vedran: ja ti odo na kaptol, čekam bus, tko te jebe
12:11:13 Vedran: ja opet pizdim, sad i sanja pobjegla
12:11:25 Vedran: i niš krenemo mi doma oko pol 12
12:11:33 Vedran: i idemo namjerno gajevom da vidimo kurve
12:11:39 Vedran: kojih, btw nije bio
12:11:42 Vedran: bilo
12:11:47 Fitz: :D
12:11:51 Vedran: samo neka cura je stajala na križanju i pisala sms
12:11:57 Vedran: ali nije izgledala ko kurva
12:12:08 Fitz: a da nije bilo koji sat prerano? :D
12:12:14 Vedran: turky i ja smo bili onak, već dosta gladni
12:12:21 Vedran: pa smo se skrenuli po pizze
12:12:28 Vedran: i kad smo pojeli jednu
12:12:43 Vedran: onda smo opet uletjeli u pizzeriju i uzeli još jednu
12:12:49 Vedran: super
12:12:58 Vedran: na kraju smo u goricu stigli oko pola 1
12:13:09 Vedran: i odemo mi na ventilaciju od tržnice
12:13:15 Vedran: jer tamo uvijek puše topli zrak
12:13:35 Vedran: i sjedimo i sad bi marko i mia zabrijali ali turky i ja laprdamo gluposti
12:13:41 Vedran: i nasmijavamo ih
12:14:01 Vedran: nakon samo sat vremena im je to dopizdilo i oko pola 2 došao je turkyev stari po nas
12:14:10 Vedran: s tim da nas je murja dvaput obišla
12:14:16 Vedran: i tako sam ja u 2 došao doma
12:14:31 Vedran: imaš komentara?
12:18:23 Fitz: čekaj
12:18:57 Fitz: Koji ste vi papani :D
12:19:05 Fitz: Zakaj Marka i Miju niste pustili na miru?
12:19:22 Vedran: a jebote tamo se čvale a mi gledamo i umjesto da idemo doma njih čekamo
12:19:38 Vedran: vani temp bila debelo u minusu a mraza ko snijega
12:20:33 Fitz: :D

chat ends here
- 12:15 - Komentari (1) - Isprintaj - #

01.01.2007., ponedjeljak

2006. In The Mix

Yep, dogodilo se i to. Sat na mobitelu pokazuje 1.1.2007. Brojka koja označava godine se opet povećala za 1.
E na redu pregled 2006. Bila je to burna godina, u njoj su napravljeni veliki koraci naprijed ali i neki koraci nazad. Upoznao sam gro novih ljudi i zaboravio na stare. Sve u svemu godina je bila dobra.

Pozitivne stvari
- završio srednju školu
- upisao sam fax
- upoznao par dobrih frendica (Ana Maria, Iris, Martina, Sanja)
- super se na moru proveo
- zaradio prvu plaću
- zabrijao prvi put
- popio prvu pivu
- za teleskopom proveo predivne trenutke
- nasmijao se do suza
- narastao sam još jedan cm (192cm imam BTW)
- dobro se proveo i to više puta
- doček 2007. je bio ludnica :D

ali bilo je i negativnih stvari

- dočekao sam 2007. bez cure
- posvađao sam se s Ana Mariom
- svađao sam se sa Sanjom
- često bio usamljen
- izjebao me šef na poslu
- bicikli je došao u stanje raspadanja
- nisam išao u auto školu
- zaradio znatnu količinu odjeba od cura
- ljeto je prekratko trajala

Šteta bi bilo gledati prošlih 365 u loše svijetlu pa ću 2006. ocijeniti s vrlo dobrom ocijenom (4) i sad se nadam da će 2007. biti 2007 puta bolja od 2006.
Sretno ljudi u novoj godini, krenite velikim koracima naprijed. Sreća prati hrabre.

- 16:46 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (2)
Travanj 2007 (4)
Ožujak 2007 (3)
Veljača 2007 (11)
Siječanj 2007 (5)
Prosinac 2006 (13)
Studeni 2006 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog je evoluirao

Linkovi